Keystone logo
Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Invoering

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Georg-August-Universität Göttingen is de oudste, grootste en meest vermaarde Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Nedersaksen. Sinds de oprichting in 1737, is vastbesloten om de eenheid en vrijheid van onderzoek en onderwijs. Haar toppositie in Noord-Duitsland is bevestigd door positieve onderwijs (2008) en onderzoek evaluaties (2002) in het verleden. Het doel van de faculteit is het vaststellen van zichzelf als een centrum van uitstekende juridisch onderzoek en onderwijs in Duitsland.

De faculteit is al lange tijd gekenmerkt door een voorbeeldig en wijdverbreide onderzoek en onderwijs in de kernvakken van het burgerlijk recht, publiekrecht en strafrecht en op het gebied van de fundamentele onderwerp (de geschiedenis van het recht, filosofie van de wet en theorie, evenals vergelijking van wetten). Op basis hiervan is het innovatieve onderzoeksprojecten opgericht op vakoverschrijdende thema's en speciale gebieden. Met de cross-onderwerp en interdisciplinair onderzoek richt zich van

 • Europeanisering en Internationalisering
 • De Individual in Medical Sciene and Family
 • Economisch en Sociaal System

De faculteit doelstellingen verhoogd profiel slijpen en verder netwerken met economische en sociale wetenschappen. In het kader van generatiewisseling, de faculteit vernieuwde haar personeel, het creëren van de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van het nieuwe onderzoek richt zich op basis van de succesvolle onderzoek in de kerngebieden. Dit profiel wordt ondersteund door een groot aantal structurele en organisatorische maatregelen, waaronder met name de nieuwe faculteit structuur.

Excellent onderzoek en onderwijs vereisen de bijbehorende arbeidsvoorwaarden en in het bijzonder voldoende literatuur aanbod. De faculteit heeft - in interactie met de Neder-Saksen staat en universiteitsbibliotheek - een grote voorraad van de literatuur op alle gebieden van het recht. Alle belangrijke databases zijn beschikbaar voor onderzoekers en studenten van de bouwplaatsen, alsmede via de Göttingen wireless LAN.

wet

De faculteit biedt haar studenten - op basis van haar onderzoek geproduceerd - zowel uitgebreide wetenschappelijke opleiding in de verplichte gebied van juridische studies en intensivering uniek in deze grote bandbreedte in de volgende curriculaire aandachtsgebieden:

 • Historische en filosofische grondbeginselen van de wet
 • Prive en economisch publiekrecht
 • Burgerlijk recht en civiel recht
 • Private en Public Media Law
 • Internationaal en Europees Publiekrecht
 • Criminal Law, Wet van Strafvordering en Criminologie
 • Arbeid en Sociaal Recht
 • Medisch Recht
 • Public Law - Governance, Verordening en Administratie

Daarnaast kunnen Duitse studenten de titel van Magister Legum Europae / Magistra Legum Europae bereiken in verband met een verblijf in het buitenland via het EU-Erasmusprogramma en succesvolle deelname aan de aanvullende studies "Legal Integration in Europe". Buitenlandse afgestudeerde studenten kan de titel Master of Laws (LL.M.) te realiseren in het kader van agraduate loop van de studies. De Göttingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een geweldige omgeving voor de jonge wet wetenschappers. Het streeft ernaar om door te gaan naar het aantrekkelijker maken voor promovendi te vergroten. De faculteit is een van de stichtende faculteiten van de Göttingen graduate school voor sociale wetenschappen (Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften; GGG).

Waarom studeren in Göttingen?

De universiteit van Göttingen is voortdurend gerangschikt onder de beste Duitse instellingen voor hoger onderwijs in diverse nationale en internationale ranglijsten van universiteiten. Sinds haar oprichting in 1737, heeft het voorzag uitstekende studie en onderzoek de mogelijkheden voor studenten en academici uit de hele wereld, waaronder meer dan 40 Nobelprijswinnaars. Naast de instructie en begeleiding van vooraanstaande professoren en andere deskundigen, Göttingen studenten profiteren van de toegang tot eersteklas studiefaciliteiten, bijvoorbeeld Göttingen State en de Universiteitsbibliotheek, dat is een van de grootste bibliotheken in Duitsland, met ongeveer 8 miljoen artikelen en het verstrekken van toegang tot tal van juridische en andere wetenschappelijke databases.

Göttingen Universiteit Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft een uitstekende reputatie voor onderwijs, onderzoek en professionele ontwikkeling. Door de eeuwen van haar bestaan, is het bekend om de voortgang van de juridische wetenschap en het aanbieden van een uitstekende juridische opleiding door vooraanstaande juristen als Johann Stephan Pütter of Rudolf von Jhering geweest. Bijgevolg heeft Göttingen altijd een zeer aantrekkelijke plaats voor diegenen die om rechten te studeren, waaronder een aantal beroemde historische figuren als Otto von Bismarck of Wilhelm von Humboldt geweest.

