Keystone logo
KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University

Invoering

Dean's bericht

Aan het begin van de 21ste eeuw wekt de Law School van de Jiao Tong University in Shanghai onmiddellijk de ongekende uitdagingen van de grote verandering in de wereldstructuur op, evenals de belangrijke mogelijkheden van synchronisatie met de systeemhervorming in China.

We kennen duidelijk het harde werk dat nodig is om de basis te leggen en de moeilijkheid om de voorgangers in te halen. Onze faculteit en alle studenten hebben echter, met 6 jaar van het overwinnen van grote ontberingen in het pionierswerk en het behalen van de bevredigende eerste prestaties, bewezen dat we het verwachte doel om "binnenlands toonaangevend en internationaal bekend" te zijn in een kortere periode kunnen realiseren als we bewust gebruik maken van de "voordelen van de laatkomer" om de "sprong voorwaarts ontwikkeling" te verkrijgen. Dit is een droom die 110 jaar duurt en ook een toewijding aan het nieuwe millennium.

121836_shanghai-jiao-tong-university-3947435_640.jpg

Als we terugkijken op de geschiedenis, zien we dat de oprichters van onze voorganger - Nanyang Public School, vanaf het begin het onderwijsprincipe hadden bepaald als het cultiveren van de nieuwe managementtalenten "Specializing Politics" om de modernisering van de staat te bevorderen. Voor de Special Class of Western Studies, opgericht in 1901, was prof. Dr. Cai Yuanpei aangesteld als hoofdinstructeur, die constitutionalisme, internationaal recht en andere cursussen doceerde. Dit kan het begin van de moderne juridische opleiding van China worden genoemd. Vanaf onze Xuhui Campus betraden vier uitstekende alumni de nationale en zelfs de internationale arena: Shao Lizi, de vredesonderhandelaar om een einde te maken aan de burgeroorlog in China; Wang Chonghui, de bestuurselite met hoge rechten; Huang Yanpei, de professionele pedagoog, die heeft geholpen de dialoog tot stand te brengen voor de vestiging van het land met vrede en stabiliteit op lange termijn door middel van democratie; en Xu Mo, de eerste Chinese rechter bij het Internationaal Gerechtshof van de VN in Den Haag. Ze vertegenwoordigden de glorieuze traditie van de Shanghai Jiao Tong University voor "Storing up the Pillars of the State" en leverden de specifieke modellen om het toekomstige juridische onderwijs en onderzoek te verbeteren.

Om te clusteren, kunnen de verhalen uit het verleden de interessante toevalligheden zijn. Hier is er een, toen Nanyang Public School werd opgericht in 1896, accepteerde Dr. John C. Ferguson, afgestudeerd aan de Boston University in de VS, de opdracht als Supervisor, verantwoordelijk voor het ontwerp van het schoolgebouw en het curriculumsysteem. In 2007, toen de Law School van de Shanghai Jiao Tong University voorlopig vorm kreeg en een stimulans voor ontwikkeling vereiste, schonk de heer Leo KoGuan, een Amerikaans-Chinese ondernemer, gul geld om de wet weer op te bouwen en de algemene voorwaarden voor onderwijs en onderzoek te verbeteren. Dit toeval brengt rijke associaties en het gevoel van missie teweeg: ons proces zal van nu af aan de belichaming zijn van de glorie-geschiedenis van onze universiteit, het principe van hervorming waardig zijn voor de communicatie van de westerse en oosterse beschavingen, en de interactie van superkrachten omvatten aan beide zijden van de Stille Oceaan en verkenning van de nieuwe bestuursmodi in het kader van institutionele ontwerpen.

Goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs, werd de Law School van de Jiao Tong University in Shanghai de KoGuan School of Law. We kunnen anticiperen op de kansen die ons worden geboden door de verandering in 2008, het genoemde "eerste jaar van vrijwilligers", voor het begin van het nieuwe maatschappelijk middenveld en de oprichting van een zaaibed dat nodig is voor het cultiveren van de pijlers van de staat die zich aanpassen aan de nieuwe situatie van de 21e eeuw. Volgens de prospectieve planning van de universiteit zal juridisch onderwijs en onderzoek in de toekomst een prioritair onderwerp zijn, een belangrijk onderdeel dat nodig is voor de bouw van de universiteit van wereldklasse, en het hoogtepunt in de scholen of afdelingen van vrije kunsten en sociale wetenschappen voor "Selectief streven naar excellentie". Om de bovengenoemde nobele ambities te realiseren, moeten we al onze wijsheid gebruiken en de gezamenlijke inspanningen leveren om KoGuan School of Law te bouwen tot de basis voor het cultiveren van de uitstekende talenten, het paleis voor het bestuderen van de institutionele principes en de theorieën voor de rechtsstaat, en de forum voor dialoog met collega's van de internationale academische gemeenschap. Dit is onze belofte aan de nieuwe eeuw.

