Keystone logo
Zwitserland

Studie Wet in Zwitserland 2024

Studeer in Zwitserland

Wet Degrees in Zwitserland om een advocaat in Zwitserland te worden, moeten de studenten een driejarige Bachelor in de rechten (LLB) te voltooien. Echter, om te worden toegelaten tot de bar en voer de praktijk wordt een volgende tweejarige Master of Laws ook vereist. Een alternatieve optie die populair is bij vele internationale studenten is het korter en gespecialiseerde LLM, die de mogelijkheid om gerichte kennis op te doen in een bepaald gebied van de wet, zoals bijvoorbeeld arbitrage of bankwet biedt. Het is ook mogelijk om een ​​doctoraat in de rechten na de voltooiing van de LLB, Master in de rechten en / of Professional LLM na te streven. Afgestudeerden moeten ook voltooien een 1-2 jaar stage bij een advocatenkantoor of een rechter - bij voorkeur in het kanton waarin zij van plan zijn om te oefenen - en slagen voor een schriftelijk en mondeling examen in het oog toegediend aan het einde van hun opleiding te worden toegelaten tot de bar.Wet Hoger Onderwijs in Zwitserland Zwitserland heeft geen particuliere instellingen voor de opleiding van advocaten: alle negen wet scholen zijn aangesloten bij het ​​land van de kantonale universiteiten. Deze omvatten Universiteit van Lausanne, Universiteit van Basel, Universiteit van Bern, Universiteit van Fribourg, Universiteit van Genève, Universiteit van Luzern, Universiteit van Neuchâtel, Universiteit van St. Gallen en de Universiteit van Zürich. Omdat Zwitserland is de thuisbasis van talloze internationale organisaties en bankinstellingen, en vanwege zijn status als de geboorteplaats van de aanzienlijke vooruitgang in veel gebieden van de humanitaire bezorgdheid evenals het bedrijfsleven en het bankwezen, Zwitserland biedt studenten van over de hele wereld met een nieuwe en uitgebreide mondiaal perspectief. Bovendien is het land 's inzet voor cutting edge onderzoek biedt internationale studenten een dieper begrip van de juridische mondiale zaken.Terwijl de kosten van levensonderhoud in Zwitserland is notoir hoog, collegegeld zijn relatief laag - zeker in vergelijking met de VS en het VK Daarnaast zijn er een aantal beurs mogelijkheden voor internationale studenten. Nogmaals, kan het collegegeld variëren van de ene instelling naar de andere. Door zijn wereldwijde bekendheid in zaken en financiën, er zijn tal van carrièremogelijkheden voor advocaten in Zwitserland, met name binnen de primaire sectoren, zoals het bankwezen, financiën en intellectuele eigendomsrechten.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  1030
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  81
 • Internet abonnement

  52
 • Lokaal vervoer

  84

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  16
 • bioscoopkaartje

  21
 • Pint lokaal bier

  7

Over Zwitserland

Officieel heet de Zwitserse Federatie, Zwitserland ligt in West-Europa en wordt begrensd door Italië in het westen, het noorden aan Duitsland, Liechtenstein en Oostenrijk in het oosten en Frankrijk in het westen. Bern is de hoofdstad van Zwitserland, een land zonder dat bestaat uit 26 kantons, of territoriale onderverdelingen die enigszins afwijken van de administratieve procedures. De meerderheid van Zwitserland 's bevolking (bijna acht miljoen mensen) woont op een aangeduid als de "Plateau ", waar de dichtbevolkte steden Genève en Zürich zijn gelegen gebied. Zwitserland staat bekend als een van de rijkste landen in de wereld. Bewoners beschikken over het hoogste bedrag van de niet-financiële en monetaire activa per individu ten opzichte van alle andere burgers in de wereld. Bovendien, Genève en Zürich consequent gerekend tot twee steden tentoonstellen van de beste levensstandaard tussen alle andere wereldsteden.Zwitserland 's stabiele economie wordt toegeschreven aan de zelfvoorziening op basis van de landbouw en de effectieve productie praktijken die het mogelijk maken om grote hoeveelheden goederen te exporteren. Andere gebieden die Zwitserland toont uitstekende economische deskundigheid behoren toerisme, internationale bankwezen, vervoer, biotechnologie en onderzoek en ontwikkeling. Centraal gelegen in het hart van Europa, is Zwitserland gevierd voor zijn efficiëntie en productiviteit, niet om zijn prachtige geografie en de rijke geschiedenis van neutraliteit te vermelden. Met drie inheemse talen, Duits, Frans en Italiaans, samen met een overvloed aan Engels sprekende studiemogelijkheden, Zwitserland is een première bestemming voor internationale studenten. Switzerland's Law systeem op basis van de traditie van het burgerlijk recht, Zwitserland heeft een statuut gebaseerd rechtssysteem waarin is onafhankelijk van alle andere takken van de overheid.Alle wetgevende macht ligt bij het land van de 26 staten, die bekend staat als kantons, behalve wanneer uitdrukkelijk door haar grondwet vermeld als behorende tot de federale overheid. Federalisme blijft een fundamenteel onderdeel van het Zwitserse rechtssysteem.

