Keystone logo
Frankrijk

Studie Wet in Frankrijk 2024

Studeer in Frankrijk

De Franse wet Degree In Frankrijk wordt een graad in de rechten behaald door het bijwonen van de wet school. Law School is een school binnen een grotere universiteit, niet een aparte entiteit. In staat zijn om de wet te oefenen in Frankrijk vereist een Bachelor in de Rechten (LLB) en vervolgens ten minste een Master 's graad in het veld (LLM), hoewel een doctoraal niveau programma (doctor in de wet) is ook beschikbaar. Het verdienen van een graad in Frankrijk Omdat de Franse wet scholen zijn binnen de openbare universiteiten, toelating op het Hbo-niveau is niet zo selectief als in privé-scholen. Echter, de toelating niet zeggen succes, en veel studenten niet slagen in de strenge programma's. De wet school is verdeeld in drie programma's. Ten eerste, de studenten deelnemen aan een driejarige Bachelor in de wet-programma (de zogenaamde "Licence de Droit"). Dit wordt gevolgd door een tweejarige Master of Law programma (LLM), en tenslotte een van drie jaar of meer Ph.D. in de wet. Ook met het oog op de bar in te voeren, de leerlingen moeten ook voer de bar school.Acceptatie in de bar van de school vereist ten minste het eerste jaar van de Master in de rechten training. Veel studenten kiezen naar school in Frankrijk te wonen vanwege de lage kosten. Student restaurants en gesubsidieerde residenties toe te voegen aan de betaalbaarheid van het bijwonen van school in Frankrijk. De Franse academisch jaar begint in september en loopt tot mei of juni, onderverdeeld in een herfst en de lente semester. Frankrijk is aantrekkelijk voor rechtenstudenten ook vanwege de hoge mate van academici. Degenen die kunnen spreken Frans goed genoeg om naar school te gaan kan een betaalbaar onderwijs te krijgen van een aantal van de beste scholen en opvoeders in de wereld van internationaal onderwijs. Degenen die kunnen slagen in de strenge Franse wet school programma's zijn in staat om de wet te oefenen in heel Europa met de stichting van de sterke burgerlijk recht training die afkomstig is van het Franse onderwijssysteem.Daarnaast zijn veel Franse wet programma studeren ook common law, zodat hun afgestudeerden goed zijn uitgerust om van toepassing op de bar of krijgen professionele entree in de andere landen waar het burgerlijk recht is niet het belangrijkste type van de wet beoefend. Deze combinatie maakt Frankrijk een aantrekkelijk land om te overwegen bij het kiezen van een school waarin om rechten te studeren.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  459
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  57
 • Internet abonnement

  30
 • Lokaal vervoer

  61

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  10
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  6

Over Frankrijk

Frankrijk is een van de belangrijkste spelers in de Europese politieke en economische spel. Die als de grens tussen het Iberisch schiereiland en het vasteland van Europa, heeft Frankrijk al lang een cultureel middelpunt van Europa. Parijs, in het bijzonder, is de hoogte van de mode-industrie, en veel van de toonaangevende mode-wereld 's invloeden komen uit de Parijse modehuizen. Het land heeft ook een aantal van de wereld 's meest gevierde schrijvers, waaronder namen als Rousseau en Voltaire. Met zijn verbindingen met Duitsland, Frankrijk diende als een van de leiders in Europa te verenigen en het starten van de Europese Unie. Naast mode en schrijven, is Frankrijk bekend om zijn culinaire traditie. Meer dan 250 verschillende soorten kaas komen uit binnen haar grenzen, en wijnliefhebbers weten dat ze kunnen draaien naar Frankrijk voor delicate, heerlijke wijnen.Of u overweegt Frankrijk om zijn culinaire erfgoed, artistieke flair of gewoon omdat je wilt de cultuur van een nieuwe locatie te ervaren, vindt u een verscheidenheid aan factoren te vinden om u te trekken in de richting van studeren in deze toonaangevende Europese land. Omdat Frankrijk aanspreekt zo veel buitenlandse studenten, het leven op de universiteit is rijk aan culturele diversiteit. Cultureel verhelderend ervaringen zijn gemakkelijk te vinden in Frankrijk. Musea, met name die in Parijs, zodat de EU ingezetenen die studenten onder de leeftijd van 26 jaar gratis toegang. Student kaarthouders zal ook kortingen op vervoer, eten en entertainment te vinden. Haar scholen goed te presteren in internationale rankings van onderwijs, dat maakt het aantrekkelijk voor studenten op zoek naar internationaal te reizen voor hun onderwijs. Het rechtssysteem in Frankrijk Net als een groot deel van Europa, Frankrijk praktijken voornamelijk burgerlijk recht, hoewel het strafrecht is ook een deel van zijn gerechtelijk apparaat .Publiekrecht omvat ook zowel administratief en grondwettelijk recht. Als geheel, is het Franse rechtssysteem gemodelleerd naar het burgerlijk recht systeem.

