Keystone logo
Italië

Studie Wet in Italië 2024

Studeer in Italië

Steeds een Advocaat in Italië Advocaten in Italië worden aangeduid als "advocaten " en behoren tot het land 's nationale orde van advocaten genaamd de "Consiglio Nazionale Forense ". Advocaten kunnen ook lid zijn van hun lokale balie sinds de advocatuur in Italië wordt gedecentraliseerd. Echter, de Consiglio Nazionale Forense is verantwoordelijk voor het afgeven disciplinaire maatregelen op alle advocaten in Italië en houdt zich aan een gedragscode die geldt voor hulpverleners die werkzaam zijn in alle Italiaanse gebieden. Omdat Italië is een land van de Europese Unie, haar juridisch onderwijs eisen weerspiegelen die van andere EU-landen. Voltooiing van undergraduate (LLB) en graduate niveau (LLM) is verplicht, samen met ten minste een jaar van interneren met een advocatenkantoor of een andere wet georiënteerde entiteiten. Passage van de bar onderzoek nodig is voordat advocaten wet in Italië kunt oefenen.Collegegeld kosten van het bijwonen van de wet school in Italië varieert sterk, afhankelijk van het gebied en of de universiteit is openbaar of prive.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  408
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  66
 • Internet abonnement

  28
 • Lokaal vervoer

  35

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  9
 • Pint lokaal bier

  5

Over Italië

Italië is een Zuid-Europese, parlementaire republiek grenst aan Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en Frankrijk en omvat de eilanden Sardinië en Sicilië, als onderdeel van zijn grondgebied. Vaticaanstad en San Marino zijn soevereine staten bestaande in Italië, terwijl de Italiaanse enclave Campione d 'Italia is gevestigd in Zwitserland. Met de vierde grootste economie van een lid van de Europese Unie, Italië is ook een invloedrijke Regionale en Midden-Kracht en een gevestigde deelnemer van de NAVO, de Wereldhandelsorganisatie en alle drie de jaarlijkse "G " toppen. Italië 's overheid is een tweekamerstelsel, bestaande uit twee huizen - de Senaat van de Republiek en de Kamer van Afgevaardigden. De "Presidente del Consiglio dei Ministri " (voorzitter van de Raad van Ministers of de minister-president van Italië) is het hoofd van de regering en naar het kantoor wordt gekozen door de president van de Republiek.De Senaat en de Kamer van Afgevaardigden zijn zelfstandige entiteiten die nooit ontmoeten, tenzij onder specifieke omstandigheden zoals omschreven in Italië 's grondwet. Italië ' s Juridisch systeem bestuursrechtelijke, strafrechtelijke en civiele rechtbanken bestaan ​​rechtssysteem Italië 's. Strafzaken te betrekken rechtbanken, rechters en jury's, in tegenstelling tot de administratieve en burgerlijke rechtbanken die alleen verlangen advocaten om geschillen te voltooien. Na dit arrest, kan een partij in correctionele rechtbank in beroep bij een hogere rechtbank tot Italië 's Hooggerechtshof, indien van toepassing. Civiele rechter rechtvaardigheid wordt toegewezen door de "Giudice di tempo " (de vrederechters), rechters, rechtbanken, beroepen en hoogste rechterlijke instanties. Bescherming van individuele en legitieme belangen is de functie van Italië 's administratieve rechtbanken. Gevallen gehoord in de administratieve rechter in de eerste plaats bezighouden met de publieke belangen, overheidsfondsen en problemen rond landgoederen, testamenten of stad / dorp kwesties.

Visumvereisten

 1. Visum type C: visum voor kort verblijf of reisvisum geldig voor één of meer binnenkomsten en voor een periode van maximaal 90 dagen.
 2. Visum type D: visum voor lang verblijf, geldig voor meer dan 90 dagen.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Visum type C; Visum type D

Prijs en valuta

USD 70

De kosten voor een studentenvisum naar Italië bedragen doorgaans tussen de 50 en 70 USD. De vergoeding kan worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

EU/EER-studenten kunnen Italië binnenkomen met een geldig paspoort of een identiteitskaart en hebben het recht om zonder visum een diploma in Italië te halen zolang ze willen. Deze studenten moeten zich wel binnen 8 dagen na aankomst melden bij de Questura (politiebureau) om een verblijfsvergunning te krijgen.

Niet-EU-studenten moeten een studentenvisum verkrijgen voordat ze Italië binnenkomen. Als u langer dan 90 dagen wilt studeren, moet u binnen de eerste 8 dagen na aankomst in Italië een verblijfsvergunning (permesso di soggiorno) aanvragen bij het plaatselijke postkantoor. Dit samen met je visum stelt je in staat om in Italië te blijven voor de duur van je studie. Aan de verblijfsvergunning zijn kosten verbonden.

Burgers van sommige niet-EU-landen hebben geen visum nodig om maximaal 90 dagen in Italië te verblijven en te studeren.

Een overzicht van deze landen vind je hier: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Waar kunt u de aanvraag doen?

Italiaanse ambassade of consulaat

Je moet je studentenvisum aanvragen bij de Italiaanse ambassade of het consulaat in jouw land. U moet ook een gesprek hebben op de ambassade of het consulaat.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Nadat je de acceptatiebrief of toelatingsbrief voor je beoogde studie hebt ontvangen, kun je controleren of je in aanmerking komt voor het verkrijgen van een Italiaans studentenvisum en vervolgens doorgaan met de visumaanvraagprocedure. U moet de volgende documentatie overleggen:

 • Inreisvisum aanvraagformulier; je vindt het bij
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Recente pasfoto;
 • Reisdocument minimaal drie maanden geldig na visum;
 • Inschrijving of voorinschrijving voor een universitaire opleiding;
 • Bewijs dat u accommodatie heeft in Italië;
 • Bewijs dat je financiële ondersteuning hebt (minimaal € 448,07 per maand voor het studiejaar, totaal € 5824,91 per jaar);
 • Adequate verzekeringsdekking voor medische behandeling en ziekenhuisopname;
 • Bewijs van de beschikbaarheid van de financiële middelen die nodig zijn voor repatriëring;
 • Bewijs van voldoende kennis van het Italiaans of Engels volgens de taal van het programma;
 • Als de student minderjarig is, moet hij de toestemming van ontheemding laten ondertekenen door elk van de ouderlijke autoriteiten, of bij hun afwezigheid, door de wettelijke voogd.

Wanneer moet je solliciteren?

Je moet minimaal drie maanden voor je geplande aankomst in Italië een Italiaans studentenvisum aanvragen. De verwerking van uw visumaanvraag kan 1 tot 3 weken duren. U moet uw visuminterview ongeveer vier tot zes weken van tevoren plannen.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je cursus.

Verwerkingstijd

3 Weeks

Werkmogelijkheden

Als je uit de EU komt, mag je in Italië werken zonder dat je een werkvergunning nodig hebt. Tijdens het semester mag de werktijd niet meer bedragen dan 20 uur per week. Tijdens de vakanties tussen de semesters kan je enkel voltijds werken.

Internationale studenten van buiten de EU moeten een werkvergunning aanvragen bij een plaatselijk immigratiekantoor in Italië. Eerst moet u een ondertekend arbeidscontract hebben en een kopie laten zien bij het immigratiekantoor.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.