Keystone logo
Southern University Law Center

Southern University Law Center

Southern University Law Center

Invoering

Op 16 december 1946, in reactie op een rechtszaak van een Afrikaans-Amerikaanse inwoner die rechten wilde studeren aan een staatsinstelling, nam de Louisiana State Board of Education 'positieve stappen om een Law School for Negroes op te richten aan de Southern University ... in gebruik voor de sessie van 1947-1948. "

Plannen voor de rechtenstudie werden op 10 januari 1947 goedgekeurd door de Staatsraad van Onderwijs. Op 14 juni 1947 heeft de Raad voor de liquidatie van de staatsschuld $ 40.000 toegeëigend voor de werking van de school. De Southern University Law School werd officieel geopend in september 1947 om juridisch onderwijs te bieden aan Afro-Amerikaanse studenten.

Afgestudeerden van het Southern University Law Center , te beginnen met de legendarische burgerrechtenadvocaat, politiek leider en opvoeder Jesse N. Stone, Jr., Alvin Basile Jones, Leroy White, Ellyson Fredrick Dyson en Alex Louis Pitcher van de klas van 1950, hebben zich verspreid door de staat en het land als pioniers in de advocatuur, die gelijke rechten voor anderen waarborgen. Tot op heden heeft het Law Center meer dan 2500 afgestudeerden en is het een van de meest raciaal diverse rechtsscholen van het land.

Locaties

  • Baton Rouge

    Roosevelt Steptoe Drive, 70813, Baton Rouge

    Vragen