Keystone logo
Turkije

Studie Wet in Turkije 2024

Studeer in Turkije

Het verkrijgen van een licentiaat in de rechten in Turkije Studenten verdienen van een Turkse wet mate kunnen verwachten tot vier jaar door te brengen in undergraduate studies (Bachelor of Law of LLB) en twee jaar in graduate school (LLM). Na succesvolle afronding van de studie en een jaar van een opleiding op een advocatenkantoor of een andere entiteit die bij juridische werkzaamheden, kunnen de studenten worden toegelaten tot de bar zonder slagen voor een examen. Het Turkse woord voor advocaat of notaris is "hukukçu " of "avukat ". Vervolging en de advocaten van de verdediging onderhavige zaken uitsluitend civiele, administratieve of strafrechtelijke rechters, die beslissingen baseren op persoonlijke overtuigingen getemperd door de Turkse wet. Rechters zijn over het algemeen de wet school afgestudeerden die wet hebben geoefend voor vele jaren en zijn verkozen als president van algemene, justitie en criminele rechtbanken. Er zijn geen aparte staten in Turkije, zodat het niet een federale rechtbank systeem heeft.In plaats daarvan worden alle Turkse steden geleid door hetzelfde systeem van wetten die voornamelijk is gebaseerd op het burgerlijk recht. Collegegeld State-run universiteiten hebben een lager collegegeld dan particuliere universiteiten. Universiteiten die undergraduate cursussen in het Engels lading tussen de $ 500 en $ 1500 USD voor internationale studenten te bieden. Niet-Turkse studenten kiezen voor cursussen in het Turkse betaalt minder - tussen de $ 300 en $ 800 USD. Zoals bij alle academische opleidingen in de meeste landen waar het collegegeld zijn verplicht, Turkse en niet-Turkse studenten kunnen verwachten om minstens $ 500 meer te betalen om meester 's en doctoraat cursussen. Studenten uit Turkse landen of republieken zoals Bosnië, Macedonië, Turkmenistan en Azerbeidzjan worden beschouwd als Turkse onderdanen en pay kosten zijn op basis van hun burgerschap. Nogmaals, kunnen vergoedingen variëren van de ene instelling naar de andere.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  264
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  18
 • Internet abonnement

  9
 • Lokaal vervoer

  25

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  2

Over Turkije

Een lid van de NAVO, de Verenigde Naties en de Raad van Europa, Turkije is een constitutionele democratische republiek, dat onlangs is het ervaren van de voordelen van een groeiende economie en een sterke initiatieven in diplomatieke hervormingen. Nu beschouwd als een opmerkelijke regionale macht in Europa, Turkije 's traditionele secularisme en consequente nadruk op de geleidelijke ontwikkeling van een vreedzaam land naburige minder gestabiliseerd gebieden van Europa is het een populaire bestemming voor studenten op zoek naar een graad in de rechten gesteld. Turkije 's president wordt beschouwd als het hoofd van de staat en wordt om de zeven jaar gekozen door het parlement. Het is echter de Raad van Ministers en de minister-president, die de uitvoerende macht uit te oefenen. Afwisselend, wordt de wetgevende macht gegeven aan de Grote Nationale Assemblee van Turkije, een unicameral parlement speelt een vitale rol in Turkije 's regering.Turkije 's Juridisch systeem volledig geïntegreerd met het juridische systeem, gevolgd door het vasteland van Europa, Turkije ' s law-systeem is een combinatie van het Duitse Wetboek van Koophandel, de Zwitserse Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van verplichtingen. Daarnaast Turkije 's bestuursrecht is vergelijkbaar met die van Frankrijk, terwijl haar strafwetboek lijkt Italië ' s strafrecht codes. Echter, een groot verschil tussen Turkije en andere landen met betrekking tot de ontwikkeling van juryrechtspraak. In Turkije worden proef uitkomsten niet beslist door jury's, maar worden beslist door één, twee of drie rechters het voorzitterschap van de proef.

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

De visumverwerkingskosten variëren afhankelijk van uw nationaliteit.

Wie kan het visum aanvragen?

Alle internationale studenten hebben een studentenvisum nodig om in Turkije te kunnen studeren. Uitzonderingen zijn mensen die wettelijk afhankelijk zijn van iemand in Turkije met een diplomatiek visum.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Turkse ambassade of consulaat

Alle internationale studenten moeten het studentenvisum aanvragen bij hun dichtstbijzijnde Turkse ambassade of consulaat.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Om een studentenvisum voor Turkije te krijgen, moet je je eerst inschrijven voor een Turkse universiteit, school of een door het Ministerie van Onderwijs gecertificeerde taalcursus.

U moet een visumaanvraagformulier invullen en indienen bij de Turkse ambassade met de vereiste documenten die meestal het volgende bevatten:

 • Paspoort: Geldig voor een periode langer dan 90 dagen
 • 2 pasfoto's
 • Acceptatiebrief van de Turkse instelling voor hoger onderwijs
 • Zorgverzekering bewijs
 • Retourticket bewijs
 • Bewijs van voldoende financiële middelen om je studie en leven in Turkije te ondersteunen
 • Bewijs van goed gedrag
 • Medisch attest

Verder dienen studenten binnen 1 maand na aankomst in Turkije een verblijfsvergunning aan te vragen bij de lokale autoriteiten (als de student zich in Turkije bevindt). De volgende documenten moeten worden ingediend bij de afdeling Buitenlandse Betrekkingen van het lokale hoofdbureau van politie:

 • Aanvraagformulier en kosten
 • Reisdocument: 2 exemplaren samen met het studentenvisum
 • 4 pasfoto's
 • Brief of document van de instelling: het moet worden afgegeven door de gastuniversiteit, waarin de start- en einddatum van de studie in Turkije wordt vermeld

Om uw verblijfsvergunning te verlengen, moet u 60 dagen voordat uw verblijfsvergunning verloopt langs de lokale autoriteiten gaan.

Wanneer moet je solliciteren?

Het duurt over het algemeen ongeveer acht weken vanaf de dag dat u uw aanvraag indient totdat u uw visum ontvangt.

Het studentenvisum is over het algemeen een jaar geldig voor een enkele binnenkomst. Hoewel er een tijdslimiet op je visum staat, blijft je studentenvisum geldig zolang je ingeschreven staat op de school.

Verwerkingstijd

8 Weeks

Werkmogelijkheden

Meestal hebben internationale studenten geen wettelijk recht om te werken tijdens hun studie in Turkije. Studenten kunnen als internationale onderzoekers onderzoekswerk doen aan Turkse universiteiten.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.

Opleidingen