Visumvereisten

Er zijn verschillende soorten studentenvisa, afhankelijk van hoe lang je van plan bent om in Frankrijk te studeren:

 1. Visa de court séjour pour etudes ('Schengen'-studentenvisum voor kort verblijf) - Als je studie korter dan drie maanden duurt, vraag dan het zogenaamde Schengen-studentenvisum aan. Het wordt gratis verstrekt en kan niet worden verlengd. 41 landen hebben mogelijk geen visum nodig voor een verblijf van minder dan drie maanden.
 2. Etudient concours (visum voor het afleggen van toelatingsexamens) - Met dit visum mag je naar Frankrijk komen om een toelatingsexamen af te leggen aan een instelling voor hoger onderwijs. Als u slaagt, kunt u rechtstreeks bij uw plaatselijke prefectuur (Franse gemeente/administratiekantoor) in Frankrijk een verblijfsvergunning voor een jaar aanvragen, die kan worden verlengd.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (visum voor tijdelijk verblijf van langere duur) - Met dit visum kun je drie tot zes maanden in Frankrijk studeren zonder dat je een verblijfsvergunning nodig hebt. Het is niet hernieuwbaar.
 4. Visa de long séjour etudes (visum voor lang verblijf) - Als je langer dan zes maanden wilt studeren, moet je in Frankrijk een studentenvisum voor lang verblijf aanvragen. Vanaf 2013 geldt dit type studievisum voor de duur van je cursus in Frankrijk. Visa voor lang verblijf fungeren als verblijfsvergunningen en worden VLT-TS genoemd.
 5. Onderzoeksstudentenvisum voor verlengd verblijf - Als u een masterdiploma of hoger heeft en naar Frankrijk wilt komen om deel te nemen aan onderzoek of onderwijs te geven op universitair niveau, dan kan de instelling u overhalen op een verlengd verblijfsonderzoeksstudentenvisum VLS-TS.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

EUR 50

De kosten voor een studentenvisum lopen sterk uiteen, afhankelijk van het type visum en het land waar u vandaan komt. Voor studenten uit het Schengengebied variëren de kosten van 50 tot 99 EUR. Het Shengen-studentenvisum voor de korte termijn is gratis.

Wie kan het visum aanvragen?

Als je een EU-onderdaan bent, of een onderdaan van de EER, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein, heb je geen Frans studentenvisum nodig.

Als je een staatsburger bent van ergens anders in de wereld, heb je een studentenvisum voor Frankrijk nodig. U moet een plaats op een cursus bij een Franse onderwijsinstelling hebben verkregen voordat u een visum aanvraagt.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Franse ambassade / consulaat

Sommige landen vereisen dat je je eerst registreert bij CampusFrance, het Franse nationale bureau voor hoger onderwijs, en internationale studenten, om toelating aan te vragen en een studentenvisum te krijgen via de CEF-procedure. Anders moet u uw visum aanvragen bij de Franse ambassade/consulaat in uw eigen land.

Website:https://france-visas.gouv.fr/

Hoe de aanvraag doen?

Om uw visum aan te vragen heeft u het volgende nodig:

 1. Een officiële acceptatiebrief voor een geaccrediteerd programma bij een Franse instelling. Dit moet op officieel papier met briefhoofd zijn, met vermelding van uw volledige gegevens, gegevens van de Franse instelling en met vermelding van de start- en einddatum van het academische programma.
 2. Bewijs dat u voldoende geld heeft (momenteel € 615,- per maand), bijvoorbeeld bankafschrift, garantsteller of bericht van toekenning of financiering uit officiële bron.
 3. Bewijs van retourticket naar huis. Vaak is dit in de vorm van het daadwerkelijke ticket of de reservering waarop de vertrekdatum staat, maar het kan ook een handgeschreven intentieverklaring zijn, inclusief de beoogde vertrekdata.
 4. Bewijs van medische verzekering (minimale dekking 30.000 EUR).
 5. Bewijs van accommodatie. Kan worden getoond in de vorm van een bewijs van studentenhuisvesting of een attest van kost en inwoning of 'attestation d'accueil' (als je bij vrienden of familie woont).
 6. Bewijs van bekwaamheid in het Frans, als je een cursus Frans volgt.

Er zijn kosten verbonden aan de visumaanvraag en u moet ook een paspoort hebben dat geldig is voor een periode van drie maanden na uw vervaldatum van de aangevraagde partij. U moet een aanvraag invullen die u ondertekent en drie foto's bij de aanvraag indienen.

Wanneer moet je solliciteren?

Het kan tot twee maanden duren voordat een visumaanvraag wordt goedgekeurd, dus u moet alle benodigde informatie zo snel mogelijk indienen voordat u van plan bent te vertrekken. Een 'Schengen'-studentenvisum voor kort verblijf duurt 90 dagen, een tijdelijk visum voor lang verblijf voor drie tot zes maanden en een visum voor lang verblijf voor de duur van je opleiding: drie jaar voor bachelors, twee jaar voor een master en vier jaar voor een Ph.D.

Verwerkingstijd

2 Months

Werkmogelijkheden

Als internationale student met een studievisum in Frankrijk mag je in één jaar tot 964 uur werken (ongeveer 60 procent van de voltijdbaan voor een jaar) – terwijl je op cursus bent en zolang je een geldige verblijfsvergunning.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Bij het invullen van uw aanvraag voor een visum Frankrijk is het van essentieel belang dat u de aanvraag volledig invult. U moet niets leeg laten, omdat dit het aanvraagproces aanzienlijk kan vertragen. U moet er ook voor zorgen dat u over alle benodigde documenten beschikt en deze bij de aanvraag indient.