Keystone logo
Spanje

Studie Wet in Spanje 2024

Studeer in Spanje

De Spaanse wet graad is wereldwijd bekend. Veel Spaanse juridische programma's richten zich op de Spaanse, de Europese Unie en de Verenigde Staten juridische systemen, hoewel sommige zal het burgerlijk recht alleen maar leren. Deze multi-systeem benadering biedt een goed afgeronde benadering van juridische opleiding. Het verdienen van een graad in Spanje Solliciteren bij wet school vereist undergraduate opleiding in de wet. Na het voltooien van de vereiste undergraduate cursussen, kunt u zich wenden tot de wet school van uw keuze. De wet in Spanje studeren, van plan om te besteden vijf jaar studie rechten, omdat dit wordt beschouwd als de standaard lengte van de tijd een Spaanse wet graad neemt. Na het afstuderen, moeten de Spaanse wet studenten een opleiding van twee jaar in te voeren. Na het afronden van deze opleiding wordt de student het staatsexamen passeren voordat het beoefenen van de wet. Een van de voordelen van een studie rechten in Spanje is de kostprijs.Als u een openbare universiteit te gaan, moet u een "matricula ", die kan worden enkele honderden euro's betalen, maar de rest van het collegegeld wordt gedekt door de staat. Dit betekent dat u een diploma in de rechten te bereiken in Spanje met weinig kosten buiten en inwoning. Nogmaals, de vergoedingen variëren van de ene instelling naar de andere. Spanje 's nadruk op het burgerlijk recht brengt uitstekende kansen op werk voor afgestudeerden, zowel in het land en in veel Europese buurlanden. Dit is hetzelfde type wet beoefend in Nederland, bijvoorbeeld, die wordt beschouwd als een hub voor juridische procedure op de wereld 's. Ook door het studeren in Spanje, die vloeiend in zowel het Spaans en het Engels vereist, studenten worden getraind in twee van de wereld 's meest voorkomende talen. Deze combinatie van juridische opleiding en taalkunde biedt een solide basis voor een toekomstige juridische carrière.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  416
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  42
 • Internet abonnement

  33
 • Lokaal vervoer

  34

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  8
 • bioscoopkaartje

  8
 • Pint lokaal bier

  3

Over Spanje

Spanje, met zijn mediterrane flair en bijzonder architectonisch aanbod, is een van de wereld 's meest populaire bestemmingen om te bezoeken. Gelegen op het Iberisch schiereiland en is omgeven door water en bergen, maar ook het land van Portugal, Spanje biedt veel aan de internationale student. Het land heeft een lange en rijke culturele geschiedenis en beschikt over een breed scala van het terrein, waaronder stranden, weilanden, bergen, en woestijnachtige gebieden. Gekend voor kunst, muziek, gerechten en andere culturele activiteiten, Spanje is ook een leider in de ontwikkeling van hernieuwbare energie, met name op het gebied van zonne-energie en windenergie. Een combinatie van goede universiteiten, een taal die gesproken over de hele wereld en de aantrekkelijke kosmopolitische levensstijl van de Spaanse mensen maken het een aantrekkelijke plek voor mensen op zoek naar het buitenland te studeren. Wie geïnteresseerd is in het bestuderen van de wet vindt dat het land 's top universiteiten bieden een uitstekende juridische programma's te overwegen.De wet System in Spanje Spanje volgt de civiele juridische traditie en wordt geleid door de Spaanse grondwet als primaire bron van recht. Wanneer interpretatie is gemaakt, zal het Tribunaal constitutionele behandelen zaken. De rechtbank systeem omvat een hoogste rechterlijke instantie, een nationale rechter, provinciale rechtbanken, gemeentelijke hoven en rechtbanken die wonen op civiele behoeften in de autonome gemeenschappen.

Visumvereisten

Voor studenten buiten de EU/EER of Zwitserland die willen deelnemen aan een studentenuitwisseling, onderzoek of opleiding willen doen of langer dan drie maanden als onbetaalde stagiair of vrijwilliger in Spanje willen werken.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (type D)

Prijs en valuta

EUR 160

De prijzen voor een studentenvisum naar Spanje liggen rond de EUR 160. De kosten voor het aanvragen van een visum kunnen op elk moment worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Burgers uit de EU/EER of Zwitserland hebben geen studentenvisum nodig, ongeacht de duur van hun verblijf in Spanje. EU/EER/Zwitserse studenten hebben geen visum nodig om in Spanje te wonen, maar moeten zich wel inschrijven bij de lokale autoriteiten en een verblijfsvergunning krijgen.

