Global Master in internationaal sportrecht
DUUR
1 Years
TALEN
Spaans
TEMPO
Full time, Deeltijd
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Blended, Op de campus
Invoering
Duik in de stedelijke revolutie met ISDE
De master Real Estate, Urban Planning, Environment en Smart Cities van ISDE onderscheidt zich als het toonaangevende programma voor professionals die invloed willen uitoefenen op duurzame stedelijke ontwikkeling. Deze unieke master combineert geavanceerde theorie met de echte praktijk, aangeboden door een team van professionals op hoog niveau die momenteel transformatieve projecten in de sector leiden. Door deel te nemen aan dit programma beheer je niet alleen de technische en juridische aspecten van de moderne stadsplanning, maar word je ook onderdeel van de oplossing voor de huidige milieu-uitdagingen. Met een focus op innovatie en technologie bereidt deze master je voor om leiding te geven bij het creëren van slimmere en duurzamere steden, en biedt je de tools voor een opvallende carrière in de mondiale vastgoed- en stadsplanningarena.
Het is voor particulieren...
Innovatieve professionals gericht op duurzaamheid en technologie voor stedelijke ontwikkeling. Ideaal voor mensen die juridische kennis willen combineren met geavanceerde stadsplanningsstrategieën, en zich voorbereiden op het leiden van transformatieve projecten in slimme en duurzame steden. Het is perfect voor degenen die zich inzetten voor professionele ontwikkeling en de implementatie van praktische oplossingen voor hedendaagse stedelijke uitdagingen.
Wie zoekt...
Om zich te verdiepen in stadsplanning, onroerend goed, milieu en slimme steden. Deelnemers streven ernaar leiding te geven aan de transformatie van stedelijke ruimtes, waarbij duurzaamheid en technologie worden geïntegreerd. Het doel is om een geavanceerd inzicht in deze velden te bereiken, door innovatieve oplossingen toe te passen in echte stedelijke contexten. Ze richten zich op het ontwikkelen van een veelzijdig professioneel profiel dat in staat is zich aan te passen en te reageren op de huidige ecologische en stedelijke uitdagingen.
Worden...
Innovatieve leiders worden die bereid zijn om complexe stedelijke uitdagingen aan te pakken en op te lossen, waarbij duurzaamheid en efficiëntie worden bevorderd. Dit programma is bedoeld voor diegenen die ernaar streven de toekomst van steden positief te beïnvloeden, via juridische middelen, in een dynamische en voortdurend evoluerende sector.
Bedrijven die deze training ontwerpen, leiden en leveren:
Transformeer de steden van morgen
De master Real Estate, Urban Planning, Environment en Smart Cities bij ISDE combineert geavanceerde kennis met praktische toepassingen, waaronder samenwerkingen met marktleiders en innovatieve projecten. Dit unieke programma bereidt professionals voor op het leiden van de transformatie van stedelijke ruimtes, door hen uit te rusten met vaardigheden om hedendaagse uitdagingen aan te pakken en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Afgestudeerden vallen op door hun vermogen om intelligente oplossingen in de stadsplanning te implementeren, waardoor hun kansen worden vergroot op een mondiale markt die gericht is op duurzaamheid.
Faculteit
Ontwikkelaar Kumar Parmar
Dev is een internationale sportadvocaat en hoofddirecteur bij Parmars, dat vestigingen heeft in Groot-Brittannië en Spanje. Hij is tot de balie geroepen door The Honourable Society of the Inner Temple en heeft eerdere ervaring in de strafrechtelijke verdediging.
Parmars biedt een full-servicepakket aan klantpartners, variërend van federaties en clubs tot intermediairs/agenten en atleten zelf. Dev houdt toezicht op al het werk, zowel in controversiële als niet-controversiële zaken, en treedt op als raadsman in mondelinge hoorzittingen op nationaal en internationaal niveau.
Dev wordt geprezen om zijn nauwgezette voorbereiding en robuuste argumentatie. Senior Counsel heeft zijn kwaliteit in het opstellen van zaken opgemerkt, evenals zijn creatieve en toch unieke benadering bij het voorbereiden van zaken. Zijn arbeidsethos wordt ronduit geprezen door talloze collega's en leiders, en zijn wilskrachtige geloof in het doorgeven van praktische kennis aan studenten in de vroegste stadia heeft indruk gemaakt op velen over de hele wereld. Dev blijft een mentor voor tientallen studenten en jonge professionals in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten, en werkt in dit opzicht nauw samen met verschillende hogescholen en universiteiten.
