Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk meerdere Rechten Cursussen Opleidingen in Bestuursrecht in Glasgow, Verenigd Koninkrijk 2023/2024

Cursus Opleidingen in Bestuursrecht in Glasgow, Verenigd Koninkrijk 2023/2024

Overzicht

Glasgow is de grootste stad in Schotland met een bevolking van ongeveer 600.000 in de stad zelf, of meer dan 2 miljoen indien de omliggende steden van de Clydeside agglomeratie in aanmerking worden genomen.

Wat is bestuursrecht?

Het bestuursrecht is het rechtsstelsel dat de activiteiten van overheidsinstellingen regelt. Maatregelen van overheidsinstanties kunnen bestaan uit het opstellen van regels, berechting of de handhaving van een specifieke regelgevingsagenda. Het bestuursrecht wordt beschouwd als een tak van publiekrecht.

Als rechtslichaam richt het bestuursrecht zich op de procedures en processen die bestuursorganen gebruiken om hun taken uit te voeren. Het omvat ook de rechten en plichten van personen en entiteiten die contact hebben met administratieve instanties.

Wat zijn beroepen in het bestuursrecht?

Er zijn veel verschillende soorten banen die onder de paraplu van het bestuursrecht vallen. Zo zitten bestuursrechters zittingen voor en beslissen in bestuursrechtelijke geschillen. Andere banen in het bestuursrecht zijn onder meer beleidsanalisten, die overheidsbeleid ontwikkelen en evalueren; regelgevende advocaten, die klanten adviseren over hoe ze kunnen voldoen aan overheidsvoorschriften; en lobbyisten, die namens hun cliënten de overheid proberen te beïnvloeden.

Waarom is de studie Bestuursrecht belangrijk?

Het bestuursrecht is belangrijk omdat het het handelen regelt van bestuursorganen, die een grote rol spelen in ons dagelijks leven. Bestuursorganen zijn verantwoordelijk voor de handhaving van wet- en regelgeving en hebben vaak een grote mate van vrijheid in de manier waarop ze dat doen. Als gevolg hiervan kan het begrijpen van het bestuursrecht ons helpen begrijpen hoe deze agentschappen werken en wat onze rechten zijn als we met hen omgaan.

Wat ga ik studeren tijdens mijn studie Bestuursrecht?

Om een diploma bestuursrecht te behalen, bestudeer je waarschijnlijk onderwerpen als staatsrecht, contractenrecht en burgerlijk procesrecht. Je leert ook over de procedures en processen die administratieve instanties gebruiken om hun taken uit te voeren en doet ervaring op met het uitvoeren van juridisch onderzoek en het schrijven van juridische instructies.

UK, Verenigd Koninkrijk is meer dan 300 jaar oud en bestaat uit vier constituerende naties: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Het Verenigd Koninkrijk is een centrum van het leren van de afgelopen 1000 jaar en bezit vele oude en voorname universiteiten. Buitenlandse studenten vormen een aanzienlijk deel van de studenten op Britse universiteiten.

Juridische cursussen verkennen zoveel alomtegenwoordige onderwerpen als handelsrecht, regulerende theorie en intellectuele eigendom, om maar een paar te noemen. Veel van deze specialisaties behelzen cursussen die regelgevingsproblemen en trends in hun specifieke industrie bespreken.

Meer informatie

Filters

  • Cursus
  • Verenigd Koninkrijk
  • Rechtenstudies
Vakgebieden
    Business Studies Economische studies Gezondheidszorg Rechtenstudies Talen
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat