Keystone logo
Université libre de Bruxelles - ULB LL.M. in International Business Law
Université libre de Bruxelles - ULB

LL.M. in International Business Law

Brussels, België

9 Months

Engels

Full time

Request application deadline *

Request earliest startdate

EUR 6.900

Op de campus

* De aanvraagdeadline is 1 maart voor studenten die een visum nodig hebben. Alle andere studenten kunnen zich voor 1 juni aanmelden. Doorlopende aanvragen afhankelijk van beschikbare plaatsen: Na 1 jun.

Invoering

De LL.M. in International Business Law is een Engelstalig voltijds programma. Het is een postdoctoraal universitair programma van 60 ECTS-credits (een jaar), dat loopt van eind september tot juni. De cursussen zijn verdeeld in twee semesters, met examens in januari en juni. Ons kerncurriculum omvat de belangrijkste gebieden van het ondernemingsrecht en biedt kleine lessen in seminarstijl, exclusief voor LL.M. studenten. De LL.M. legt de nadruk op actief leren door middel van nagebootste activiteiten in de klas, presentaties en kleine groepsdiscussies.

The LL.M. is designed for students who wish to take full advantage of the extraordinary range of opportunities offered in Brussels, the capital of Europe. The program includes visits to the institutions of the European Union (European Commission, Council, and Parliament) which are headquartered in Brussels. The LL.M. is part of the program offering of the University of Brussels (Université libre de Bruxelles, or “ULB”), one of the leading universities in Europe, with 25.000 students, 32% of which come from outside of Belgium.

De ULB biedt buitengewone buitenschoolse en co-curriculaire activiteiten aan, waaronder lezingen, workshops, stages, schrijfseminars, carrière-evenementen en sociale activiteiten. Sommige van deze activiteiten zijn geïntegreerd in ons academisch programma. De LL.M. zoekt zeer gemotiveerde studenten en onafhankelijke studenten die bereid zijn deel te nemen aan kleine groepsdiscussies en hun kennis van het internationale ondernemingsrecht willen verdiepen.

Snelle feiten

  • 2:1 student:faculteit verhouding
  • Echt een mondiale studentenorganisatie
  • Gemiddelde klasgrootte 35 studenten
  • LL.M. kerncursussen exclusief gereserveerd voor LL.M. studenten
  • Locatie in het hart van Brussel
  • Actieve lesmethoden (moot court, getuigenverhoor, schijninvesteringsarbitrage, klassikale presentaties)
  • Beoordeling op basis van examens, projecten en deelname aan de lessen
  • Faculteit van zowel academici als actieve praktijkmensen die praktische inzichten en ervaringen kunnen delen
  • Buitenschoolse activiteiten zoals gastcolleges, toegang tot conferenties over juridische kwesties en bezoeken aan de Europese instellingen met hoofdkantoor in Brussel
  • Een toegewijde academische coördinator adviseert alle LL.M. studenten

Het programma wordt georganiseerd via de afdeling permanente educatie. Het wordt officieel erkend door de Communauté Française van het Koninkrijk België als een universitair programma niveau 7, zonder een academische rang te sanctioneren, wat betekent dat volgens de Belgische wet- en regelgeving de LL.M. komt niet in aanmerking voor toegang tot de Belgische balie of tot gereglementeerde juridische beroepen. Studenten die de academische erkenning van het programma (of toegang tot een doctoraat) willen aanvragen in hun thuisinstelling of land, worden geadviseerd informatie over een dergelijke erkenning in te winnen voordat ze zich inschrijven.

LL.M. kandidaten die het programma met succes afronden, krijgen een LL.M. in International Business Law, ondertekend door de rector van de Université libre de Bruxelles (ULB). De meeste aanvragers van de LL.M. zal al houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot de balie (in Groot-Brittannië is dit bijvoorbeeld een LLB, terwijl dit in Europa een Master is). Elk jaar gaan afgestudeerden werken bij internationale advocatenkantoren in Brussel, grote adviesbureaus, internationale en Europese instellingen en bedrijven in hun thuisland in heel Europa en de wereld.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen