Keystone logo
Mykolas Romeris University Bachelor in de rechten en mondiale veiligheid
Mykolas Romeris University

Bachelor in de rechten en mondiale veiligheid

Vilnius, Litouwen

3 Years

Engels

Full time

26 Jul 2024

01 Sep 2024

EUR 2.954 / per year

Op de campus

Invoering

Mondiale uitdagingen, zoals cyberaanvallen, het witwassen van geld, mensenrechtenschendingen en terrorisme nemen toe. Het leven van mensen wordt beïnvloed door mondiale en nationale onzekerheid. Het recht speelt een steeds belangrijkere rol bij het aanpakken van de gevaren die worden veroorzaakt door mondiale uitdagingen. Dit programma richt zich op het gebruik van het recht in persoonlijke, nationale en mondiale veiligheid. Het leert studenten hoe ze feiten kunnen achterhalen, onderzoek kunnen doen, strategisch kunnen onderhandelen en leiding kunnen geven als het gaat om het aanpakken van internationale veiligheidskwesties. Er wordt gekeken naar hoe de wereld is veranderd door geopolitiek, de pandemie, stijgende energie- en voedselprijzen en technologie, en hoe de wet kan worden gebruikt om deze problemen op te lossen. Studenten krijgen een dynamische omgeving om te leren, waarbij het programma gebruik maakt van lezingen, seminars, mooting, gamification, lezingen, experts en andere methoden. Studenten leren ook over professionaliteit, strategie, onafhankelijkheid, veerkracht en sterk leiderschap.

Dit programma is gericht op het trainen van toekomstige advocaten en andere deelnemers over hoe ze het recht effectief kunnen gebruiken als het gaat om hedendaagse kwesties van mondiale veiligheid.

Het programma is gericht op:

  • Studenten voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om de wet toe te passen op kwesties van mondiale veiligheid, inclusief juridisch onderzoek en casusstrategie;
  • Kijken naar hoe mondiale en nationale instellingen kunnen worden gebruikt om belangrijke mondiale veiligheidsproblemen aan te pakken;
  • Training over vaardigheden die kunnen worden toegepast of overgedragen in verschillende beroepen;
  • Het onderzoeken van hedendaagse zaken die van mondiaal belang zijn voor mensen over de hele wereld, met behulp van ervaringsgerichte methoden;
  • Samenwerken met internationale partnerorganisaties om studenten de mogelijkheid te bieden om mondiale veiligheidsvraagstukken in context te bekijken

Na voltooiing van je studie kun je bewijsmateriaal analyseren, juridisch onderzoek doen, de wet gebruiken, ook bij belangenbehartiging en onderhandeling, case-strategie toepassen en leiderschap tonen. Het programma is bedoeld om uw carrièremogelijkheden uit te breiden, uw wereldwijde netwerk te laten groeien en u te helpen essentiële juridische en zachte vaardigheden te verwerven, zoals teamwerk, tijdmanagement en creatieve probleemoplossing.

Het programma bestaat uit 210 ECTS in drie groepen onderwerpen: mondiale veiligheid, internationaal en binnenlands recht, en juridische en andere competenties. Hieronder vindt u de volledige lijst met verplichte en optionele cursussen.

Specialisten op het gebied van recht en mondiale veiligheid zijn over de hele wereld gewild. Instellingen zoals de Verenigde Naties, de Europese Unie, de Organisatie voor Europese Economische Samenwerking, de NAVO en anderen hebben mensen nodig die over sterke juridische vaardigheden beschikken in de internationale omgeving. Afgestudeerden van dit programma kunnen breed zoeken naar functies in internationale en nationale instellingen die zich bezighouden met nationale en mondiale veiligheidsvraagstukken, zowel in de publieke als de private sector, met name die welke zich bezighouden met mensenrechten, compliance, kwesties ter bestrijding van het witwassen van geld, energie en andere vormen. van veiligheid.

Het programma wordt in het Engels gegeven. Om optimaal van dit programma te kunnen profiteren, moet u Engels op B2-niveau beheersen.

Ook van onze partners kun je leren. Wij bieden mogelijkheden om te netwerken met programmapartners van nationale en internationale organisaties en bedrijven.

Litouwen heeft een sterk erfgoed en cultuur en is een groene kustomgeving. De universiteit heeft een sterke sociaalwetenschappelijke achtergrond en behoort tot de 301-400 universiteiten met de meeste impact volgens de Impact Ranking 2022 van Times Higher Education. MRU Law School behoort tot de 250 beste rechtsscholen op de QS World Rankings.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Ranglijsten

Programma collegegeld

Over de school

Vragen