Keystone logo
Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Invoering

Universiteit Parijs-Panthéon-Assas: een vooraanstaande mondiale rechtenfaculteit op Mauritius

De Universiteit Paris-Panthéon-Assas wordt beschouwd als de belangrijkste rechtenfaculteit van Frankrijk en is sinds 2015 aanwezig op Mauritius, waar ze een LL.B. (Hons), een Bachelor of Arts in Economie en Financiën (Hons) en een LL.M. Internationaal ondernemingsrecht, allemaal in het Engels. De Universiteit Parijs-Panthéon-Assas, de thuisbasis van de oorsprong van het Franse recht, heeft in 2011 een ambitieuze internationaliseringsstrategie aangenomen, die onder meer de oprichting van overzeese campussen in Singapore, Mauritius en Dubai omvatte.

De 3-jarige LL.B., 3-jarige BA (Hons) en 10-maanden LLM-programma's worden gegeven door docenten van de Universiteit Paris-Panthéon-Assas, maar ook door beoefenaars van rechten en professionals met internationale en lokale expertise.

De LL.B. De cursusstructuur is ontworpen om te voldoen aan de eisen van zowel thuiswonende als internationale studenten met optionele stromen over common law, civiel recht, Mauritiaans recht, internationaal recht en vergelijkend recht. Studenten profiteren dus van een opleiding van wereldklasse in het gemengde rechtssysteem van het land en op andere rechtsgebieden, waardoor ze verdere studies of carrières in het buitenland kunnen voortzetten.

De LL.M. De cursus International Business Law is vergelijkbaar met die aangeboden op de campussen van Parijs, Dubai en Singapore en is ontworpen om te voldoen aan de eisen van zowel juridische als niet-juridische professionals die hun carrière naar een hoger niveau willen tillen.

De Bachelor of Arts (BA) in Economie en Financiën (Hons) is een driejarig honoursprogramma dat speciaal is ontworpen om studenten een sterke basis te bieden in theoretische, kwantitatieve en analytische vaardigheden, die nodig zijn om ook studies in zeer selectieve masteropleidingen te volgen als verdere carrières op het gebied van Business, Data Science en Finance. De bacheloropleiding staat bekend om zijn uitzonderlijke selectiviteit en erkenning in de Franse ranglijsten, waarbij de Paris-Panthéon-Assas Universiteit consequent de toppositie in Frankrijk bekleedt, vooral op het gebied van economie en management, waar zij uitblinkt in termen van de arbeidsintegratie van afgestudeerden en verdienpotentieel*.

Een langdurige verbintenis

Tegenwoordig zet de universiteit zich meer dan ooit in voor het ontwikkelen van haar buitenlandse aanwezigheid, met name op Mauritius. Dit omvat verbeterde gebouwen, met een studentenlounge en bibliotheek, kantoren voor het toegewijde personeel en nieuwe audio- en videotechnologie om de ervaring van studenten met face-to-face of (in uitzonderlijke omstandigheden indien nodig) online lesgeven te verbeteren. Professor Anthony Mergey, decaan van de campus van Mauritius, zegt: “Het gerenoveerde pand en de constante groei van de lokale en internationale studentenpopulatie weerspiegelen de interesse en relevantie van onze programma’s. Ons doel is om ons bereik de komende jaren uit te breiden door een breder aanbod aan cursussen aan te bieden, op bachelor-, postdoctoraal en executive niveau. ”

Het leven op Mauritius

 • Bankieren: Mauritius herbergt een aantal financiële instellingen met een uitgebreid productaanbod en bankfaciliteiten. De grote banken van Mauritius zijn onder meer MCB, SBM, Bank One, Afrasia en MPCB. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen waaruit u kunt kiezen om aan uw persoonlijke behoeften te voldoen, aangezien u een ziektekostenverzekering moet aanvragen om uw studie aan de Uniciti Education Hub voort te zetten. U kunt ervoor kiezen om er een aan te vragen in uw thuisland of op Mauritius.
 • Catering: Mauritius kan bogen op een mix van culturen, vertaald in de keuken. Terwijl u het eiland rondgaat, wordt u verwend met een overvloed aan verschillende smaken en culturele gerechten, uit de Chinese, Indiase, Europese en andere lokale keuken met een onderscheidende bereiding. Voel hetzelfde Mauritiaanse welkom in restaurants als in snacks.
 • Transport en autorijden: Mauritius is een land met links rijden, met druk verkeer langs de hoofdwegen die steden met elkaar verbinden. Het kopen van een auto kan behoorlijk duur zijn, maar reizen met de bus is een gratis alternatief.
 • Reizen, Visa en vaccin: U heeft vóór vertrek een bijgewerkt paspoort nodig met een geldigheidsduur van minimaal zes maanden na vertrek uit Mauritius. Je studentenvisum wordt aan je verstrekt door de Uniciti Education Hub of via de instelling waar je je hebt ingeschreven. Het Paspoort- en Immigratiebureau is de toezichthoudende instantie die uw visum aflevert zodra u bent toegelaten. Het is goed om te weten dat de lokale autoriteiten het recht hebben om visumaanvragen zonder voorafgaande kennisgeving af te wijzen. Er geldt geen verplichte vaccinatie voor reizen naar Mauritius.

Campusfuncties

Een unieke studentenervaring op Mauritius

De Paris-Pantheon-Assas Universiteit wordt gehost door Uniciti Education Hub, gevestigd in Pierrefonds.

 • Collegezaal: het collegelokaal dat door studenten wordt gebruikt, maakt realtime communicatie via internet en on-demand uitzending van lessessies mogelijk.
 • Resource Centre: een fysieke reservebibliotheek waar referentiemateriaal wordt bewaard voor overleg ter plaatse met computers, printers en studieruimte.
 • Square Root & Vatel restaurant: studentenrestaurants beschikbaar op de campus.
 • Sportfaciliteiten: SPARC is de nieuwste en grootste multisportfaciliteit aan de westkust van Mauritius. SPARC biedt een eersteklas ervaring op het gebied van gezondheid, fitness, sport en vrije tijd om het leven van onze studenten aanzienlijk te verbeteren. Meer informatie hier.
 • Internet- en telefoonverbindingen: gratis toegang tot wifi rond de campus.

  Locaties

  • Quatre Bornes

   Royal Road, Pierrefonds , 72448 , Quatre Bornes

  Vragen