Keystone logo
Marquette University Law School JD Familierecht
Marquette University Law School

JD Familierecht

Request duration

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het familierecht regelt de rechten en plichten van mensen in hechte en zorgzame relaties met elkaar. Onze diverse samenleving, die mensen omvat met enorm verschillende politieke en religieuze overtuigingen, presenteert een steeds veranderend juridisch landschap waarin definities van huwelijk, gezin en ouderschap in beweging zijn, maar gewone mensen moeten hun weg vinden en belangrijke relaties aangaan, onderhouden of verbreken zoals hun omstandigheden vereisen. De praktijk van het familierecht biedt advocaten de mogelijkheid om cliënten te helpen bij enkele van de belangrijkste en moeilijkste situaties in het leven. Tegenwoordig omvat het familierecht veel meer dan alleen echtscheiding, en omvat het onderwerpen als adoptie, vaderschap, huwelijk, de ouder-kindrelatie, kindermishandeling en huiselijk geweld.

Advocaten die het familierecht uitoefenen, moeten uitstekende sociale vaardigheden ontwikkelen, en ze moeten bedreven zijn in het interviewen, adviseren van cliënten, onderhandelen en het voorbereiden van processen, naast het beheersen van de verschillende staats- en federale wetten die familierelaties regelen.

Marquette Law School heeft een steeds groeiend curriculum dat studenten voorbereidt op het oefenen op alle gebieden van het familierecht. Naast de basiscursus Familierecht biedt de Law School cursussen aan als Ouder, Kind & Staat, Familierecht & ADR en seminars over onderwerpen als Adoptie en Kindermishandeling. Onze studenten kunnen kiezen voor workshops (zoals de Guardian-Ad-Litem Workshop) of begeleide veldwerkprogramma's bij verschillende provinciale familierechtbanken of rechtsbijstandsorganisaties in de regio. We hebben ook vrijwilligers- en groepsactiviteiten voor studenten: veel studenten zijn bijvoorbeeld lid van de Children and Family Law Society of doen vrijwilligerswerk bij de Self Help Desk bij de Milwaukee County Family Court.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • LLM Familierecht - voltijds
  • London, Verenigd Koninkrijk
  • UK Online, Verenigd Koninkrijk
 • LLM Familierecht - Deeltijd
  • London, Verenigd Koninkrijk
 • LLM Familierecht - voltijds
  • Online United Kingdom