Keystone logo
© CODE
Göttingen University

Göttingen University

Göttingen University

Invoering

De universiteit van Göttingen staat op verschillende nationale en internationale ranglijsten van universiteiten constant in de top van Duitse instellingen voor hoger onderwijs. Sinds haar oprichting in 1737 heeft ze uitstekende studie- en onderzoeksmogelijkheden geboden aan studenten en wetenschappers van over de hele wereld, waaronder meer dan 40 Nobelprijswinnaars. Naast de instructie en begeleiding van vooraanstaande professoren en andere deskundigen, profiteren Göttingen-studenten van toegang tot eersteklas studiefaciliteiten, bijvoorbeeld de staats- en universiteitsbibliotheek van Göttingen, een van de grootste bibliotheken in Duitsland met ongeveer 8 miljoen items en toegang tot talloze juridische en andere wetenschappelijke databases.

De rechtenfaculteit van de universiteit van Göttingen geniet een uitstekende reputatie op het gebied van onderwijs, onderzoek en professionele ontwikkeling. Het juridisch onderwijs is hier sterk verbonden met de praktijk en wordt niet alleen gegeven door hoogleraren, maar ook door advocaten, bedrijfsjuristen en andere praktijkmensen. Daarnaast zijn veel professoren ook actief buiten de academische wereld, bijvoorbeeld als juridisch adviseur, lid van een wetgevingscommissie of rechter in een hooggerechtshof. Een ander aantrekkelijk aspect van de rechtenfaculteit van Göttingen is het internationale karakter. De faculteit ontvangt niet alleen studenten uit de hele wereld en biedt tal van uitwisselingsmogelijkheden, maar biedt ook colleges aan van gastprofessoren uit andere landen en is betrokken bij voortdurende internationale samenwerking via verschillende toegewijde organen zoals het Chinees-Duits Instituut voor juridische studies of de Europese Academie voor Recht en ICT.

Campusfuncties

De locatie in Göttingen is synoniem geworden voor internationaal onderzoek van hoge kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat dit ook in de toekomst het geval blijft, hebben de Universiteit van Göttingen, inclusief het Universitair Medisch Centrum, en zeven niet-universitaire lokale onderzoekscentra hun krachten gebundeld om de Göttingen Campus te vormen.

    Locaties

    • Göttingen

      Wilhelmsplatz 1 (Aula) Göttingen, 37073, Göttingen

    Vragen