Keystone logo
Vind uw MLS-programma

Vind uw MLS-programma

Wat te studeren
Waar te studeren

Een Master of Legal Studies (MLS) is een rechtenstudie van een hoger niveau gericht op professionals die hun juridische expertise willen vergroten. MLS-graden zijn ook bekend als Master of Studies in Law (MSL), Master of Science of Law of Juris Master (JM) graden. MLS-graden worden aangeboden door sommige rechtsscholen en worden nu vaak online en via programma's voor afstandsonderwijs aangeboden.

Het doel van een MLS is om juridische expertise te verlenen aan studenten of professionals die niet van plan zijn rechten uit te oefenen. Ze kunnen ook worden gebruikt door promovendi van wie de disciplines een juridische concentratie hebben of om professionals te certificeren die nauw samenwerken met wet- en regelgeving. De omvang, concentratie en het kader van een MLS-graad worden bepaald door de instelling die de graad toekent. Toekomstige studenten zullen MLS-graden vinden die worden aangeboden in verschillende specialiteiten, waaronder regelgeving, management, journalistiek en zelfs bio-ethiek.

Hoewel MLS-graden afgestudeerden niet de kwalificaties geven om rechten uit te oefenen, bieden ze een uitgebreide basis in en begrip van wet- en regelgeving. De meeste MLS-opleidingen kunnen in één jaar worden afgerond en zijn vaak beschikbaar als deeltijd- of online programma's. Studenten die een MLS voltooien, doen over het algemeen interdisciplinair onderzoek met betrekking tot het rechtsgebied of beroep van hun voorkeur. U zult vaak merken dat MLS-graden gezamenlijk worden aangeboden door de School of Law en de afdeling die verband houdt met de specialiteit van de graad.

Als u een professional bent die nauw samenwerkt met wet- en regelgeving of een promovendus die meer inzicht wil krijgen in de wetten die verband houden met uw onderzoek, is het voltooien van een MLS een uitstekende manier om expertise op te doen.

Nieuw toegevoegde programma's