Keystone logo
Noorwegen

Studie Wet in Noorwegen 2024

Studeer in Noorwegen

Wet Graden in Noorwegen Een vijf-jaar, Faculteit der Rechtsgeleerdheid programma leidt tot een meester i rettsvitenskap (Master of Jurisprudentie) is de meest belangrijke mate advocaten kunnen verdienen in Noorwegen. Vergelijkbaar met een Master of Laws, de meester i rettsvitenskap onlangs vervangen de oude Kandidaat in de rechten die oorspronkelijk opgericht in 1736. Het LLM is de enige mate die nodig is om de studenten in aanmerking om te werken als advocaten in Noorwegen. Echter, zijn afgestudeerden van een LLM programma niet gedegradeerd tot advocaat posities. Ze kunnen ook accepteren hooggeplaatste werkgelegenheid in de Noorse Dienst van de Politie, dienen als een advocaat rechter of accepteren verschillende posities in de sector ambtenaar. De advocatuur in Noorwegen is een "verenigd " een omdat alle mensen die werkzaam zijn in juridische beroepen hetzelfde soort onderwijs hebben ontvangen. Tijdens hun vijfde jaar van het LLM-programma, moet de student een scriptie te voltooien en zich inschrijven in geavanceerde, keuzevakken.Bovendien, iedereen die het bestuderen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid graad hebben ook de mogelijkheid om een ​​master 's degree in de criminologie of de rechtssociologie verdienen. Ph.D., doctoraal en licentiaat zijn ook beschikbaar voor studenten die zich willen bezighouden met het juridisch onderzoek of les te geven aan een Noorse universiteit. Noorse universiteiten die Faculteit der Rechtsgeleerdheid graden De Universiteit van Oslo biedt Det juridiske fakultet programma's, alsmede de Universiteit van Tromso en de Universiteit van Bergen. De universiteit van Tromso participeert in het European Credit Transfer System waarbij de leerlingen elke credits die ze verdienen overdragen aan de UT naar home-based universiteiten. Collegegeld International en de Noorse studenten betalen geen collegegeld. De Noorse regering beschouwt het hoger onderwijs een van vitaal belang voor het aanhoudende succes van Noorwegen te zijn en in het openbaar te financieren 98 procent van alle hoger onderwijsinstellingen. Alleen particuliere hogescholen rekenen collegegeld in Noorwegen.Echter, is een last van 400 tot 600 NOK per semester vereist voordat de leerlingen eindexamen kan nemen. Deze vergoeding geeft hen ook het lidmaatschap van studentenverenigingen die voordelen zoals de gezondheidszorg, het gebruik van sportfaciliteiten, begeleiding en hulp bij huisvesting te bieden.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  546
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  64
 • Internet abonnement

  48
 • Lokaal vervoer

  68

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  11
 • bioscoopkaartje

  13
 • Pint lokaal bier

  9

Over Noorwegen

Doordrenkt van geschiedenis van de Vikingen en de thuisbasis van de mooiste fjorden ter wereld, het Koninkrijk Noorwegen blijft hoog op de lijsten van de meest welvarende en gelukkigste landen in de wereld. Noorwegen is een constitutionele monarchie begrensd land-wijs door Zweden, Finland, Rusland en Denemarken. Het deelt ook maritieme grenzen met Groenland, IJsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden via de Barentszzee, de Noorse Zee en de Noordzee. Noorwegen is vierde in de wereld met betrekking tot het inkomen per inwoner en recent top gehouden ranking op de Human Development Index. Daarnaast heeft Noorwegen is door de Democracy Index aangewezen om de meest democratische land wereldwijd zijn. Handige Feiten over Noorwegen • Opgericht in 1000 na Christus, Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en de economische / regering hoofdstad ook.• Noorwegen is rijk aan aardgas, aardolie, zeevruchten, mineralen en zoetwatervoorraden, allemaal factoren die bijdragen aan de mogelijkheid om gesubsidieerd hoger onderwijs, universele gezondheidszorg, een uitstekend stelsel van sociale zekerheid en consistent lage werkloosheid bieden. • Hoewel Noorwegen is geen lid van de Europese Unie, het onderhoudt nauwe banden met de EU. Noorwegen is ook een van de oprichters van de NAVO, de WTO, de Raad van Europa en de EER (Europese Economische Ruimte). • Noorwegen heeft twee officiële talen: Bokmål Noors en Nynorsk Noors. Bokmal wordt gesproken door de meerderheid van de Noren, terwijl Nynorsk wordt gesproken door de Finse en Sami-sprekende minderheden. • De Noorse Kroon (meervoud Kronen) is het land 's munteenheid. Zes Kroner is gelijk aan $ 1 USD en € 1 is gelijk aan acht Kronen. Wat is de wet in het land? Noorwegen 's gerechtelijke systeem is vergelijkbaar met het Amerikaanse rechtssysteem.Rechtbanken hebben de minste macht, gevolgd door het Hof van Beroep en t hij Hooggerechtshof. Rechters voorzit beroep en rechtbanken kan een van de drie soorten rechters: beroepsrechters, lekenrechters of co-rechters. Beroepsrechters zijn gekwalificeerde advocaten die juridische ervaring hebben opgedaan door jaren van de verdediging of de vervolging van personen in Noorwegen rechtbanken. Lay en co-rechters zijn niet-juristen die zijn benoemd in een functie als rechter in een wijk of een hof van beroep.

