Keystone logo
Göttingen University LL.M. in Intellectual Property and Information Technology Law
Göttingen University

LL.M. in Intellectual Property and Information Technology Law

Göttingen, Duitsland

1 Years

Engels

Full time

30 Jun 2024

Oct 2024

EUR 7.800

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De LL.M. in European and Transnational Intellectual Property and Information Technology Law (LIPIT) is een postdoctoraal programma gericht op het verschaffen van een diepgaand inzicht in juridische kwesties die voortvloeien uit de creatie en het gebruik van literaire of artistieke werken, mechanische of wetenschappelijke uitvindingen, digitale informatie en andere immateriële activa. Het bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, waaronder auteursrecht, patenten, handelsmerken, telecommunicatie, elektronische handel, informatiebeveiliging en gegevensbescherming.

Omdat het steeds gebruikelijker wordt dat transacties met intellectuele eigendom en informatietechnologieproducten de nationale grenzen overschrijden, is deze LL.M. Het programma is opgevat als duidelijk internationaal en vergelijkend van aard. Bij het onderzoeken van moderne problemen op het gebied van IE- en IT-recht worden vaak oplossingen uit verschillende rechtssystemen aangedragen, en regelmatig worden zaken die zich over twee of meer landen verspreiden, besproken en geanalyseerd. Eén gevolg van een dergelijke aanpak is dat dit programma geschikt is voor advocaten en andere professionals uit verschillende landen, en niet beperkt is tot één bepaald rechtsgebied.

Naast het internationale karakter van het programma wordt sterk de nadruk gelegd op het leggen van een directe link met de praktijk. Veel lessen worden gegeven door ervaren advocaten en andere beoefenaars. In lezingen en seminars worden juridische kwesties grotendeels onderzocht door het analyseren van echte rechtszaken, het identificeren van concrete gemeenschappelijke problemen en het zoeken naar effectieve oplossingen daarvoor. Door middel van praktijkgerichte workshops en projecten wordt nieuw verworven kennis verder vergroot en ontwikkeld tot direct toepasbare praktische vaardigheden.

Program Duration

Je studie aan het LIPIT-programma duurt normaal gesproken ongeveer een jaar (van oktober tot september). Gedurende deze tijd moet je 60 ECTS-credits behalen, waarvan 20 credits voor het voltooien van een masterproef. Als uw totale postsecundaire opleiding minder dan 4 jaar heeft geduurd, kan het zijn dat u meer studiepunten moet behalen om de LL.M. rang. In dit geval helpt onze onderwijsadviseur je bij het uitwerken van een individueel studieplan waarmee je de vereiste studiepunten kunt behalen zonder de normale programmaduur te overschrijden.

toelatingen

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • LLM-gegevensbescherming en intellectueel eigendom - voltijds
  • Bristol, Verenigd Koninkrijk
  • Leeds, Verenigd Koninkrijk
  • + 4 meer
 • LL.M. in Intellectueel Eigendom en Technologierecht
  • Washington, Verenigde Staten
 • LLM in intellectuele eigendomsrecht LLM
  • Belfast, Verenigd Koninkrijk