Keystone logo
Zweden

Studie Wet in Zweden 2024

Studeer in Zweden

De Zweedse wet Degree Om de praktijk de wet in Zweden, moeten afgestudeerden ofwel de Bachelor of Laws (LLB) graad of de Master of Laws (LLM) vast te houden. Het LLM is doorgaans een aanvullend karakter en biedt extra kwalificaties om ontvangers, variërend van internationale wetgeving inzake vennootschapsbelasting te zeerecht met het Europees recht. Gecombineerd, deze twee graden bestrijken doorgaans een periode van 4-5 jaar van de studie. Wet Hoger Onderwijs in Zweden Zweedse universiteiten zijn internationaal bekend om hun toewijding aan onafhankelijk denken, verkennend onderzoek en strenge kwaliteitscontrole. Naast de reputatie van wereldklasse, is Zweden erkend voor haar inzet voor verwelkomen studenten van over de hele wereld. Deze eigenschappen maken het een aantrekkelijke bestemming voor studenten op zoek naar een internationaal diploma rechten, evenals in andere gebieden van studie.Om de wet in Zweden oefenen, moet graad ontvangers een extra vijf jaar legaal werk te voltooien op een advocatenkantoor of in de particuliere praktijk. Zij moet ook aantonen waardig karakter en slagen voor een strenge academische test. Uiteindelijk alleen zijn eigen inwoners, in aanvulling op kandidaten uit andere EU-landen alsmede Zwitserland, komen in aanmerking voor advocaten worden in Zweden. Undergraduate collegegeld en de kosten zijn afhankelijk van de instelling. Tal beurs financieringsmogelijkheden zijn beschikbaar voor internationale studenten te helpen bekostigen. Er zijn niet meer kantoren publiek recht in Zweden; advocaten uitsluitend actief in de particuliere praktijk. In het algemeen, advocaten in Zweden juridisch advies, maar advocatenkantoren dekken ook een spectrum van wettelijke taken, waaronder corporate governance, financiële herstructurering, onroerend goed, belastingen, investeringen, economische ontwikkeling en meer.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  428
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  30
 • Internet abonnement

  28
 • Lokaal vervoer

  74

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  8
 • bioscoopkaartje

  13
 • Pint lokaal bier

  6

Over Zweden

Zweden is gevestigd in Noord-Europa en wordt begrensd door Finland, Noorwegen en de Oostzee en de Noordzee. Van technologie om de politiek voor de handel, het Scandinavische land, bekend om zijn innovatie en technologie, is aangekondigd voor zijn vele belangrijke wereldwijde bijdragen, variërend van de Nobelprijs aan Ikea. Grote Zweedse industrieën omvatten hout, ijzererts, telecommunicatie, auto's, en farmaceutische producten. Zweden is bekend om literatuur, films, mode, en een universele gezondheidszorg. Het is geen verrassing, dus dat Zweden schijnt ook op het gebied van het hoger onderwijs. Gooi in het feit dat het Engels wordt gesproken - en is in feite een geaccepteerde manier van het universitair onderwijs, alsmede de officiële werktaal van een aantal Zweedse bedrijven - en Zweden wordt een ware knooppunt van internationale studie voor studenten uit de hele de hele wereld.De Zweedse rechtsstelsel Zweedse wetten worden gemaakt door het parlement van het land en bevestigd door een aantal overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor alles, van wetshandhaving tot penitentiaire diensten. Het land heeft zowel de strafrechtelijke en civielrechtelijke, evenals een uitgebreide bestuursrecht systeem.

Visumvereisten

 1. Visum kort verblijf - als u voor minder dan drie maanden naar Zweden komt.
 2. Visum voor lang verblijf type D (verblijfsvergunning voor studies) - als u van plan bent langer dan drie maanden in Zweden te blijven.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Visum kort verblijf; Visum voor lang verblijf type D

Prijs en valuta

SEK 1000

De aanvraagkosten voor een studentenvisum bedragen momenteel 1000 SEK.

Wie kan het visum aanvragen?

Burgers van EU/EER/Scandinavische landen kunnen zonder verblijfsvergunning of visum in Zweden wonen en studeren.

Burgers van Zwitserland moeten een visum aanvragen als hun studie langer dan drie maanden duurt. Ze kunnen echter onmiddellijk na aankomst in Zweden met hun studie beginnen of zich aanmelden voordat de toelating tot de universiteit wordt aangekondigd.

Studenten die staatsburger zijn van landen buiten de EU of EER en in Zweden willen studeren, hebben een studentenvisum of een verblijfsvergunning nodig. Als u van plan bent om korter dan drie maanden in Zweden te blijven, heeft u een visum nodig voor het geval u geen staatsburger bent van een van de landen die zijn vrijgesteld van de visumplicht in Zweden. Als je studie langer dan drie maanden duurt, heb je een verblijfsvergunning nodig om Zweden binnen te komen en er te studeren.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning, moet je toegelaten zijn tot voltijdse studies van een opleiding of opleiding waarvoor je aanwezig moet zijn op de universiteit of hogeschool.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Online / Zweedse ambassade of consulaat

Nadat u uw visumaanvraag online heeft voltooid, moet u een afspraak maken met de Zweedse ambassade of het consulaat voor een interview, om gefotografeerd te worden en vingerafdrukken te nemen, en om uw verblijfsvergunning te ontvangen.

Website:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Hoe de aanvraag doen?

Om een verblijfsvergunning voor studie aan te vragen, moet u:

 • Betaal je eerste termijn collegegeld.
 • Bereid uw ondersteunende documentatie voor. Dit omvat kopieën van je paspoort en toelatingsbrief, evenals bewijzen dat je jezelf tijdens je studententijd in Zweden financieel kunt onderhouden. Als je korter dan een jaar in Zweden verblijft, heb je ook een bewijs van een uitgebreide ziektekostenverzekering nodig.
 • Dien de online aanvraag in.
 • Betaal de aanvraagkosten.

Een volledig overzicht van de vereiste documentatie vindt u hier: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Wanneer moet je solliciteren?

Aangezien de aanvraagprocedure voor een verblijfsvergunning lang kan duren, dient u deze aan te vragen zodra u uw bericht van toelating heeft ontvangen. De huidige wachttijd voor een verblijfsvergunning voor studies is drie maanden of langer, dus dien je aanvraag zo snel mogelijk in na betaling van je eerste termijn collegegeld. Een papieren aanvraag duurt veel langer dan een online aanvraag, dus indien mogelijk online aanvragen.

Visa en verblijfsvergunningen voor internationale studenten in Zweden zijn afhankelijk van de duur van je studie.

Verwerkingstijd

3 Months

Werkmogelijkheden

Als EU-burger mag u zonder werkvergunning in Zweden werken.

Niet-EU/EER-burgers hebben een werkvergunning nodig. De werkgever in Zweden vraagt namens u een tewerkstellingsvergunning aan.

Je mag werken zonder uurbeperking, maar je wordt aangeraden je studie niet te verwaarlozen. Je moet kunnen aantonen dat je studievoortgang hebt gemaakt en voldoende studieresultaten kunt laten zien.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.

Opleidingen