Keystone logo
European Institute of Public Administration EIPA Master in European Legal Studies
European Institute of Public Administration EIPA

Master in European Legal Studies

0 Years

Engels, Frans

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Blended

* EIPA leden vergoeding: 4480 €; Normale vergoeding: 4975 €

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Introductie tot het programma

Het Europees Centrum voor Rechters en Advocaten - de Luxemburgse antenne van het Europees Instituut voor Bestuurskunde ( EIPA ) - biedt een tweejarig postgraduaatsprogramma aan dat leidt tot een master in European Legal Studies. Sinds 2010 wordt het aangeboden als een blended e-learningprogramma, waarbij face-to-face lezingen, e-Learning-sessies en afstandsonderwijs worden gecombineerd.

Deze Master is een echt internationaal studieprogramma dat wordt aangeboden in samenwerking met de Université de Lorraine in Frankrijk. Deelnemers die met succes het programma hebben afgesloten, hebben een Franse Master-graad behaald: Master en études européennes - spécialité Droit de la construction européenne, afgeleverd door de Universiteit van Lorraine.

Programmadoelen

Het programma is ontworpen om twee hoofddoelen te bereiken: een eerste achtergrond bieden voor de fundamentele kwesties die ten grondslag liggen aan het Europese integratieproces en om een ​​progressieve en toenemende specialisatie op het brede terrein van het Europees recht aan te bieden, om studenten in staat te stellen om met juridische vragen om te gaan op een praktische manier.

De juridische focus van het programma ligt op het bredere terrein van de Europese integratie, waarbij ook aandacht wordt besteed aan verschillende economische en politieke aspecten van het integratieproces en rekening houdend met hun juridische en praktische implicaties.

Methodologie

Het programma omvat twee jaar en is gebaseerd op een combinatie van onderwijsmethoden. Ten eerste volgen studenten face-to-face lezingen en tutorials met behulp van interactieve onderwijsmethoden zoals groepswerk, casestudies, simulatieoefeningen en probleemoplossend leren. Ten tweede wordt een reeks webgebaseerde leermiddelen aangeboden, zoals audio-video tutorials, web-conferentie lezingen, opdrachten en online testen. Ten slotte worden studenten uitgenodigd om deel te nemen aan begeleide afstandsonderwijs. Aanwezigheid is verplicht om de examens af te leggen. Het persoonlijke onderwijs vindt plaats in vier academische weekenden per academisch semester wanneer studenten van vrijdagmiddag tot zondagmiddag samenkomen. Deze weekenden worden aangevuld met online werk en zelfstudie, waardoor studenten een uitstekende gelegenheid krijgen om hun kennis van de wet te verbreden en te verdiepen en hoe het in de praktijk werkt.

Op grond van de 'Campus' - MELS e-Learning-platform - ontvangen studenten regelmatig actueel lesmateriaal, inclusief uittreksels van wetgeving, jurisprudentie en verwijzingen voor aanbevolen literatuur die is ontworpen om hun studie te structureren en aan te vullen.

Is dit programma voor jou?

Het programma is voornamelijk bedoeld voor ambtenaren, EU-ambtenaren, advocaten en andere juridische deskundigen, evenals andere professionals en afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in Europees recht. Voor deelname aan het programma is geen vooropleiding vereist. De cursussen worden in het Engels en in het Frans gegeven, hoewel actieve kennis alleen voor een van deze talen vereist is.

Carriere vooruitzichten

De masteropleiding European Legal Studies is een zeer waardevol instrument voor het behalen van een diploma voor deelnemers aan de ontwikkeling van hun respectieve professionele loopbaan. Afgestudeerden kunnen het bijvoorbeeld gebruiken als een opstapje naar internationale en Europese organisaties, terwijl degenen die al werken als EU-functionarissen hun diploma kunnen gebruiken om hun carrière binnen de EU-administratie te bevorderen. De graad biedt ook de mogelijkheid dat deelnemers die al als jurist werken, oefenen op de verschillende gebieden van Europees recht. Ten slotte kan de graad afgestudeerden ook in staat stellen om een ​​professionele loopbaan na te streven bij een breed scala van nationale overheidsdiensten, alsook bij Europese verenigingen en bedrijven (adviesbureaus, Europese federaties, lobbygroepen, territoriale vertegenwoordigingen in Brussel, enz.) Die betrokken zijn bij de verschillende aspecten en facetten van het Europese integratieproces.

Structuur van het programma

De masterstudies zijn gestructureerd in de vorm van een 2-jarig programma. Het eerste jaar biedt de studenten een introductie op het gebied van Europese studies (inleiding tot Europese geopolitiek, geschiedenis van het proces van Europese integratie, enz.). Op basis hiervan wordt de juridische dimensie van het proces van Europese integratie geleidelijk ontwikkeld via substantiële cursussen over het constitutionele en juridische systeem van de EU (institutioneel recht, besluitvormingsprocedures van de EU, rechtssysteem van de EU, enz.), Het Europees Interne markt en de fundamentele aspecten van het Europese economische recht (mededingingsrecht, EU-vennootschaps- en belastingrecht, enz.).

In het tweede academische jaar, na het bestuderen van een aantal andere fundamentele aspecten binnen de juridische kern van de EU, en die hun oorsprong vonden in flankerend beleid voor de interne markt (wetgeving inzake intellectuele eigendom, wetgeving inzake consumentenbescherming, milieurecht, enz.), Verschuift de aandacht naar het wettelijke acquis dat al bestaat op andere gebieden, waaronder het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid, het rechtsgebied, vrijheid en veiligheid en de bescherming van de mensenrechten op EU-niveau. De praktische implementatie van Europees recht, zowel op Europees als op nationaal niveau, komt ook in dit tweede jaar aan de orde.

Studenten sluiten dit tweede jaar en de masteropleiding af met het schrijven van een masterscriptie, onder begeleiding van een tutor die zij hebben gekozen uit de onderwijsfaculteit, over een onderwerp naar keuze.

examens

Studenten moeten aan het einde van elk semester examens afleggen. Sommige examens kunnen worden vervangen door andere tussentijdse cursussen.

registratie

Registratie zal binnenkort worden geopend.

Meer informatie over het programma is te vinden op de EIPA website: www. EIPA .eu / mels

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • PG Dip Law General (AMIL) - Voltijds
  • London, Verenigd Koninkrijk
  • Birmingham, Verenigd Koninkrijk
  • + 5 meer
 • PG Cert Algemeen Recht (AMIL) - Voltijd
  • London, Verenigd Koninkrijk
  • Birmingham, Verenigd Koninkrijk
  • + 5 meer
 • LLM (online leren)
  • Online