Keystone logo
Lund University

Lund University

Lund University

Invoering

Lund University - de Lund University Zweden

Lund University werd opgericht in 1666 en heeft 40.000 studenten en 8.000 werknemers. Het biedt meer dan 130 masterprogramma's en 10 bachelorprogramma's aan die in het Engels worden gegeven .

Lund is de meest aantrekkelijke studiebestemming van Zweden. De universiteit biedt een van de breedste programma's en cursussen in Scandinavië, gebaseerd op multidisciplinair en baanbrekend onderzoek. Een diploma van Lund University is een kwaliteitskenmerk zowel in Zweden als in het buitenland.

Vakgebieden

Onze negen faculteiten en vele gespecialiseerde onderzoekscentra bieden onderwijs aan in de volgende vakgebieden:

 • Architectuurontwerp
 • Gebiedsstudies
 • Bedrijf, economie en management
 • Engineering & technologie
 • Milieu en duurzaamheid
 • Fine & Performing Arts
 • Geesteswetenschappen en talen
 • Wet
 • Geneeskunde en gezondheid
 • Wetenschap
 • Service Management
 • Sociale wetenschappen

Onderzoek

Lund is de thuisbasis van meer dan 30 toonaangevende onderzoeksomgevingen en is de thuisbasis van twee van Europa's grootste onderzoeksfaciliteiten voor materialen: MAX IV (ingehuldigd in 2016) en ESS (te openen in 2023). Lund University is ook lid van de prestigieuze onderzoeksintensieve universitaire netwerken Universitas 21 (U21) , de League of European Research Universities (LERU) en de European University Alliance for Global Health (EUGLOH).

Leerstijl

Kritisch denken en vrijheid van geest zijn de hoekstenen van het academische leven aan Lund University van Lund University . Een focus op groepswerk in meer informele, open klasomgevingen vergemakkelijkt leren, creëert een dialoog en helpt bij het genereren van nieuwe ideeën.

Lund is een internationale ontmoetingsplaats voor zowel studenten als onderzoekers. Dit creëert globale klasomgevingen waarin studenten nieuwe culturele perspectieven krijgen en hun internationale netwerken kunnen ontwikkelen, die zeer worden gewaardeerd door werkgevers over de hele wereld.

Studenten in Lund krijgen uitstekende mogelijkheden voor zakelijke interactie . De stad Lund heeft een unieke omgeving van wereldklasse voor technologie, kennis, innovatie en ondernemerschap en biedt een indrukwekkende reeks internationale bedrijven.

Studentenleven

Lund is de nummer 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen en wordt beschouwd als de beste studentenstad van Zweden, met zijn unieke combinatie van grote sociale clubs (de historische 'naties'), studentenbonden en de Academic Society die een levendige en actieve student creëert leven.

Stad van Lund

De stad Lund ligt in het zuiden van Zweden, op slechts 10 minuten met de trein naar de op twee na grootste stad van Zweden, Malmö, en slechts 35 minuten met de trein naar de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken.

Als een van de oudste steden in Zweden, daterend uit 990, is Lund een stad van contrasten waar meer dan 1000 jaar geschiedenis vermengd wordt met moderne kennis en ideeën. In Lund vindt u de charme van een kleine, pittoreske stad met kinderkopjes, zij aan zij met grote stadsattracties zoals diensten, winkels, restaurants en culturele evenementen. Lund is ook de thuisbasis van grote internationale bedrijven zoals Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfa Laval en Gambro.

Engels wordt veel gesproken in Zweden en Lund (90% van de Zweden spreekt vloeiend), wat betekent dat je een unieke Europese cultuur kunt ervaren zonder een taalbarrière te ervaren.

Meer informatie over Lund University van Lund University

Ga voor meer informatie naar href="www.lunduniversity.lu.se

Ga voor meer informatie naar U kunt ook vragen stellen via ons webformulier op lunduniversity.lu.se/degree-studies of ons vinden op Instagram, LinkedIn, Twitter en YouTube. Je kunt ook luisteren naar Lund University International Podcast!

Ranglijsten

Lund University behoort consequent tot de 100 beste universiteiten ter wereld (95e in de wereld en de best gerangschikte universiteit van Zweden, QS World University Rankings 2023).

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

 • Lund

  Paradisgatan 2 , SE-223 50, Lund

 • Malmö

  Campus Malmö, , Malmö

  • Helsingborg

   Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2, SE-251 08, Helsingborg

   Vragen