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (verblijfsvergunning voor studenten)

Prijs en valuta

USD 650

De verwerkingskosten voor het Noorse studentenvisum bedragen ongeveer US $ 650. De vergoeding kan worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Komt u uit een van de Scandinavische landen (Zweden, Finland, Denemarken, IJsland) dan hoeft u geen verblijfsvergunning aan te vragen. Als je echter van plan bent om langer dan zes maanden in Noorwegen te studeren, moet je je melden bij een belastingkantoor in Noorwegen voor een identiteitscontrole en om je verhuizing naar Noorwegen door te geven.

Als je uit landen binnen het EU/EER/EFTA-gebied komt, kun je maximaal 90 dagen in Noorwegen studeren zonder een verblijfsvergunning voor studenten aan te vragen. U moet echter al een verblijfsvergunning voor studenten aanvragen voor een verblijf van meer dan 90 dagen in Noorwegen.

Als je van buiten het EU/EER/EFTA-gebied komt, moet je een verblijfsvergunning voor studenten aanvragen voordat je naar Noorwegen komt.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Noorse ambassade of consulaat

Nadat u uw toelatingsbrief heeft ontvangen, dient u contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde Noorse ambassade of consulaat voor informatie over de aanvraagprocedure voor een studievergunning, en dient u zich aan te melden vanuit uw land van herkomst.

Hoewel sommige kandidaten online kunnen solliciteren vanuit Noorwegen of via een Noorse ambassade, zullen de meeste studenten een papieren aanvraagformulier moeten inleveren bij hun dichtstbijzijnde Noorse ambassade of consulaat.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Bij het inleveren van het aanvraagformulier voor een verblijfsvergunning voor studenten moet je ook je paspoort en andere benodigde documenten overleggen. U moet het volgende indienen:

 • Bewijs van toelating tot een goedgekeurd voltijds onderwijsprogramma
 • Een ingevuld aanvraagformulier
 • Ontvangst van betaling van de aanvraagtaks
 • Twee recente pasfoto's met een witte achtergrond
 • Bewijs van voldoende financiële middelen voor de gehele studieperiode, inclusief middelen om eventueel meereizend gezin te onderhouden, die op een Noorse bankrekening moeten staan (het kan moeilijk zijn om een rekening te openen bij een Noorse bank zonder een Noors persoonlijk nummer, dus u kunt stort het benodigde bedrag meestal op een door uw onderwijsinstelling ingestelde rekening). Je moet bewijzen dat je toegang hebt tot NOK 116.369 voor elk academisch jaar (10 maanden), wat ongeveer US $ 14.350 is. Als het verblijf wordt gefinancierd door middel van beurzen, studieleningen of andere overheidsfinanciering uit het thuisland, moet geldige documentatie bij de aanvraag worden gevoegd.
 • Bewijs dat u ergens kunt wonen (zoals een huis, appartement, slaapkamer of kamer in een studentenhuis)
 • Bewijs dat u Noorwegen zult verlaten wanneer uw verblijfsvergunning verloopt (meestal in de vorm van een retourticket)
 • Ingevulde en ondertekende UDI-documentchecklist (Norwegian Directorate of Immigration), die u moet afdrukken en samen met uw andere documenten moet inleveren

Wanneer moet je solliciteren?

De verwerkingstijden voor verblijfsvergunningen voor studenten variëren en kunnen twee maanden in beslag nemen, daarom is het raadzaam om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen.

De lengte van je studentenvisum is afhankelijk van de duur van je studieprogramma. Je verblijfsvergunning voor studenten kan ten minste een maand voor de vervaldatum worden verlengd via het online aanvraagportaal van Noorwegen. Om je werkvergunning te verlengen, moet je apart contact opnemen met de UDI en aantonen dat je voldoende vooruitgang hebt geboekt met studeren in Noorwegen.

Verwerkingstijd

2 Months

Werkmogelijkheden

Wanneer je een studentenverblijfsvergunning voor Noorwegen krijgt, mag je ook parttime werken voor maximaal 20 uur per week tijdens je studie en fulltime tijdens universiteitsvakanties.

Je kunt ook een arbeidskaart voltijds voor bepaalde tijd aanvragen als je kunt aantonen dat het werk relevant is voor je opleiding, of dat het noodzakelijk is om toegelaten te worden tot een vervolgopleiding binnen dezelfde opleidingsrichting – je moet een concreet aanbod hebben van de werkgelegenheid in dit verband.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.