Keystone logo
Indonesië

Studie Wet in Indonesië 2024

Studeer in Indonesië

Wat is een licentiaat in de rechten in Indonesië? De Indonesische rechtenstudie komt in drie lagen. Het eerste, wat overeenkomt met een Bachelor in de rechten, wordt de "Sarjana Hukum / SH " Dit kan rechtstreeks van de middelbare school bereikt. De tweede laag betreft de specialiteiten van de juridische professional wil studie. Dit is de zogenaamde "Magister Hukum / MH ", of Master in de Rechten. Soms wordt het genoemd de "Megister Kenotariatan / M.Kn. ", Of Master in het Notariaat. Tot slot, het derde niveau is de Doctor in de Rechten. Het eerste niveau is vereist voor elke advocatuur Wet Hoger Onderwijs in Indonesië De fundamentele eerste tier licentiaat in de rechten vereist 4-7 jaar studie in Indonesië. De hoeveelheid tijd die de tweede en derde tiers te nemen, hangt grotendeels af van het verloop van de studie en het bedrag van de cursussen per semester dat hij student is in staat om te nemen. Om een ​​advocaat of jurist in Indonesië te worden, moeten de studenten een 1-2 maand advocaat-cursus te volgen en passeren de bar examen.Het academisch jaar in Indonesië volgt geen vast schema, maar sommige scholen volgen een even en oneven semester programma. Oneven semesters loopt van september tot en met januari. Zelfs semesters lopen van februari tot juni. Deze data correleren met de religieuze feestdagen van enkele van de belangrijkste religieuze groepen in het land. Juridische studies in Indonesië gebeuren op het land 's grote universiteiten of wet scholen, die zich bevinden op de grotere eilanden en de belangrijkste stedelijke districten van het land. Terwijl elke school heeft zijn eigen regels en voorschriften, de studie is streng, en het testen van het hele programma aan te tonen dat de student in staat is om de opleiding te voltooien is gemeenschappelijk. De kosten voor een rechtenstudie in Indonesië wordt, is afhankelijk van de lengte van het programma en de gekozen universiteit. Staat universiteiten hebben vergoedingen die zijn erg laag, maar particuliere universiteiten hebben een hogere vergoedingen. De typische student zal besteden ongeveer US $ 4500 voor een semester van cursussen in Indonesië.Studie rechten in Indonesië opent de deur naar een leven van dienst in een groeiende land met een enorme bevolking. Een Indonesische wet graad kan ook de deur open voor het juridische werk in andere kleinere landen in Oceanië en Azië. Studenten die ervoor kiezen om de wet in Indonesië studeren zal een inleiding tot de rijke cultuur van de eilanden te krijgen en krijgen een dieper begrip van de cultuur van de verschillende bevolkingsgroepen.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  229
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  20
 • Internet abonnement

  26
 • Lokaal vervoer

  9

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  3
 • bioscoopkaartje

  3
 • Pint lokaal bier

  2

Over Indonesië

Inleiding tot Indonesië De Republiek Indonesië is een archipel van meer dan 13.400 eilanden in Zuidoost-Azië en Oceanië. Meer dan 238 miljoen mensen wonen in Indonesië, waardoor het de vierde meest bevolkte land ter wereld 's. Eeuwenlang heeft Indonesië een belangrijke handelsroute geweest, en de rijke natuurlijke hulpbronnen van de regio zijn blijven handel hele moderne geschiedenis te trekken. Indonesië staat bekend om zijn aparte, diverse cultuur, met honderden talen en etnische groepen op de eilanden. Het heeft ook de wereld 's op een na hoogste niveau van biodiversiteit en veel woestijn en jungle gebieden die het een prachtige plek om te bezoeken. Wat is de Wet System in Indonesië? Indonesië ' rechtssysteem s volgt het burgerlijk recht systeem in de eerste plaats. De diversiteit van het land brengt gewoonterecht aan vele aspecten van het systeem, en een aantal Romeinse Nederlands recht wordt ook gemengd in het systeem.Het land 's burgerlijk wetboek volgt grotendeels de Nederlandse koloniale tradities, en zijn eerste wet school werd gestart door de Nederlandse.

Visumvereisten

 1. Social Visit Visa - het beste voor uitwisselingsstudenten, single-entry.
 2. Visa voor beperkt verblijf - alleen voor langetermijnstudies.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (visum voor sociaal bezoek; visum voor beperkt verblijf)

Prijs en valuta

USD 45

De kosten van het studentenvisum bedragen ongeveer 45USD, maar dit kan veranderen en is afhankelijk van het land van waaruit u solliciteert.

Wie kan het visum aanvragen?

Alle buitenlandse studenten die zijn toegelaten om aan een Indonesische universiteit te studeren, hebben een studentenvisum nodig.

Burgers van bepaalde landen mogen in totaal 30 dagen zonder visum in Indonesië verblijven. Het visumvrij verblijf geldt echter alleen voor vrijetijdsbesteding en geeft geen recht op bijvoorbeeld studie of werk.

Bij sommige Indonesische ambassades (oa Finland, Oostenrijk) is het mogelijk geweest om het Visa Type 211 (Toeristenvisum) aan te vragen. Dit visum kan bij aankomst in Indonesië worden omgezet in een gesponsord Social Visit Visa. Informeer bij uw lokale Indonesische ambassade naar de mogelijkheid om dit visum aan te vragen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Indonesische ambassade of consulaat

Een visum vraagt u het beste aan bij de Indonesische ambassade of het consulaat in uw eigen land. De Indonesische immigratiedienst staat nu ook een online visumaanvraag toe via hun website.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Benodigde documenten voor een studentenvisum voor Indonesië zijn onder meer:

 • Een geldig paspoort met minimaal één lege pagina voor het visum (het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na het verlaten van Indonesië)
 • Een kopie van de identificatiepagina van uw paspoort
 • A heeft het aanvraagformulier ingevuld
 • Twee pasfoto's in kleur, 4 x 6 cm
 • Een kopie van uw vliegticket of een elektronisch ticket
 • De officiële acceptatiebrief van de gastuniversiteit
 • Een ontvangstbewijs of een kopie van het ontvangstbewijs voor de betaalde visumleges
 • Ambassade brief. Ambassadebrieven, opgesteld door de gastuniversiteit, bevestigen dat een bepaalde student een Social Visit-visum nodig heeft. Een Embassy Letter is altijd gericht aan de Indonesische ambassade of het consulaat van een bepaald land: standaard is dit het thuisland van de student.

Bij aankomst moet de visumhouder zijn binnenkomst binnen 7 dagen melden bij het dichtstbijzijnde immigratiekantoor.

Wanneer moet je solliciteren?

Het is aan te raden om minimaal 14 dagen voor vertrek naar Indonesië een studentenvisum aan te vragen. Een visum kunt u het beste direct na ontvangst van de officiële acceptatiebrief aanvragen.

U moet binnen 90 dagen na afgifte van het visum in Indonesië aankomen.

De maximale duur van een verblijf in Indonesië met een Social Visit-visum is 60 dagen en het visum moet op de bestemming worden verlengd in overeenstemming met de instructies van de gastuniversiteit. Het visum kan telkens met een maand worden verlengd en kost ongeveer 50 USD.

Het visum voor beperkt verblijf is 5 jaar geldig en moet elke 1 jaar worden verlengd.

Verwerkingstijd

14 Days

Werkmogelijkheden

Internationale studenten mogen normaal gesproken niet werken tijdens hun studie in Indonesië.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.