Dev is uitgenodigd om te spreken in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. In Groot-Brittannië trad hij op als gastdocent en seminarieleider bij verschillende instellingen, waaronder de universiteiten van Cambridge en Oxford en de London School of Economics. Daarnaast is hij geroepen om te spreken bij de Youth Justice Board van Engeland en Wales en heeft hij met verschillende Londense stadsdelen en gemeenschapsgroepen samengewerkt aan het geven van verschillende cursussen rond de advocatuur.
In 2012 werd Dev genomineerd voor zowel de 'Inspiring Person in the Community' Award van het Londense organisatiecomité voor de Olympische en Paralympische Spelen als voor de Barclays 'Future Black Leader' voor de Top 100 van 2013.
Galerij
leerplan
BASISBEGINSELEN VOOR TERRITORIALE PLANNING
- Constitutionele beginselen inzake territoriale en stedelijke ontwikkeling Algemene beginselen van stadsplanning Verdeling van bevoegdheden Staat - Autonome Gemeenschappen (CCAA). Huidige wetgeving. Lijst van rechten en plichten van burgers op het gebied van territoriale en stedelijke ontwikkeling Basis van het landregime Openbaar landerfgoed
STADSPLANNING
- Stadsplanning. Vergelijkende studie van de autonome gemeenschappen (CCAA). Plannen: verwerking, goedkeuring, geldigheid. Het Algemeen Stedelijk Ontwikkelingsplan (PGOU). Gedeeltelijke plannen. Speciale plannen. Binnenlandse hervormingsplannen. Plannen en acties in niet-verstedelijkbaar gebied. Catalogi en detailstudies. Territoriale acties met een bovenregionale reikwijdte. Rechtvaardiging Document van territoriale planning. Out-of-order-regime: semi-geconsolideerde gebieden.
STEDELIJK BEHEER
- Stedelijk beheer: basisconcepten. Stedelijke plichten bij stedelijke transformatieacties Actiesystemen in de Spaanse stadsplanning Equidistributietechnieken Actiesystemen Stedelijke overeenkomsten Toegang tot het eigendomsregister van stedelijke acties. Geïntegreerde actieprogramma's: juridische, technische en economische aspecten. Verwerking van geïntegreerde actieprogramma's. Gebruiks- en gebouwtypologieën: wegingscoëfficiënten. Geïsoleerd actieprogramma: PAA. Bouwplicht en bouwplicht. Notariële tussenkomst in stedelijke activiteit. Stedelijke actie en eigendomsregistratie bij onteigening en heraanpassing van land.
STEDELIJKE EVALUATIES
- Technische visie. Juridische visie.
EIGENDOMVERANTWOORDELIJKHEID
CONTROLE, PROMOTIE EN STEDELIJKE DISCIPLINE: LICENTIES, INFRACTIES, PROCEDURES
- Stedelijke vergunningen: Handelingen waarvoor een vergunning vereist is. Bevoegdheid, procedure en effecten van de stadsvergunning. Sectorale vergunningen en de verwerking ervan. Licentie voor openbare shows en activiteiten. Bescherming van de stedelijke legaliteit. Stedelijke inspectie. Stedelijke overtredingen en straffen. Stedelijke en strafbare feiten. Bescherming van de stedelijke legaliteit: het herstel ervan. Problemen met de uitvoering van vonnissen in stedelijke aangelegenheden. Stedelijke discipline. Sanctieprocedure in stedelijke aangelegenheden. Rechtsgebieden, bevoegdheden en status in het proces van administratieve geschillen. Vorderingen van partijen. Administratieve procedure. Procedure in enkele aanleg of in eerste aanleg. Verkorte procedure. Beroepsregime. Uitvoering van vonnissen en bijzondere processen.