Om onze belofte waar te maken, zullen we onze faculteit voldoende ruimte bieden om hun capaciteiten te tonen en persoonlijke ontwikkeling te bereiken, en de deur open houden voor zowel binnenlandse als buitenlandse talenten. We zullen een team van topklasse juridische elites samenbrengen met gemeenschappelijke doelen en hoge prestaties, die zich zullen toeleggen op juridisch onderzoek, onderwijs en gerechtigheid. Hier zullen we een nieuwe interpretatiegemeenschap oprichten, om de noodzakelijke basis van kennis te verschaffen voor het consolideren van de democratie en de rechtsorde van China.

Bij het selecteren van KoGuan School of Law, of je nu een wetenschapper of een student bent, heb je excellentie geselecteerd! We verwachten je van hier.

KONG Xiangjun (Dean, KoGuan Presiderend hoogleraar rechten)

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137807_Student6.jpg" />

137807_Student6.jpg

Historisch overzicht

Aan het einde van de 19e eeuw richtten de heer Sheng Xuanhuai en een groep mannen met een vooruitziende blik de Nanyang Public School op in Shanghai - de voorloper van de Shanghai Jiao Tong University - in de overtuiging dat "de hoogste prioriteit voor het versterken van de natie is talenten cultiveren, en om talenten te cultiveren, moeten we eerst goede scholen leiden ". Op 14 december 1920 werd de school omgedoopt tot Jiao Tong University.

Rechtenonderwijs aan de universiteit is terug te voeren op het speciale politieke curriculum dat werd aangeboden in de periode van de Nanyang Public School. Het curriculum werd voorgezeten door de heer Cai Yuanpei en werd in 1901 geïnitieerd en omvatte cursussen over grondwetten, internationaal publiekrecht en internationale verdragen. Eminente alumni zoals Xu Mo, Li Shutong (Master Hong Yi) en Wang Chonghui waren van deze klas. Xu Mo was de eerste Chinese rechter bij het Internationaal Gerechtshof van de VN, Li Shutong was de eerste geleerde die juridische werken uit het Westen vertaalde en introduceerde, en Wang Chonghui was de eerste minister van Buitenlandse Zaken van de regering van de Republiek China, die de VN-Handvest als afgevaardigde van de Chinese regering en werd tweemaal benoemd tot rechter bij het Internationaal Gerechtshof van de VN.

De geschiedenis van de Law School van de Jiao Tong University in Shanghai kan worden teruggevoerd op de afdeling Onderwijs en Onderzoek die in 1986 is opgericht. Na zes jaar onderzoek werd het bachelorprogramma formeel opgericht in 1992. De eerste groep studenten in rechten werd toegelaten in 1993, waarmee de moderne geschiedenis van het beroepsonderwijs in de rechten aan de universiteit begon. In 1996 werd de juridische afdeling opgericht, die het recht verwierf om in 1998 master's degree in de rechten te verlenen. Op 8 juni 2002 werd de Law School opgericht en werd RMB 25 miljoen yuan gereserveerd om de eerste fase van de bouw uit te voeren. De Law School ging dus een periode van snelle ontwikkeling in.

Op 31 juli 2007 schonk de Leo KoGuan Foundation van de Verenigde Staten royaal 30 miljoen USD aan de Law School om een wetgebouw te bouwen op de Xuhui-campus van de universiteit, beroemde hoogleraren in dienst te nemen, een academisch merk te bouwen en talenten te cultiveren voor het land regeren en de volgende generatie majors in de wet onderwijzen. Op 20 september 2008 heeft de Law School van de Shanghai Jiao Tong University de naam "Leo KoGuan School of Law Shanghai Jiao Tong University" omgedoopt ter herdenking van de grootmoedige daad van de Leo KoGuan Foundation. Sinds 2012 is onze school door de QS World University Rankings gedurende drie opeenvolgende jaren als een van de 100 beste rechtsscholen geplaatst. Momenteel omvatten internationale programma's aan KoGuan School of Law het SJD-programma, de LL.M. Programma en de zomerprogramma's in de Chinese wet, het programma Visiting Scholars / Students en Exchange-programma's voor studenten.

KoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137808_Student7.jpg" />

137808_Student7.jpg

Voor meer informatie: href = "http://en.law.sjtu.edu.cn/

Locaties

  • Shanghai

    KoGuan Law School Shanghai Jiao Tong University 800 Dong Chuan Road Minhang District, Shanghai, 200240, Shanghai

    Vragen