Burgers van alle andere landen hebben een studentenvisum nodig als ze van plan zijn langer dan 90 dagen in Spanje te blijven en te studeren. Dit visum wordt verleend aan die studenten die al zijn geaccepteerd voor toelating door een erkende onderwijsinstelling in Spanje.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Spaans consulaat of ambassade

Een studievisum vraagt u aan bij het Spaanse consulaat of de Spaanse ambassade in uw eigen land.

Website:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hoe de aanvraag doen?

Voordat je een studievisum kunt aanvragen, moet je een cursus of programma vinden bij een officieel erkende instelling in Spanje. U moet dan een officiële bevestiging van de organisatie krijgen waarin staat dat u bent geaccepteerd voor de cursus of het programma, in de vorm van een certificaat of acceptatiebrief. Zodra je dit hebt, kun je contact opnemen met de Spaanse ambassade of het consulaat in je eigen land en een studentenvisum aanvragen.

Wat precies vereist is, kan van consulaat tot consulaat verschillen, maar over het algemeen moet u uw paspoort laten zien, evenals het volgende:

 • details van de studie, training of onderzoek die je in Spanje gaat doen, inclusief de uren studie per week (minstens 20);
 • bewijs dat u een ziektekostenverzekering heeft;
 • een medische verklaring waarin wordt bevestigd dat u geen ziekten heeft waarvoor u in quarantaine moet worden geplaatst;
 • bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt om u tijdens uw verblijf in Spanje te onderhouden (bijv. beursgegevens, een Spaanse bank die over voldoende financiële middelen beschikt, of een brief van ouders/voogden die de volledige financiële verantwoordelijkheid op zich nemen);
 • informatie over waar je gaat wonen;
 • een uittreksel uit het strafregister dat in de afgelopen vijf jaar is afgegeven door de relevante autoriteiten in uw eigen land.

Als je langer dan zes maanden in Spanje verblijft om te studeren, moet je binnen 30 dagen na binnenkomst in Spanje een verblijfsvergunning voor studenten aanvragen. U vraagt het aan bij uw lokale Vreemdelingendienst (Oficina de Extranjeros) of een politiebureau. De kaart is een jaar geldig en je kunt hem elk jaar voor vijf jaar verlengen zolang je doorgaat met je studie.

Wanneer moet je solliciteren?

U moet uw visum twee tot drie maanden voordat u van plan bent naar Spanje te reizen aanvragen om tijd te hebben om uw aanvraag te verwerken.

Over het algemeen wordt een studentenvisum in Spanje verleend voor de gehele duur van de studie. Je kunt je studentenvisum verlengen om je studie verder uit te breiden of een nieuwe opleiding in Spanje te volgen. Probeer uw studentenvisumaanvraag niet meer dan vier maanden van tevoren of minder dan 7 weken voor de vertrekdatum in te dienen, anders wordt de aanvraag niet geaccepteerd.

Als je langer dan zes maanden in Spanje studeert, moet je een verblijfsvergunning voor studenten aanvragen die een jaar geldig is. De verblijfsvergunning voor studenten moet elk jaar worden verlengd.

Verwerkingstijd

Werkmogelijkheden

De Spaanse verblijfsvergunning geeft je het recht om in deeltijd of in een tijdelijke baan te werken, zolang je het geld dat je verdient niet gebruikt om jezelf te onderhouden terwijl je in Spanje bent. Tijdens je studie mag je maximaal 20 uur per week werken, zolang het je studie niet belemmert. Het bedrijf dat u in dienst heeft, moet een werkvergunning voor u krijgen van de Dienst Vreemdelingenzaken. Je arbeidsovereenkomst mag niet langer duren dan het studievisum.

Als je stage loopt in het kader van je studie waarvoor je verblijfsvergunning is verleend, heb je geen tewerkstellingsvergunning nodig.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Hier zijn enkele redenen waarom een studentenvisum voor Spanje kan worden geweigerd:

 • Eerdere of huidige criminele acties
 • Onvoldoende uitleg over het doel en de omstandigheden van het geplande verblijf
 • Onvoldoende middelen van bestaan
 • Ongeldige reisverzekering
 • Het ontbreken van een bewijs van accommodatie
 • Ongunstige Schengenvisumsituatie - Het niet eerder respecteren van de Schengenvisumbeperkingen (dwz te lang in het Schengengebied blijven, het voorgestelde reisschema niet volgen - door over te slaan om voornamelijk in het belangrijkste land van bestemming in het Schengengebied te blijven, enzovoort).