ALGEMEEN BLOK
- Economische omgeving. Vastgoedsector. Financiën Kapitaalmarkten Algemene concepten van vastgoedwaardering Investeringsanalyse Financiële modellen Actoren op de vastgoedmarkt Ontwikkelaars Investeerders REIT's (SOCIMIS) Financiers Kapitaalmarktbeheerders, technici en adviesbureaus Nieuwe technologieën in onroerend goed E-commerce: impact op de vastgoedsector Blockchain en de vastgoedmarkt Online bureaus
PROMOTIE EN BEHEER VAN ONROEREND GOED
- Onderhandeling en conflictbeheersing in de vastgoedsector. Stedenbouw en openbaar bestuur. Due Diligence: juridische en technische aspecten die essentieel zijn bij de verwerving van vastgoedactiva. Vastgoedmarketing en commercialisering. Servicing en NPL's in de vastgoedmarkt. Vastgoedpromotiebedrijf: conceptualisering Materialisatie: onderlinge relatie van technici, project en uitvoering Financiering: promotorleningen, hypotheekfinanciering Soorten promotie: residentieel, tertiair, industrieel Beheer via woningbouwcoöperaties Exit en desinvestering Praktische gevallen Woninghuurmarkt. Internationale vastgoedinvesteringen: Europa Amerika Herpositionering van activa en stadsvernieuwing. Constructie: principes, trends, grondbeginselen en ontwerp. Duurzaamheid en trends in de vastgoedmarkt. Projectmanagement: projecttijdlijnen en -beheer. Vermogensbeheer voor winstgevendheid: Kantoren Retail Hotels Logistiek
BOUWPLANNING
- Het bouwproces: agenten, verantwoordelijkheden, garanties. Legale aspecten. Het bouwproces: basisbouwvereisten. Technische code. Technische aspecten. Het technische project: basis- en uitvoeringsproject. Kwaliteitscontrole. Het bouwboek. De professionals die betrokken zijn bij de bouw: Project- en Werkmanagement. Verantwoordelijkheden. Gemeentelijke verordeningen: Overtredingen. Het recht om te bouwen in de Spaanse stadsplanning Vereisten: naleving van stedelijke plichten, basisgrondsituatie, zonneconditie, vergunning. Subjectieve competentie De titel om te bouwen: eigendom, toewijzing, verandering van werk, oppervlakterecht, recht op oververhoging en administratieve concessie. Het niet nakomen van de plicht: discipline en straffen, vervangende executie. Infrastructuur: water, elektriciteit, telecommunicatie, gas, fotovoltaïsche energievoorziening. Verwerking van project-, urbanisatie- en installatieprojecten. Bemiddeling bij vastgoedcontracten: consumentenbescherming. Horizontaal eigendomsregime: gemeenschappelijke en private elementen. Vergaderingen van eigenaren.
REHABILITATIE EN STADSVERNIEUWING
BEHEER VAN VASTGOED
VASTGOEDCONTRACTING Typische contracten. Nieuwe contracten.
MILIEU BEHEER
- Evolutie van het milieubeleid. Milieuwet. Milieucompetenties. Verantwoordelijkheden. Voorafgaande milieu-interventie. Internationale regelgeving: Milieu binnen de EU. Instrumenten voor administratieve milieu-interventie. Het omgevingsvergunningenregime. Inleiding: soorten vervuiling. Effectbeoordeling, soorten impact. Milieubeheersing in niet-verstedelijkbaar gebied. Milieucontrole in installaties. Milieuplanning van installaties. Technische Commissie voor ruimtelijke ordening. Problemen met delen. Kustrecht, wegenrecht. Regelgeving voor de burgerluchtvaart. Brandpreventievoorschriften. Wet ter voorkoming van milieuverontreiniging. Waterregelgeving: watercyclus, waterkwaliteit, waterbeheer en sanitaire voorzieningen. Afval: Classificatie, beheer. Regelgeving. Systemen voor hergebruik van afval. Recycling. Luchtverontreiniging: chemische luchtverontreiniging. Behandelings- en zuiveringssystemen. Beheer van zenders. Geluidsoverlast. Preventiesystemen. Overtredingen. Bodemverontreiniging: grondwater. Technologie en controle: regelgeving. Energie-efficiëntie: regelgevingskader. Hernieuwbare energie.
MILIEUBEHEERSYSTEMEN
- Milieugezondheid: Preventie van beroepsrisico's. Huidige wetgeving inzake beroepsrisico's: Administratieve bevoegdheden.
