Keystone logo
European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

European University Viadrina in Frankfurt (Oder) - Faculty of Law

Invoering

Jouw universiteit is Viadrina!

De Viadrina ligt in het hart van Europa – internationaliteit is haar handelsmerk. De studenten en docenten komen uit meer dan 80 landen. Het mag geen verrassing zijn dat studenten de mogelijkheid hebben om vreemdetalencursussen te volgen bij het talencentrum van de universiteit en in het buitenland te studeren of stage te lopen.

192654_AM-Fruehling_MG_0254.jpg
Fotos © Heide Fest / European University Viadrina in Frankfurt (ODER)

Eén programma, drie graadopties

Het IHL-programma biedt de mogelijkheid van drie soorten graden: de eerste is een LL.M. programma (90 ECTS) dat zowel voltijds als deeltijds kan worden gevolgd; een diplomaprogramma (60 ECTS) dat gedurende twee semesters dezelfde cursussen volgt, maar korter zal zijn zonder de noodzaak om een scriptie en een stage te voltooien; en de laatste zou een certificaatprogramma zijn (30 ECTS), dat een nog beknopter curriculum mogelijk maakt, bestaande uit cursussen van een semester, maar nog steeds met de mogelijkheid om zich te specialiseren in een specifiek gebied.

Goede begeleiding betekent groot succes

Wij bieden kleine klassen en persoonlijke service. De leeromgeving aan de Viadrina is uitstekend en biedt kleine klassen, direct contact met academisch personeel, persoonlijke studentenvoorzieningen, stagemogelijkheden en hulp bij loopbaanplanning. De Viadrina biedt een sfeer waarin studenten zich in alle rust kunnen voorbereiden op hun examens, tijdig kunnen afstuderen en zich kunnen voorbereiden op hun intrede in het professionele leven. Welkom bij de Viadrina-familie!

De gastuniversiteit

Master in de internationale mensenrechten en humanitair recht De masteropleiding wordt gegeven aan de Viadrina European University, opgericht in 1991. Als zodanig zet het de mooie traditie van de eerste Staatsuniversiteit van Brandenburg (Alma Mater Viadrina, 1506 - 1811) voort. De universiteit bestaat uit drie faculteiten: de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Faculteit der Economische Wetenschappen en de Faculteit Culturele Studies, naast aangesloten centra en instituten. In nauwe samenwerking met de Universiteit van Poznan leidt het ook het Collegium Polonicum in de zusterstad Frankfurt (Oder), Słubice, gelegen in Polen, direct aan de overkant van de rivier de Oder vanaf de Viadrina. In samenwerking met Poolse en andere aangesloten Europese universiteiten probeert de Viadrina vooral de uitdaging aan te gaan van een nieuw open en uitgebreid Europa dat een brug slaat tussen Oost- en West-Europa. Daarnaast heeft de universiteit tal van andere internationale partnerinstellingen over de hele wereld.

Statistieken

Hier begint Europa

Onze 6.000 internationale studenten uit 85 landen studeren rechten, economie en cultuur sinds de heropening van de Viadrina in 1991 heeft de Europese Universiteit zich ontwikkeld tot een internationaal gerenommeerd adres aan de Duits-Poolse grens, met nu ongeveer 6.000 studenten. Europese en internationale aspecten van recht, economie en cultuur spelen een bijzondere rol in de opleidingen van onze faculteiten Rechten, Bedrijfskunde en Economische en Culturele Wetenschappen.

    Locaties

    • Frankfurt an der Oder

      Auditorium maximum (AM) Room 213 Logenstraße 4 15230, 15230, Frankfurt an der Oder

    Vragen