Keystone logo
© TESS
CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

Invoering

De Universiteit van Cergy Pontoise (UCP) werd opgericht in 1991. Op 1 januari 2020 fuseerde UCP met verschillende andere instellingen voor hoger onderwijs tot de CY Cergy Paris University ("CYU"). CYU ligt ten westen van Parijs in het departement Val d'Oise. Dankzij haar bevoorrechte geografische ligging kan zij profiteren van Parijs en de westelijke werkgelegenheidszones.

CYU is een openbare instelling en een toonaangevend centrum voor onderwijs en onderzoek dat meer dan 1500 internationale studenten uit 54 verschillende landen verwelkomt op een totaal van 25.000 studenten, waaronder 600 promovendi, 1200 onderzoekers en 4132 afgestudeerden. Met meer dan 1000 academische medewerkers biedt de universiteit alle niveaus van undergraduate en post-graduate studies en is gerangschikt onder de 20 beste nationale universiteiten.

CYU heeft internationale uitwisselingen ontwikkeld met meer dan 135 buitenlandse universiteiten, neemt deel aan het Europese uitwisselingsprogramma en heeft het ECTS-systeem (European Credit Transfer System) aangenomen, waardoor Europese studenten studiepunten kunnen krijgen aan hun universiteit voor cursussen die ze in het buitenland hebben gevolgd. CYU is meerdere malen door de Franse overheid aangewezen als "Model Universiteit".

De Law School

CYU School of Law verwelkomt meer dan 3.100 studenten, verdeeld in Licentie-, Master- en Doctoraatsgraden, en biedt hen echte begeleiding en ondersteuning tijdens hun studie en tot aan hun professionele integratie. Het is een dynamische en prestigieuze school die op de 3e plaats staat in Frankrijk volgens het Franse Ministerie van Onderwijs en op de 1e plaats in Parijs en haar voorsteden voor het gemiddelde salaris en de integratie in het arbeidsproces van haar afgestudeerden.

De School of Law heeft meerdere keren de prestigieuze Fulbright-leerstoel gekregen. Dit wordt gekenmerkt door de wens om internationale en uitwisselingsprogramma's te ontwikkelen.

Het opleiden van bekwame advocaten is een van de belangrijkste doelstellingen van de Rechtsfaculteit, wat blijkt uit de gevarieerde banden met het professionele netwerk en de nauwe banden met de Orde van Advocaten en lokale en nationale autoriteiten.

Campusfuncties

    Locaties

    • Cergy

      CY Cergy Paris Université 33 Bd du port Cergy Pontoise Cedex, 95011, Cergy

    Vragen