TERRITORIALE PLANNING: NIET-STEDENBARE GROND
- Speciale plannen op niet-verstedelijkbare grond: praktijkgevallen. Milieueffectrapportage: technische aspecten. Speciale beschermingsgebieden voor vogels (SBZ), LIC: Technische en juridische aspecten. Speciale studies over niet-verstedelijkbaar land: overstromingsrisico, erosie, masterplannen voor gebruik en beheer. Landschapsstudies: technische en juridische aspecten. Plan voor publieksparticipatie. Illegaal gebruik en gebouwen in niet-verstedelijkbaar gebied: mogelijkheden voor regulering. Praktische problemen van gemeentelijk beheer van niet-verstedelijkbare grond. Niet-verstedelijkbare gebieden met bescherming. Herstel en landschappelijke inpassing: - Ontmantelingsprogramma. Verzoek om sectorale rapporten: Archeologie, Waterbouwkunde, enz. Inbreuken in niet-verstedelijkbaar gebied. Strafbare feiten met betrekking tot territoriale planning en de bescherming van erfgoed en milieu: reële gevallen.
DUURZAAMHEID EN KLIMAATVERANDERING
- Algemene concepten, globale analyse. Duurzaamheidselementen. Duurzaamheid toegepast op productieve sectoren. Duurzaamheid en overheidsbeleid. Internationale instellingen en organisaties. Duurzaamheid toegepast op bedrijven. Project financiering. Ontwikkeling van internationale projecten. Efficiëntie en zakelijke kansen. Lokale ontwikkeling en duurzame ontwikkeling: Agenda 21. Gemeentelijke duurzaamheidsstrategie. Burgerparticipatie en lokaal bestuur. Transparantie. Integratie van de Schoolagenda 21 in lokale Agenda 21-initiatieven: initiatieven en ervaringen. Beheer van natuurgebieden en planning voor duurzaamheid. Energie duurzaamheid.
CONCEPT EN REGELGEVING
- Smart City-concept. Nationaal Smart Cities-plan. Digitale Agenda voor Spanje. De openbare bedrijfsentiteit Red.es. Standaarden voor slimme steden (SETSI): Standaarden geassocieerd met het Comité AEN/CTN 178/SC1. Intelligente afmetingen. Het bouwproces van een Smart City. Implementatie van Smart City-projecten in de Europese Unie.
FINANCIERING VAN SLIMME STEDEN
- Overheidssubsidies. Europese fondsen. FEDER-fondsen en de strategie voor duurzame en geïntegreerde stedelijke ontwikkeling (EDUSI). Zelffinanciering. Genereren van stedelijke kapitaalwinsten. Stadsvernieuwing. Overheidsbeleid: oprichting van overheidsbedrijven gericht op stedelijke generatie. Financiering door grondeigenaren. Speciale aandacht voor landaanpassingsprojecten, onteigeningsprojecten en Compensation Boards. Financiering via investeringsfondsen, vooral buitenlandse kapitaalfondsen.
TECHNISCHE CREATIE VAN SLIMME STEDEN
- Inleiding tot technologische oplossingen en projecten voor de implementatie van Smart Cities. Geografisch Informatiesysteem (GIS). 2D- en 3D-oplossingen. Bouwinformatiemodellering (BID). Beheer en onderhoud van stadsdiensten. Statistieken en transparantie.
PUBLIEK-PRIVATE SAMENWERKING GERICHT OP SMART CITIES CREATION (PPP)
- Contractenrecht in de publieke sector. Principes en nieuwigheden. Structurele elementen van het contract. Contractvoorbereiding. Contract gunning: Contracttechniek. Gevolgen, wijziging en beëindiging van contracten. Constructie contracten. Concessieovereenkomsten voor openbare werken. Servicecontracten en serviceprovisie. Leveringscontracten. Analyse van de richtlijnen 2014/23/EU van 26 februari 2014 en 2014/24/EU van 26 februari 2014.
Carrièremogelijkheden
De master Real Estate, Urban Planning, Environment en Smart Cities bij ISDE opent een breed spectrum aan professionele kansen en bereidt afgestudeerden voor om uit te blinken op het dynamische gebied van duurzame stedenbouw en slimme steden. Dit programma voorziet professionals niet alleen van geavanceerde technische competenties, maar ook van essentiële vaardigheden om innovatieve en duurzame projecten te leiden. Afgestudeerden zijn perfect gepositioneerd voor functies bij stedelijke adviesbureaus, overheidsdiensten, technologiebedrijven die zich bezighouden met stadsplanning en internationale organisaties die zich bezighouden met duurzame ontwikkeling. Bovendien vergemakkelijken de praktische aanpak en het mondiale netwerk van de master de toegang tot carrières in stadsplanning, projectmanagement in onroerend goed en strategische rollen bij de implementatie van milieubeleid en slimme stadstechnologieën.
English Language Requirements
Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.