Vind je rechtendiploma

Wat wil je studeren
Waar wil je studeren

Studielocaties

We hebben meer dan duizend universiteiten van over de hele wereld in onze database.

Rechtendiploma's komen het meest voor in het Verenigd Koninkrijk, waar het een postdoctorale rechtencursus is die wordt aangeboden in Engeland en Wales. In het VK staan rechtendiploma's bekend als Common Professional Examinations (CPE) of Graduate Diplomas in Law (GDL) en worden ze gebruikt om niet-juristen te kwalificeren voor een loopbaan in de rechten. Deze diploma's worden soms rechtenconversiecursussen genoemd omdat ze studenten in staat stellen hun bachelor- of masterdiploma om te zetten in rechten.

Rechtendiploma's kunnen als voltijd- of deeltijdstudie worden gevolgd en worden over het algemeen over een periode van één tot drie jaar voltooid, afhankelijk van de cursusvereisten en de intensiteit van de studie. Rechtsdiploma's variëren van volledige kwalificaties tot krediet voor een rechtendiploma, afhankelijk van de toekennende instelling en de studiemethode. Sommige rechtendiploma's omvatten cursussen, terwijl andere op onderzoek zijn gebaseerd en worden beoordeeld op basis van een geschreven proefschrift.

In het VK worden rechtendiploma's gereguleerd door de Law Society of England Wales en zijn ze ontworpen om studenten met verschillende academische achtergronden in staat te stellen rechten als een carrière na te streven. Andere huidige en voormalige landen of regio's van het Gemenebest bieden vaak vergelijkbare cursussen voor juridische diploma's aan. In Zuid-Afrika dienen postdoctorale rechtendiploma's over het algemeen als een geformaliseerde specialisatie binnen een rechtsgebied. In Italië en Frankrijk levert een succesvolle afronding van een rechtenstudie en een beroepsexamen een rechtendiploma op, waarna een student de eed kan afleggen die vereist is om de advocatuur uit te oefenen.

Als je een bachelor- of masterdiploma hebt en een carrière in de rechten wilt nastreven, gebruik dan de onderstaande lijst om rechtendiploma's te vinden. U kunt meer informatie over elke cursus vinden door op 'Lees mij' te klikken en vervolgens rechtstreeks contact op te nemen met het Admissions Office via het formulier op de pagina.