Keystone logo
Nederlanden

Studie Wet in Nederlanden 2024

Studeer in Nederlanden

De Nederlandse wet Degree Studeren in Nederland wettelijk vereist een inzet van tijd, maar het voordeel van de mogelijkheid om een graad in de rechten in een land dat een civielrechtelijke aanpak volgt en staat bekend als de juridische centrum van Europa te verdienen maakt de opleiding moeite waard . Het verdienen van een graad in de rechten in Nederland begint met een undergraduate-diploma rechten (bachelor in de wet of LLB), die drie jaar studie vereist, gevolgd door de meester van licentiaat in de rechten (LLM), die een jaar van studie vereist. Het leren van een wet Degree in Nederland juridisch onderzoek vindt plaats bij wet scholen, waarvan de meeste zijn verbonden met grote universiteiten in Nederland. Internationale studenten kunnen toepassen op een International Law programma, dat haar onderwijs richt zich zowel op juridisch gebied en ook op de unieke educatieve behoeften van internationale studenten die niet volledig worden geïnformeerd over het Nederlandse civiele recht perspectief.De Nederlandse academische jaar begint op de eerste van september en loopt door het 31 augustus het volgende jaar, met 42 weken van de studie. Het model is gebaseerd op het European Credit Transfer System en is gemakkelijk te vergelijken met de andere Europese juridische programma's. Tot een internationale wet school-programma in Nederland te worden aanvaard, moet je in staat zijn om te spreken en schrijven goed Engels. Van toepassing zijn op de school van uw keuze, en gebruik uw acceptatie brief toe te passen voor uw studentenvisum. Dit verleent u een voorbereidend jaar te gebruiken voor te bereiden op je studie, dus je kunt het vinden van werk, als dat nodig is, zoek een plek om te wonen en te voltooien de nodige opleiding voor de toegang tot het programma. Studie rechten in Nederland biedt een uitstekende basis voor het beoefenen van over de hele wereld. Hoogleraren in Nederland zijn internationaal erkend voor hun begrip van het burgerlijk recht, en dit betekent meer kansen op werk voor internationale studenten.Studenten die willen verblijven in Nederland wordt volop kansen op werk te vinden. Veel grote bedrijven naar Nederland komen om hun geschillen beslecht. Een zekere mate uit Nederland maakt het uitoefenen van wet in andere civielrechtelijke landen gemakkelijker vanwege de uitstekende reputatie van deze wet programma.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  611
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  70
 • Internet abonnement

  40
 • Lokaal vervoer

  79

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  10
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  5

Over Nederlanden

Met België in het zuiden, Duitsland in het oosten en de Noordzee naar het noorden, is Nederland een Noordwest-Europa land opgebouwd uit twaalf provincies en drie Caribische eilanden. Bekend om zijn molens, tulpen en gelukkig bewoners, het land is beroemd om zijn dijken - ongeveer een vijfde van het land, in Nederland ligt onder de zeespiegel en het uitgebreide dijk systeem houdt overstromingen op de baai. Leidende industrieën omvatten scheepvaart, visserij, handel en het bankwezen. Opvallende Nederlandse kunstenaars zijn onder andere Vincent van Gogh en MC Escher. Nederland staat ook bekend als de World 's Legal Capital, zoals Den Haag is gastheer voor het Internationaal Strafhof en verscheidene andere internationale hoven en rechtbanken, met inbegrip van Europol en Eurojust. Het juridische systeem in Nederland Nederland volg een civielrechtelijke indeling gebaseerd op de Franse Code civil met wat invloeden uit traditionele Nederlandse recht en het Romeinse recht.In 1992, het land zetten de burgerlijke wetboeken in de plaats die haar wettelijke code te schetsen, en dat heeft geholpen het land uitgroeien tot een leider in de juridische wereld. Het Nederlandse parlement is de belangrijkste wetgevende orgaan in het systeem.

Visumvereisten

MVV (machtiging tot voorlopig verblijf) – een inreisvisum.

VVR (Verblijfsvergunning) - als u van plan bent om langer dan drie maanden in Nederland te blijven, moet u naast uw inreisvisum ook een Verblijfsvergunning (VVR) aanvragen – een identiteitskaart die staat als studievisum.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

MVV (machtiging tot voorlopig verblijf); VVR (Verblijfsvergunning)

Prijs en valuta

EUR 311

Op dit moment kost de behandeling van een aanvraag voor een mvv en een verblijfsvergunning voor studeren in Nederland een niet-restitueerbare leges van 311 euro. De vergoedingen worden tweemaal per jaar herzien en kunnen halverwege het jaar worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Als je inwoner bent van een EU- of EER-lidstaat of Zwitserland, heb je geen studentenvisum of verblijfsvergunning nodig om in Nederland te verblijven.

