Keystone logo
Vind uw rechtendiploma

Vind uw rechtendiploma

Wat wil je studeren
Waar wil je studeren

Rechtendiploma's komen het meest voor in het Verenigd Koninkrijk, waar ze een postdoctorale rechtenopleiding zijn die wordt aangeboden in Engeland en Wales. In het VK staan juridische diploma's bekend als Common Professional Examinations (CPE) of Graduate Diplomas in Law (GDL) en worden ze gebruikt om niet-juridische afgestudeerden te kwalificeren voor een loopbaan in de rechten. Deze diploma's worden ook wel wetsomzettingscursussen genoemd, omdat ze studenten in staat stellen hun bachelor- of masterdiploma om te zetten in rechten.

Rechtendiploma's kunnen worden gevolgd als voltijdse of deeltijdse studies en worden over het algemeen voltooid over een periode van één tot drie jaar, afhankelijk van de cursusvereisten en de intensiteit van de studie. Rechtendiploma's variëren van volledige kwalificaties tot studiepunten voor een diploma rechten, afhankelijk van de toekennende instelling en studiemethode. Sommige rechtendiploma's omvatten cursussen, terwijl andere op onderzoek zijn gebaseerd en worden beoordeeld op basis van een geschreven proefschrift.

In het VK worden rechtendiploma's gereguleerd door de Law Society of England Wales en zijn ze bedoeld om studenten met verschillende academische achtergronden in staat te stellen een carrière in de rechten na te streven. Andere huidige en voormalige landen of regio's van het Gemenebest bieden vaak soortgelijke cursussen voor een rechtendiploma aan. In Zuid-Afrika dienen postdoctorale rechtendiploma's over het algemeen als een geformaliseerde specialisatie binnen een rechtsgebied. In Italië en Frankrijk levert een succesvolle afronding van een rechtenstudie en een professioneel examen een rechtendiploma op, waarna een student de eed kan afleggen die nodig is om de wet uit te oefenen.

Als je een bachelor- of masterdiploma hebt en een carrière in de rechten wilt nastreven, gebruik dan de onderstaande lijst om rechtendiploma's te vinden. Je kunt meer te weten komen over elke cursus door op 'Lees mij' te klikken en vervolgens rechtstreeks contact op te nemen met het Admissions Office via het formulier op de pagina.

Nieuw toegevoegde programma's