Een aantal aantrekkelijke kenmerken maken het instuderen van de wet in Göttingen in het bijzonder de moeite waard. Bijvoorbeeld, juridisch onderwijs heeft hier een sterke link naar de praktijk, het aanbieden van lessen niet alleen door professoren, maar ook door het beoefenen van advocaten en andere beoefenaars. Daarnaast zijn veel professoren zijn ook actief buiten de academische wereld, bijvoorbeeld als juridisch adviseurs, leden van de wetgevende commissies of rechters van de hoogste rechtscolleges.

Een ander aantrekkelijk aspect van Göttingen Faculteit Rechtsgeleerdheid is zijn internationaliteit. Evenals hosting studenten van over de hele wereld en het verstrekken van tal van uitwisselingsmogelijkheden, de faculteit biedt ook lessen door gastprofessoren uit andere landen en is betrokken bij een continue internationale samenwerking via diverse speciale organen zoals het Duits-Chinese Legal Science Institute of Academie voor Europees recht en ICT.

Verdere voordelen voor rechtenstudenten in Göttingen vloeien voort uit de grote verscheidenheid van gespecialiseerde instituten en andere specialisatie clusters, die ervoor zorgen dat een groot aantal juridische onderwerpen kunnen worden bestudeerd vanuit meerdere perspectieven en in al hun aspecten. Bijvoorbeeld, het Institute of Business Law laat de leerlingen van IP- en IT-recht te profiteren van de gecombineerde expertise van professor Körber, een bekende expert op het gebied van telecommunicatie, het mededingingsrecht en de wet van zoekmachines; Professor Spindler, de auteur van de populaire commentaren en monografieën over e-commerce, elektronische media, open source en andere onderwerpen; Professor Wiebe, die bekend staat om zijn werken op ICT-recht, oneerlijke concurrentie, auteursrecht en gegevensbescherming; en andere specialisten in deze en aanverwante gebieden. Hoogleraren Körber, Spindler en Wiebe zijn ook betrokken bij tal van beleidsontwikkeling activiteiten legaal in Duitsland, Europa en daarbuiten. Deze professoren werden actief betrokken bij het vaststellen van de LIPIT Program en op dit moment vormen ze haar academische raad.

Naast lezingen en seminars door bekende experts in hun vakgebied, kunnen de studenten gebruik maken van verschillende conferenties, workshops en studiereizen georganiseerd of mede-georganiseerd door de Faculty of individuele professoren. Zo kunnen studenten deelnemen aan de jaarlijkse International Research Forum on Recht en ICT / IP, Göttingen IT Law Forum, en de Summer School van de Europese IP en ICT-recht.

wet

Kosten van levensonderhoud

kosten van levensonderhoud elke student kan verschillen afhankelijk van zijn of haar levensstijl, huisvesting grootte en de locatie, het eten voorkeuren, etc. Daarom kan uw individuele kosten van levensonderhoud hoger of lager zijn dan de hieronder genoemde gemiddelde kosten.

Als uitgangspunt, is het vermeldenswaard dat de staat financiële steunregeling erop gericht om Duitse studenten veroorloven hoger onderwijs, ongeacht hun middelen (BAföG) biedt Duitse studenten met maximaal € 735 per maand. Dit bedrag kan voldoende zijn om de kosten van levensonderhoud van de student te dekken wordt geacht, maar zeker in een vrij sobere niveau. In het algemeen kunt u verwachten te betalen 200 tot 500 euro voor huisvesting, 200 tot 300 euro voor eten, en 30 tot 150 euro voor de verplichte ziekteverzekering.

Hogere of lagere kosten accommodatie kan groot verschil in de totale kosten van levensonderhoud te maken. Daarom is het raadzaam om te beginnen op zoek naar een kamer of appartement zo snel mogelijk. Als u vroeg toe te passen, kunt u een kamer in een van de studentenhuizen, die meestal de goedkoopste optie te krijgen. Een slaapzaal kan kosten rond de 200 euro per maand of zelfs minder. Daarentegen op de particuliere markt bent u waarschijnlijk ongeveer 300 euro voor een kamer in een gedeeld appartement of rond de 500 euro betalen voor een eigen appartement. Dit maakt slaapzalen erg populair, dus wachtlijsten zijn meestal vrij lang. Daarom is het het beste om een ​​aanvraag voor een slaapzaal ten minste een half jaar voor het begin van je studie in Göttingen.

Locaties

 • Göttingen

  Faculty of Law of the Georg-August-Universität Göttingen Platz der Göttinger Sieben 6 , 37073, Göttingen

  Vragen