Keystone logo
Leiden University LLM Advanced Studies in Europese en internationale mensenrechtenwetgeving
Leiden University

LLM Advanced Studies in Europese en internationale mensenrechtenwetgeving

Leiden, Nederlanden

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 19.300 / per year *

Op de campus

* voltijd voor alle studenten: 19,300. Deeltijd voor alle studenten: 9.650 euro

Invoering

Wanneer mensenrechten worden geschonden door een bepaalde staat of samenleving, is het dan effectiever om nationale, regionale of internationale mechanismen ter bescherming van mensenrechten te gebruiken om de kwestie aan te pakken? En hoe beïnvloeden verschillende politieke, sociale en culturele omgevingen de werking van deze mechanismen? Deze vragen zijn een belangrijk onderwerp in ons Advanced Master programma Law in European and International Human Rights.

Wat houdt dit masterprogramma in?

Mensenrechten lopen in alle samenlevingen gevaar. Hoewel er verschillende nationale, regionale en internationale mensenrechteninstrumenten zijn ontwikkeld om de mensenrechten van alle mensen te beschermen, zijn sommige effectiever dan andere in bepaalde situaties. In het Advanced Master programma European and International Human Rights Law vergelijk je de functionaliteit van verschillende beschermingsmechanismen die momenteel van kracht zijn. Hiervoor bestudeer je niet alleen 'de wet in de boeken', maar ook 'de wet in actie'. Je leert ook hoe de bevordering van mensenrechten verschillende strategieën kan vereisen, ongeacht de politieke, sociale en culturele context. Je zult dit ook ervaren tijdens de studiereis naar Straatsburg en/of Genève.

Redenen om te kiezen voor Europees en Internationaal Mensenrechtenrecht aan de Universiteit Leiden?

Als student van het European and International Human Rights Law Advanced Studies-programma, profiteer je van:

  • Deskundige docenten: Naast het leren van de expertise van onze academische staf, neem je deel aan lezingen, masterclasses en workshops gegeven door gerenommeerde mensenrechtenexperts die werken voor de VN, de EU, NGO's of andere organisaties.
  • Levensveranderend werk: Je zult leren hoe je je eigen stem kunt ontwikkelen om te spreken voor mensen in de wereld die anders misschien het zwijgen is opgelegd. Je zult een effectieve pleitbezorger worden voor het bevorderen van de basisrechten en fundamentele vrijheden die inherent zijn aan alle mensen.
  • Uitstekende reputatie: Leiden Law School heeft een uitstekende reputatie op het gebied van mensenrechtenonderzoek en -educatie.

Meer redenen om Europees en Internationaal Mensenrechtenrecht te studeren aan de Universiteit Leiden.

Is Europese en internationale mensenrechtenwetgeving het juiste programma voor u?

Wil jij je actief inzetten voor de bescherming van de mensenrechten van mensen over de hele wereld? Ben je geïnteresseerd in het toepassen van je kennis van de mensenrechtenwetgeving op de politieke, sociale en juridische praktijk? Dan is dit het programma voor jou. Je moet ook voldoende juridische achtergrond hebben.

toelatingen

leerplan

Ideale studenten

Over de school

Vragen