Keystone logo
Queen's University Belfast LLB Wet Senior Status
Queen's University Belfast

LLB Wet Senior Status

Belfast, Verenigd Koninkrijk

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 18.800 / per year *

Op de campus

* internationale vergoeding

Invoering

Deze versnelde rechtenstudie voor afgestudeerden biedt studenten de mogelijkheid om in twee jaar de cursussen te volgen die nodig zijn om door te stromen naar de volgende fase van hun juridische opleiding. Deze opleiding trekt studenten uit het VK, Ierland en Noord-Amerika en creëert een kosmopolitische leeromgeving. Studenten profiteren van het studeren van rechten aan een van de oudste en meest prestigieuze rechtsscholen op deze eilanden met een internationale reputatie voor uitmuntendheid. De afgelopen jaren hebben onze afgestudeerden een juridische loopbaan gevolgd in Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Bij QUB Law School hebben studenten de mogelijkheid om echte juridische vaardigheden op te doen, evenals een uitstekend begrip van het recht vanuit een academisch perspectief.

Rechten Senior Status Degree Hoogtepunten

Law at QUB staat op de 18e plaats in het VK in Complete University Guide 2022. Law stond op de 8e plaats in het VK voor loopbaanperspectieven in de Times Good University Guide 2022.

Professionele accreditaties

 • De graad biedt studenten de mogelijkheid om de modules te bestuderen die nodig zijn voor de academische fase van juridische kwalificatie. Daarnaast krijgen studenten de kans om hun interesses in het laatste jaar te verkennen met modules die hen in staat stellen zich te specialiseren in een bepaald gebied, of gewoon een meer afgerond idee krijgen van wat 'Recht' is. Veel van deze modules behandelen de wet en wetachtige interacties op lokaal, nationaal en internationaal niveau.
  Dit betekent dat de opleiding die vakken omvat die worden beschouwd als een eerste vereiste voor professionele juridische studies. De Senior Status-graad is vooral populair bij Canadezen, omdat afgestudeerden hierdoor in slechts 2 jaar een graad in de rechten kunnen behalen.
  Queen's University Belfast heeft een lange geschiedenis van Canadese studenten die rechten bij ons studeren. Na voltooiing van hun studie kiezen sommige studenten ervoor om in het VK of Ierland te blijven en te oefenen, terwijl anderen terugkeren naar Canada om een juridische loopbaan te beginnen.
  Voor degenen die van plan zijn terug te keren naar Canada, is het volgende een gids over het proces van Canadese accreditatie:
  • Bij terugkeer naar Canada zullen LLB-studenten een aantal uitdagingsexamens afleggen om te voldoen aan de vereisten van de National Committee on Accreditation (NCA) van de Federation of Canadian Law Societies.
  • Studenten kunnen ervoor kiezen om zich voor te bereiden op hun uitdagingsexamens door middel van zelfstudie, waarbij de NCA een syllabus biedt en studenten thuis studeren. De meeste studenten leggen hun uitdagingsexamen binnen een jaar na terugkeer in Canada af. Als alternatief kunnen studenten bij hun terugkeer een erkende common law-kwalificatie behalen, meestal een jaar, aan een Canadian Law School.
  • Studenten die onze 2-jarige LLB voor afgestudeerden voltooien met een 2:2 of hoger (equivalent aan een C in Canada) in alle modules moeten over het algemeen zeven uitdagingsexamens afleggen.
  • Studenten die een 3-jarig LLB-programma afronden met een 2:2 of hoger (gelijk aan een C in Canada) in alle modules moeten over het algemeen vijf uitdagingsexamens afleggen. Studenten die rechtstreeks vanaf de middelbare school een 3-jarige LLB volgen, krijgen ook aanvullende uitdagingsexamens van de NCA.
 • Bovenstaande informatie is bedoeld als richtlijn. We raden studenten aan om hun eigen onderzoek uit te voeren en contact op te nemen met de relevante jurisdicties waarin ze willen oefenen voor de meest actuele informatie, aangezien de voorschriften kunnen veranderen.

Industry Links

De Law School van Queen's heeft een gevestigde traditie van regelmatig overleg met juridische beroepsorganisaties en internationale topadvocatenkantoren, wat zeer gunstig is voor studenten.

Rechtenstudenten hebben de unieke kans om samen te werken met marktleiders door middel van commerciële bewustmakingsevenementen en andere onderhandelingsoefeningen die inzicht bieden in de juridische praktijk (en diensten) wereld, maar ook een verbeterde ervaring met het ontwikkelen van vaardigheden bieden.

Faciliteiten van wereldklasse

 • De £ 20m School at Queen's biedt studenten toegang tot faciliteiten van wereldklasse, zoals een volledig interactieve Moot Courtroom, een One Button Recording Studio en een wellnessruimte.

Internationaal gerenommeerde deskundigen

 • Studenten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid krijgen les van toonaangevende experts op het gebied van recht, mensenrechten, criminologie en sociaal-juridische studies. Onze medewerkers hebben nauwe onderzoeksbanden met de vrije beroepen, de overheid en het maatschappelijk middenveld. Research in Law stond op de 15e plaats in het VK in de meest recente Research Assessment (2014).

Ervaring van studenten

 • Studenten kunnen deelnemen aan een aantal door studenten geleide initiatieven binnen de school, waaronder de Law Society, de Alternative Dispute Resolution Society, de Women in Law-groep en het Street Law-project. Andere initiatieven zijn het Global Skills Project, LawPod, Queen's Student Law Journal, Lawyers without Borders, het studentenblad 'The Verdict' en de Mooting Society.
 • Studenten kunnen deelnemen aan een aantal door studenten geleide initiatieven binnen de school, waaronder de Law Society, de Alternative Dispute Resolution Society en het Street Law Project. Andere initiatieven zijn het Queen's student Law Journal, Lawyers without Borders, het studentenblad 'The Verdict' en de Mooting Society.

Carrièremogelijkheden

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen