Keystone logo
Jean Moulin Lyon 3 University LL.M in internationaal en Europees ondernemingsrecht
Jean Moulin Lyon 3 University

LL.M in internationaal en Europees ondernemingsrecht

Lyon, Frankrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 10.000 / per year

Op de campus

Invoering

Doelstellingen van het programma

De master 2 LL.M in International and European Business Law-programma van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Lyon 3 biedt studenten de mogelijkheid om hun kennis van Europees en International Business Law te verdiepen. De cursussen, die uitsluitend in het Engels worden gegeven door academici en beoefenaars, voldoen volledig aan de eisen van de praktijk van internationale advocaten.

Dit programma vindt volledig plaats in Lyon, Frankrijk, gedurende een academisch jaar, en het succes ervan wordt gesanctioneerd door een Franse nationale master 2-graad, die aan de student wordt afgegeven nadat hij met succes voor de examens is geslaagd.

Dit programma biedt hooggekwalificeerde en intellectueel uitstekende studenten de mogelijkheid om hun juridische studie op een gevorderd niveau voort te zetten in een uitdagende maar ondersteunende omgeving.

Feiten en cijfers

De master 2 LL.M in internationaal en Europees ondernemingsrecht bij UJM Lyon 3:

  • 1 academiejaar volledig in het Engels gedoceerd
  • 2 semesters: half september tot half december en half januari tot half april
  • 45 studenten per jaar
  • 22 professoren en beoefenaars van over de hele wereld
  • 21 gespecialiseerde rechtencursussen per jaar
  • 12 verschillende herkomstlanden voor de studenten van 2019 – 2020

Studentenleven

Lyon is een Europees grootstedelijk gebied met een menselijke maat en wordt vaak genoemd als een van de steden in Frankrijk en Europa met de beste levenskwaliteit. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en combineert op subtiele wijze een aantrekkelijke leefomgeving en economische dynamiek.

Lekker eten, entertainment, cultuur... De mensen van Lyon genieten van de eenvoudige geneugten van het leven! De gastronomie van Lyon onderscheidt zich met 15 sterrenrestaurants in Lyon en omgeving. De beroemde "bouchons" (traditionele Lyon-restaurants), evenals de vele andere restaurants die door de stad worden aangeboden, zullen alle fijnproevers bevallen!

Lyon organiseert toonaangevende artistieke evenementen die de nachten levendig houden. Elk seizoen is er een evenement met talenten van over de hele wereld. In het voorjaar, Les Nuits Sonores, een steeds bekender wordend festival voor indie en elektronische muziek. Zomeravonden betekenen openluchtconcerten met het jazzfestival Jazz à Vienne en les Nuits de Fourvière. In de herfst kun je genieten van optredens van artiesten op de Biënnale van Dans en Hedendaagse Kunst. Winter biedt een artistiek en technologisch meesterwerk: la Fête des Lumières (Festival of Lights).

Met zijn rijke erfgoed biedt Lyon meerdere plaatsen waar cultuur de ereplaats heeft voor zijn inwoners: het operagebouw, het museum voor hedendaagse kunst, het museum World Puppets Gadagne, het Gallo-Romeins museum, het museum voor Schone Kunsten, het Centrum voor de Geschiedenis van het verzet en de deportatie, het auditorium, het Maison de la Danse... en een twintigtal theaters!

Voor sportfans heeft Lyon hooggeplaatste teams in de meest prominente teamsporten: Olympique Lyonnais voor voetbal, ASVEL voor basketbal, LOU voor rugby...

Lyon is bovendien een ideaal vertrekpunt om naar skigebieden, Zuid-Frankrijk (Provence, Côte d'Azur), Parijs (twee uur met TGV) en Europese landen als bijvoorbeeld Italië, Zwitserland en Spanje te reizen.

toelatingen

Over de school

Vragen