Keystone logo
Rechtenfaculteit

Vind uw Master of Law (LLM) -programma's

Wat te studeren?
Waar te studeren

Master Rechtsgeleerdheid (LLM)

Een LLM , of Master of Laws , is een graad die wordt toegekend aan personen die al een professionele graad in de rechten hebben, die een geavanceerde opleiding en onderzoek op een bepaald rechtsgebied hebben voltooid. Advocaten kunnen ervoor kiezen om LLM-programma's te volgen om expertise op te doen in een specifieke sector, voor loopbaanontwikkeling en om een professioneel netwerk op te bouwen.

Enkele voorbeelden van LLM-programma's zijn in juridische sectoren zoals informatietechnologie, belastingrecht, financiële diensten, internationaal recht, milieurecht en handelsrecht. Sommige universiteiten staan studenten ook toe om hun eigen gespecialiseerde LLM-programma's te ontwikkelen die specifiek zijn voor hun professionele interesses. LLM-programma's nemen over het algemeen minimaal een jaar in beslag en hoewel sommige programma's voornamelijk uit onderzoek bestaan, vereisen andere ook cursussen. Van studenten van LLM-programma's kan worden verwacht dat ze een scriptie voltooien om de graad te behalen.

De verscheidenheid aan verschillende LLM-programma's kan overweldigend zijn - laat je er niet door tegenhouden! Begin je zoektocht door naar de meest populaire LLM-programma's hieronder te kijken.