Keystone logo
Polen

Studie Wet in Polen 2024

Studeer in Polen

Wat is de Wet Degree in Polen? In het land van Polen, mensen die willen werken als jurist of advocaat, moet een Magister 's Degree te verkrijgen. Er zijn vele locaties voor deze mensen om in te werken, zodra ze krijgen deze graad in de rechten, waaronder het werken als een rechter, openbare advocaat, juridisch adviseur, advocaat, notaris, deurwaarder, en octrooigemachtigde. Er zijn twee balies in het land, de Poolse Orde van Advocaten, dat is de belangrijkste pleitbezorger vereniging, en de Nationale Kamer van juridische adviseurs, die gericht is op juridische adviseurs. Wet Hoger Onderwijs in Polen als een groot land, zijn er tal van wet scholen in Polen. Studenten moeten hun initiële opleiding te voltooien voorafgaand aan de aanvraag van een wet school. Wet graden neem een ​​extra twee tot vier jaar, afhankelijk van de specialisaties. De kosten van de wet graad zal aanzienlijk variëren, maar de tarieven zijn vergelijkbaar met andere Europese recht programma's.Internationale studenten kunnen van toepassing zijn, maar moet dit direct doen om de wet school. Indien aanvaard, zal de school dan helpen de leerling om de noodzakelijke visum te verkrijgen. Inschrijving in de wet scholen kunnen zwaar zijn en ze zijn vaak zeer concurrerende posities. Desondanks, met een goede vraag naar goed opgeleide advocaten in het land, het verkrijgen van een graad in de rechten in Polen kan zeer voordelig zijn.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  363
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  79
 • Internet abonnement

  13
 • Lokaal vervoer

  27

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  3

Over Polen

Voor veel mensen, Polen is een van de rijkste culturele gebieden van Europa. Polen is gelegen in het centrum van Europa en grenst aan de Oostzee, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Wit-Rusland, Litouwen en Rusland. Het grootste deel van het land is vlak, maar twee bergketens bevinden zich in het zuiden. Polen is de thuisbasis van spectaculaire natuurlijke landschap en de prachtige architectuur die kastelen, paleizen, houten kerken en moderne sport arena's omvat. Voor studenten die willen reizen naar het land voor het onderwijs, zijn er tal van veelbelovende redenen om dat te doen. Het land biedt een solide onderwijssysteem, inclusief de verschillende rechtsscholen. Het kan een van de meest veelbelovende landen een wettelijke graad in te krijgen. Wat is de juridische systeem in Polen? Vóór het aangaan van dit soort gebied van studie, moeten de leerlingen een beter begrip van het rechtssysteem hier hebben. Het land rechtssysteem 's blijft evolueren. Het heeft zowel publieke als private wetten onder haar code.De grondwet van Polen is de belangrijkste heersende wetten van het land. Als een civielrechtelijke land, het parlement maakt de wetten. In veel gevallen zijn wetten gelokaliseerd, waardoor het een beetje een uitdaging om deze wetten te leren totdat u vertrouwd bent met de omgeving zijn.

Visumvereisten

 • C-type visum - een Schengenvisum voor de korte termijn.
 • D-type visum – een nationaal visum voor de lange termijn afgegeven voor maximaal een jaar.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

C-type visum; D-type visum

Prijs en valuta

USD 160

De aanvraagkosten voor een studentenvisum voor Polen bedragen ongeveer $ 160. De vergoedingen kunnen worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Studenten uit landen van de Europese Unie hebben geen visum nodig om in Polen te studeren. Wanneer u echter in Polen bent aangekomen, moet u wel een tijdelijk studievisum aanvragen bij het plaatselijke kantoor van Voivod.

Studenten van buiten de Europese Unie moeten doorgaans een studentenvisum aanvragen voordat ze Polen binnenkomen. Er zijn echter een aantal landen die vrijgesteld zijn van deze eis. U kunt hier controleren of uw land op de lijst staat: http://www.msz.gov.pl

Waar kunt u de aanvraag doen?

Poolse ambassade of consulaat

Je moet een studentenvisum aanvragen bij de Poolse ambassade of het consulaat in je huidige land van verblijf.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Zodra je toegang hebt tot de door jou geselecteerde universiteit, sturen ze je de juiste documenten die je zult gebruiken om je studentenvisum te krijgen. Je moet een studentenvisum aanvragen bij je dichtstbijzijnde Poolse ambassade of consulaat. Dit zijn de documenten die u doorgaans kunt vragen:

 • Een ondertekende en volledig ingevulde visumaanvraag van Polen voor studenten.
 • Paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig moet zijn nadat u van plan bent Polen te verlaten.
 • Fotokopie van de nationale identiteitskaart.
 • Officiële brief van de universiteit of hogeschool in Polen waar je gaat studeren.
 • Een kort cv of CV.
 • Al uw eerdere certificaten en diploma's.
 • Een bewijs dat je de taal waarin je wilt studeren goed beheerst.
 • Bewijs dat u financieel sterk genoeg bent om uw onderwijs- en levensonderhoudskosten in Polen te dragen.
 • Zorgverzekeringsbewijs dat in Europa wordt geaccepteerd.
 • Twee pasfoto's.
 • Betaal de visumaanvraagkosten
 • Bewijs van accommodatie in Polen.

Alle studenten moeten hun verblijf in Polen legaliseren door een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen. Dit moet kort na aankomst in Polen gebeuren. Universiteiten helpen je met de aanvraagprocedures. Met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd mag u in Polen blijven en werken.

Wanneer moet je solliciteren?

Het kan doorgaans ongeveer 15 dagen duren om uw aanvraag voor een studentenvisum te verwerken. De verwerkingstijden variëren echter afhankelijk van het land en het type visum dat u aanvraagt. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk solliciteert.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je cursus.

Verwerkingstijd

15 Days

Werkmogelijkheden

Internationale studenten hebben het recht om te werken tijdens hun studie in Polen, zolang ze zijn ingeschreven bij een onderwijsinstelling. 20 uur werken tijdens de studie is toegestaan, evenals 3 maanden voltijds werken tijdens vakanties. Voltijds werken is toegestaan voor houders van een Residence Card.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.