Keystone logo
Vind uw SJD-programma

Vind uw SJD-programma

Wat te studeren
Waar te studeren

De hoogste graad in de rechten wordt vaak een SJD (ook JSD) genoemd, wat de afkorting is van het Latijnse Scientiae Juridicae Doctor ( Juridicae Scientiae Doctor ). Dit vertaalt zich naar Doctor of Juridicial Science of Doctor of the Science of Law . In de VS, waar de graad het meest gebruikelijk is, is de SJD het equivalent van een doctoraat in de rechten. SJD's worden meestal afgerond nadat een student of juridische professional een Bachelor of Law (LLB) en/of een Master of Law (LLM) heeft afgerond.

Net als een doctoraat is een SJD bedoeld voor studenten met een passie voor juridische wetenschap die een carrière in de academische wereld of als overheidsfunctionaris willen nastreven. Van SJD-kandidaten wordt verwacht dat zij met hun onderzoek substantiële bijdragen leveren aan de bestaande juridische kennis. De conferentie van een SJD vindt plaats nadat een kandidaat met succes significant onderzoek heeft afgerond. In de meeste SJD-programma's omvat succesvolle afronding zowel het indienen van een proefschrift van publiceerbare kwaliteit als een mondelinge verdediging van het onderzoek van de kandidaat.

Om een SJD na te streven, moeten potentiële kandidaten zich aanmelden voor hun gekozen programma en hun geschiktheid voor juridisch onderzoek aantonen. Hoewel sommige programma's kandidaten accepteren die alleen een LLB hebben, vereisen veel van aanvragers dat ze een LLM of een andere rechtenstudie op graduaatniveau hebben afgerond.

SJD's zijn prestigieuze en rigoureuze studierichtingen. De meeste SJD's worden binnen drie jaar afgerond. Succesvolle SJD-kandidaten kunnen verwachten te werken als academici of juridische professoren, of in hoge posities binnen een openbaar ambt of bij de overheid.