Visumvereisten

 1. C-visum – voor korte cursussen (zomercursussen, taalscholen) die maximaal drie maanden duren.
 2. D-visum – voor cursussen die langer dan drie maanden duren.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

C-visum; D visum

Prijs en valuta

EUR 0

Voor een studentenvisum is de aanvraag gratis; er kunnen echter enkele uitzonderingen zijn.

Wie kan het visum aanvragen?

Hoewel Zwitserland geen lid is van de EU, kunnen EU-burgers in het land naar de universiteit gaan. Studenten die niet de EU/EER-nationaliteit hebben, moeten contact opnemen met de Zwitserse ambassade of het consulaat in hun thuisland om een visum aan te vragen voordat ze het land binnenkomen.

Voor cursussen van maximaal drie maanden – zomercursussen, taalscholen – heeft u mogelijk een Schengen C-visum voor kort verblijf nodig; voor cursussen langer dan drie maanden heeft u mogelijk een nationaal D-visum voor de lange termijn nodig.

U kunt niet met een toeristenvisum voor drie maanden naar Zwitserland komen en dit na aankomst in Zwitserland wijzigen in een verblijfsvergunning voor studenten. Dus zelfs als u bent vrijgesteld van een inreisvisum, zoals onderdanen van Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Japan, Maleisië of Singapore, moet u nog steeds een verblijfsvergunning aanvragen voordat u aankomt als u van plan bent langer te blijven dan 90 dagen.

Alle internationale studenten, inclusief EU/EFTA-burgers, moeten binnen 14 dagen na aankomst in Zwitserland een verblijfsvergunning aanvragen bij een Residents Registration Office.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Zwitserse ambassade of consulaat

U moet een visum aanvragen via de Zwitserse ambassade of het consulaat in uw eigen land.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Wanneer u een bevestiging van acceptatie hebt ontvangen van een Zwitserse universiteit of privéschool, moet u contact opnemen met de Zwitserse ambassade in uw land voor informatie over de toegangsformaliteiten voor Zwitserland. Je moet kunnen aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt om jezelf tijdens je studie te onderhouden.

U moet een aanvraagformulier invullen en ondersteunende documentatie in het Frans, Duits of Engels indienen, dus het kan zijn dat u uw documenten moet vertalen.

Voor Schengen C-visa voor korte termijn omvat de documentatie:

 • een geldig paspoort/reis-ID;
 • bewijs van voldoende financiële middelen om uw kosten te dekken terwijl u in Zwitserland bent;
 • zorg-/ongevallenverzekering;
 • bevestiging van geboekte cursussen inclusief betaalde vergoedingen;

als je jonger bent dan 18 jaar, een geboorteakte en toestemming om te reizen als je alleen naar Zwitserland komt, of kopieën van het visum van de ouders als ze mee gaan.

Voor een langdurig D-visum omvatten de documenten:

 • een geldig paspoort/reis-ID;
 • bewijs van voldoende financiële middelen om uw kosten te dekken terwijl u in Zwitserland bent, of u nu uzelf bent of een sponsor, zoals kopieën van bankafschriften of een brief van de bank;
 • bewijs van zorgverzekering met dekking voor ongevallen;
 • motivatiebrief waarin je uiteenzet waarom je naar Zwitserland wilt komen om te studeren en hoe dit je carrière ten goede komt;
 • bevestiging van inschrijving bij een erkende Zwitserse onderwijsinstelling;
 • bevestiging van betaald cursusgeld;
 • uw CV;
 • kopieën van eerdere onderwijscertificaten en diploma's;
 • een ondertekende brief waarin wordt bevestigd dat u Zwitserland aan het einde van de cursus zult verlaten.

Ook kan er gevraagd worden om een taaltoets te maken om er zeker van te zijn dat je lessen kunt volgen.

Als je postdoctorale studies wilt volgen, moet je een bewijs overleggen dat je bent toegelaten tot een postdoctorale opleiding en over de juiste kwalificaties, voldoende financiële middelen en een woonplek beschikt.

Wanneer moet je solliciteren?

U moet een afspraak maken bij de Zwitserse ambassade of het consulaat bij u in de buurt zodra u de acceptatiebrief van de Zwitserse onderwijsinstelling ontvangt. U dient de afspraak voor een visumgesprek al 6 maanden voor aanvang van uw studie maar uiterlijk tien weken voor vertrek in te plannen.

De verwerkingstijden voor visumaanvragen kort verblijf zijn 10-15 dagen; en acht tot tien weken voor visa voor een verblijf van langere duur.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je cursus. De verblijfsvergunning wordt voor één jaar verleend en kan worden verlengd.

Verwerkingstijd

10 Weeks

Werkmogelijkheden

U mag parttime werken voor maximaal 15 uur per week tijdens de vakantieperiodes en fulltime werken, maar pas nadat u zes maanden in Zwitserland hebt gewoond.

Als je al een masterdiploma van een buitenlandse universiteit hebt en je werkt in Zwitserland voor je Zwitserse universiteit of instituut, hoef je geen zes maanden te wachten, maar kun je meteen aan de slag. Uw werkgever moet een tewerkstellingsvergunning voor u aanvragen. Je moet je status van voltijdstudent behouden en laten zien dat je vooruitgang blijft boeken in je studie.

Buitenlandse studenten kunnen na hun afstuderen zes maanden in Zwitserland blijven om werk te zoeken.

Uren per week

15

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.