Keystone logo
George Washington University, Law School

George Washington University, Law School

George Washington University, Law School

Invoering

Over ons

Sinds de inschrijving voor de eerste klas in 1865, heeft de George Washington University Law School enkele van de beste geesten voortgebracht over het hele spectrum van juridische wetenschap.

Die traditie wordt vandaag voortgezet, aangezien afgestudeerden van GW Law de kennis en vaardigheden die ze hier opdoen gebruiken om de kritische juridische gesprekken van onze tijd te beïnvloeden. De school is geaccrediteerd door de American Bar Association en is mede-oprichter van de Association of American Law Schools. De rechtenfaculteit bevindt zich op de GW-campus in de binnenstad, bekend als Foggy Bottom.

Geschiedenis

In de beginjaren van de Republiek, toen de nieuwe hoofdstad van het land niet meer was dan een kleine verzameling openbare gebouwen gescheiden door weilanden, adviseerde president George Washington het Congres om een nationale universiteit op te richten als regeringszetel.

Zijn doel was om toekomstige generaties ambtenaren op te leiden en daardoor een nationale identiteit te smeden op basis van "principes die vriendelijk zijn voor de republikeinse regering en voor de ware en oprechte vrijheden van de mensheid". Hij liet in zijn testament 50 aandelen in de Potowmack Canal Company na voor de schenking van een universiteit "waarheen de jonge fortuin en talenten uit alle delen daarvan zouden kunnen worden gestuurd voor de voltooiing van hun opleiding in alle takken van beleefde literatuur- in kunst en wetenschappen - bij het verwerven van kennis in de principes van politiek en goed bestuur."

Hoewel het tientallen jaren zou duren voordat de gelijknamige universiteit van George Washington zou worden opgericht door een Act of Congress, was de George Washington University Law School - opgericht in 1865 - de eerste rechtenfaculteit in het District of Columbia. Tegenwoordig belichaamt de school nog steeds de ambities van de eerste president van het land.

DC & GW-recht

De eerste rechtenfaculteit in de hoofdstad

Studenten hebben ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren van deskundige docenten en vooraanstaande bezoekers en om stages, stages en werk na te streven, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de levendige cultuur, het nachtleven en de restaurants van de stad.

Met een geschiedenis van meer dan 145 jaar in het hart van Washington, DC, is het leven aan de George Washington University Law School onlosmakelijk verbonden met het leven van de omringende gemeenschap. Onze campus ligt op slechts vier blokken van het Witte Huis en binnen handbereik van de Wereldbank, het ministerie van Justitie, het ministerie van Buitenlandse Zaken, federale en lokale rechtbanken en talloze non-profitorganisaties en niet-gouvernementele organisaties. GW Law-studenten hebben ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren van deskundige docenten en vooraanstaande bezoekers en om stages, stages en werk na te streven, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de levendige cultuur, het nachtleven en restaurants van de stad.

193013_photo-1517048676732-d65bc937f952.jpg
Dylan Gillis / unsplash

Van de decaan

Welkom bij GW Law!

De George Washington University Law School, opgericht in 1865, is een van de grootste, meest gerenommeerde en diverse leden van de juridische academie. Ik nodig je uit om onze campus en gemeenschap te verkennen en een rechtenfaculteit te ontdekken die diep geworteld is in traditie, zeer inspelend op veranderingen in het juridische onderwijs en de advocatuur, en zich volledig inzet voor het produceren van impactvolle advocaten en transformerende ideeën. Studenten komen naar GW Law omdat ze de wereld willen veranderen, en ze studeren af als professionals die bereid zijn te schrijven, pleiten, innoveren, creëren en de hoogste idealen van recht en rechtvaardigheid nastreven.

Als u onze website bezoekt, zult u de vele manieren zien waarop onze instelling van wereldklasse studenten voorbereidt op de realiteit van de wereldwijde juridische markt. Gelegen in het hart van de hoofdstad van ons land, combineert GW Law uitstekend juridisch onderwijs met innovatieve programmering en overvloedige mogelijkheden voor stages, externe functies, mentorschap en netwerken.

Een faculteit van wereldklasse. De kern van de GW Law-ervaring is een robuuste pedagogiek die wetenschap, doctrine en praktijk combineert. Het helpen om onze studenten te ontwikkelen tot impactvolle advocaten is een vooraanstaande faculteit die niet alleen veel geciteerde boeken en artikelen publiceert, maar ook actief het juridische landschap hervormt. Onze nationaal en internationaal erkende professoren zijn regelmatig betrokken bij rechtszaken voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, internationale tribunalen en andere rechtbanken. Ze geven ook deskundig commentaar aan de nieuwsmedia, getuigen op Capitol Hill, dienen als adviseurs voor verschillende regeringen en voeren vele andere activiteiten uit die het academische leven van de school verrijken.

Waar de wet wordt gemaakt. GW Law is geografisch perfect gepositioneerd om een unieke juridische educatieve ervaring in Washington te bieden. Onze locatie - in het centrum van nationaal en internationaal recht, topambtenaren, rechters van het Hooggerechtshof - stelt belangrijke figuren uit Washington in staat om onze klaslokalen te bezoeken, conferenties op onze campus bij te wonen en te spreken op meer dan 100 speciale evenementen per jaar op onze rechtenfaculteit.

Ervaring uit de echte wereld. Ons betrokken studentenlichaam is divers, ondersteunend, creatief, innovatief en hardwerkend. Bij GW Law bieden we onze studenten een uitgebreide reeks mogelijkheden om te studeren, te verkennen, te debatteren en vraagtekens te zetten bij wet en juridische principes in de klas en in de echte wereld. Veel studenten nemen deel aan de Jacob Burns Community Legal Clinics van GW en vertegenwoordigen cliënten in echte zaken onder toezicht van de faculteit. Ze nemen ook deel aan belangenbehartigingswedstrijden, door studenten geredigeerde juridische tijdschriften, pro bono-projecten en honderden veldstages bij overheidsinstanties en toonaangevende nationale en internationale instellingen in de omgeving van Washington.

De wereld veranderen. We hopen dat u overweegt om deel uit te maken van onze community. Ik moedig je aan om dieper te graven en te leren waarom GW Law de ideale bestemming is om de vaardigheden te verwerven waarmee je de wereld kunt veranderen. Bezoek ons persoonlijk om onze faciliteiten te bekijken en een beter idee te krijgen van wie we zijn, wat we doen en hoe u zich kunt aanmelden om bij ons te komen werken. Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen op onze rechtenfaculteit.

Van harte,

Christopher Alan Bracey

Interim-decaan, vice-provoost Faculteitszaken en hoogleraar Rechtsgeleerdheid

Locaties

  • Washington

    H Street Northwest,2000, 20052, Washington

Vragen