Niet-EU-, EER- of Zwitserse onderdanen hebben een verblijfsvergunning nodig om langer dan 90 dagen in Nederland te verblijven – voor een kortere periode heeft u alleen een toeristenvisum nodig. Er zijn twee documenten die u nodig heeft. In de meeste gevallen heeft u een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig om naar Nederland te reizen. Daarnaast heeft u een verblijfsvergunning (VVR) nodig om in het land te mogen verblijven.

Staatsburgers van enkele landen of mensen in bepaalde omstandigheden zijn vrijgesteld van het aanvragen van een VVR. U kunt hier meer over lezen: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Waar kunt u de aanvraag doen?

opleidingsinstituut

De onderwijsinstelling moet namens u een aanvraag indienen, dus u moet contact met hen opnemen voor de details van de procedure. Zo niet, vraag dan om hulp door contact op te nemen met het international office (of als je een onderzoeker bent, de HR-afdeling) van je gastinstelling.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

De visumaanvraagprocedure wordt door de universiteit in gang gezet zodra de student officieel is toegelaten tot de opleiding.

Documenten die nodig zijn voor de visumaanvraag staan vermeld in de brief die de universiteit aan toekomstige studenten stuurt. Meestal zijn de volgende documenten nodig:

 • een kopie van de eerste pagina (identiteitspagina) van een geldig paspoort;
 • bewijs dat u financieel in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien;
 • extra pasfoto's (formaat: 35 mm x 45 mm, zie eisen IND in.pdf);
 • bewijs van betaling van collegegeld en visumaanvraag;
 • bewijs van huisvesting geregeld voor minimaal 1 studiejaar (10 maanden);
 • voor Chinese studenten kan een NESO-certificaat nodig zijn.

Geldig bewijs van de financiële zelfredzaamheid van een kandidaat kan als volgt worden aangetoond:

 • Een brief van de Nederlandse gastinstelling waarin uw stagevergoeding of stagevergoeding wordt vermeld.
 • Een toelatingsbrief van de Nederlandse universiteit met details over je studiefinanciering, collegegeldvrijstelling of beurs.
 • Uw bankrekeningafschrift bij een internationale bank waarop staat dat er voldoende saldo is om de door u voorgestelde uitgaven in Nederland te betalen.

Wanneer moet je solliciteren?

De verwerkingstijd voor uw studentenvisumaanvraag naar Nederland is meestal een maand, maar soms kan het oplopen tot 3 maanden.

De verblijfsvergunning wordt afgegeven voor de duur van de opleiding van een student plus 3 maanden, tot een maximum van 5 jaar. Als de student een voorbereidende cursus wil volgen, wordt de duur ervan opgeteld bij de visumduur. Als de duur van de opleiding meer dan 5 jaar gaat duren, kan de verblijfsvergunning met een jaar worden verlengd.

Aan de geldigheid van VVR is nog een andere voorwaarde verbonden. Het blijft geldig op voorwaarde dat de student 50% van de studiepunten scoort gedurende de cursusduur.

Afgestudeerden van een hogere of universitaire opleiding (bachelor, master of PhD) kunnen binnen drie jaar na afstuderen een zoekjaar voor een gediplomeerdenvergunning aanvragen. Dit geeft je een jaar de tijd om werk te zoeken, waarin je kunt werken zonder enige beperking of de noodzaak dat een werkgever een tewerkstellingsvergunning voor je heeft.

Verwerkingstijd

1 Month

Werkmogelijkheden

Alle internationale studenten mogen naast hun studie werken.

Voor niet-EU- en niet-EER-studenten is een werkvergunning vereist om te werken. Deze vergunning moet de kandidaat-werkgever namens u aanvragen. Ook met deze tewerkstellingsvergunning mogen studenten maar een beperkt aantal uren werken, namelijk 10 uur per week. Zij mogen in de maanden juni, juli en augustus fulltime werken.

Studenten uit de EU, EER (behalve Kroatië) en Zwitserland hebben geen werkvergunning nodig.

Uren per week

10

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.