Keystone logo
Zoek uw wetscertificaat

Vind uw wetscertificaat

Wat te studeren
Waar te studeren

Rechtscertificaten , of certificaten voor juridische studies , zijn certificaten op graduaatniveau die expertise in een gekozen onderwerp of vakgebied overbrengen. Rechtscertificaten zijn bedoeld om het begrip van studenten van de rechtstheorie en het kader van rechtsstelsels te vergroten. Rechtscertificaten worden meestal aangeboden en verleend door de rechtenfaculteit van een universiteit.

Studenten kunnen er om verschillende redenen voor kiezen om een rechtencertificaat in te vullen. Voor eerstejaars rechtenstudenten kunnen rechtencertificaten een manier zijn om een rechtenprogramma aan te passen aan specifieke academische interesses of carrièredoelen. Juridische certificaten kunnen ook toegang geven tot hogere niveaus van juridisch onderwijs, zoals een LLM. Sommige werkgevers staan misschien gunstig tegenover juridische certificaten als verzekering van de expertise van een kandidaat in en inzet voor een rechtsgebied. In de meeste gevallen vereist toelating tot een programma voor rechtencertificaten dat een student rechtenstudent is; sommige certificaten zijn echter interdisciplinair en kunnen worden afgelegd door studenten van andere vakken, zoals bedrijfskunde of geneeskunde.

Toekomstige advocaten willen misschien een wetscertificaat behalen om hun kwalificaties te verbeteren en hun kansen om binnen een gekozen vakgebied te werken te verbeteren. Juridische certificaten kunnen ook worden gebruikt om een carrière na te streven als juridisch adviseur, juridisch adviseur of hoofd van een juridische afdeling in een bedrijf of bedrijf.

Als je een eerstejaars rechtenstudent bent, kun je een rechtencertificaat overwegen. Certificaten kunnen worden voltooid via het programma waarmee u zich inschrijft of via een aparte instelling. Sommige universiteiten en rechtsscholen bieden rechtencertificaten online of via programma's voor afstandsonderwijs aan. Als u een rechtendiploma overweegt zonder een diploma rechten, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u over de nodige vereisten en kwalificaties beschikt.

Nieuw toegevoegde programma's