Keystone logo
Duitsland

Studie Wet in Duitsland 2024

Studeer in Duitsland

Het verkrijgen van een Duitse wet Degree Om een graad in de rechten in Duitsland te verdienen, moeten de studenten twee examens te nemen en gaan door een 6 jaar lang curriculum. Ten eerste moet de leerlingen de eerste staatsexamen gaat over op het einde van 4 jaar van undergraduate studies. Ze neemt dan een tweejarige stage (de zogenaamde Referendarzeit) om ervaring op te doen in alle facetten van het juridische systeem. Ten slotte wordt een tweede staatsexamen gegeven aan studenten van de twee jaar van legaal stages afwerken in strafzaken en civiele rechter. Tijdens de stage moet de student ook lessen gegeven door advocaten of rechters te nemen. Lonen uitbetaald aan de student worden verstrekt door de Duitse regering. Potentiële advocaten in Duitsland hebben twee kansen om staatsexamens passeren. Na het passeren van beide onderzoeken, wordt de student geacht gekwalificeerd om de werkgelegenheid als een rechter of een advocaat te zoeken.Collegegeld Hoger onderwijs kosten worden zwaar gesubsidieerd door de Duitse regering en zijn relatief laag in vergelijking met de VS collegegeld kosten, tenzij de student kiest om een graad in de rechten te zoeken bij een particuliere universiteit. Employment Opportunities Duitsland 's werkloosheid is een van de laagste in de Europese Unie. Internationale studenten kiezen voor een graad in de rechten in Duitsland te verdienen en te streven werkgelegenheid zullen waarschijnlijk een positie al snel na het passeren van de Tweede examen te vinden.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  507
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  91
 • Internet abonnement

  43
 • Lokaal vervoer

  60

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  4

Over Duitsland

Een groot land in Midden-Europa met 16 staten en een lid van de Europese Unie, is Duitsland officieel aangeduid als de Bondsrepubliek Duitsland (Bundesrepublik Deutschland) en heeft veel politieke en economische invloed onder alle andere EU-landen. De bondskanselier voorzit Duitsland 's democratische regering dat een systeem van de wet op basis van principes in de grondwet beschreven voor de Bondsrepubliek Duitsland afdwingt Essentiele Feiten over Duitsland -. De zestien landen bestaande uit Duitsland worden deelstaten genoemd, met elke staat bezit zijn eigen grondwet. - Bijdragen van de Duitsers aan het gebied van wetenschap, wiskunde en technologie kan niet genoeg worden benadrukt. Briljante mensen zoals Einstein, Max Planck, Herman von Helmholtz, Johannes Gutenberg, Gottfried Leibniz en Carl Gauss zijn slechts een paar Duitse wetenschappers die de wereld hebben geleverd met beroemde uitvindingen.- Duitsland is een van de meest technologisch geavanceerde producenten van kolen, ijzer, cement, staal, machines, voertuigen en chemicaliën de wereld 's. Het heeft ook grote investeringen in groene energie, met name zonne-energie en het gebruik van windmolens voor elektriciteit. - Populaire toeristische attracties in Duitsland onder de Beierse Alpen, het Zwarte Woud, het Rijndal en zijn oude kastelen en de kunstzinnige hoofdstad Berlijn Duitsland 's Juridisch systeem Drie sets van regulerende wetten bestaan ​​Duitsland ' rechtssysteem s: publiek, privaat. en strafrecht. Publiekrecht (ook strafrechtelijke) houdt zich bezig met juridische zaken tussen een individu en de staat. Privaatrecht bemiddelt relaties tussen bedrijven en twee of meer mensen. Duitsland wet wordt sterk beïnvloed door het Romeinse recht, evenals Napoleontische wet of de Code Napoleon. Rechters spelen een actieve rol in het rechtssysteem Duitsland 's procedurele.Hoewel vergelijkbaar met het type van de juridische systeem dat gebruikt wordt door andere democratisch draaien landen, heeft Duitsland geen juryrechtspraak wijten bevoegdheden aan een rechter die hem in staat om een ​​definitieve beslissing te maken toegewezen. Een rechter of meerdere rechters kan een "tribunaal ", dat in wezen een vervanging voor een jury bestaan. Lekenrechters, of burgers die worden gekozen door een speciale commissie alvorens een proef begint, kunnen ook worden opgenomen in een tribunaal. In Duitsland, de gewone rechtbanken horen aangelegenheden met betrekking tot het huwelijk, strafrecht, familierecht en civiele geschillen. Afwisselend, speciale administratieve rechtbanken horen zaken waarbij de overheid acties. Arbeid, financiële en sociale rechtbanken zijn andere gespecialiseerde Duitse rechter dat de gevallen die verband houden met het werk, de belastingen en sociale uitkeringen berechten.

Visumvereisten

 1. Taalcursus Visa (Visa voor het leren van talen) – de perfecte optie voor degenen die de Duitse taal in Duitsland willen leren.
 2. Student-aanvrager Visa (Visum Zur Studienbewerbung) - als je in Duitsland wilt studeren, maar nog steeds het juiste programma probeert te vinden of als je nog steeds geen bevestigingsbrief van je universiteit hebt ontvangen.
 3. Studentenvisum (Visum Zu Studienzecken) – als je al bent toegelaten tot een Duitse universiteit.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Taalcursus Visum; Student-aanvrager Visa; Studenten visum

Prijs en valuta

EUR 60

Je zou moeten verwachten dat je € 60 (~ US $ 74) betaalt voor je studentenvisum voor Duitsland.

Wie kan het visum aanvragen?

Voor burgers uit de EU of uit IJsland, Noorwegen, Zwitserland of Liechtenstein is alleen een identiteitskaart nodig om Duitsland binnen te komen. Het is niet nodig om een visum te hebben.

Burgers uit Australië, Israël, Japan, Canada, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en de VS kunnen hun visum aanvragen, zelfs nadat ze in Duitsland zijn aangekomen.

Voor burgers uit andere landen is het noodzakelijk om een visum aan te vragen voordat ze naar Duitsland komen.

Bij een verblijf van minder dan 90 dagen in Duitsland zijn er nog meer regels. Burgers uit bepaalde landen kunnen Duitsland voorlopig zonder visum binnenkomen. Dit zijn Venezuela, Vaticaanstad, Uruguay, Singapore, Seychellen, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexico, Mauritius, Maleisië, Macau, Kroatië, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chili, Brunei, Brazilië, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahama's , en Argentinië.

Bezoek de website van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken voor de meest recente visumvereisten voor alle landen: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Waar kunt u de aanvraag doen?

Duitse ambassade of consulaat

U moet een visum aanvragen bij de Duitse ambassade of het consulaat in uw eigen land.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Eerst moet u een afspraak maken voor een visuminterview. Op de dag van het interview moet u uw visumaanvraagdocumenten aanbieden.

De documenten die u doorgaans nodig heeft zijn:

 • Ingevuld aanvraagformulier
 • Geldig paspoort
 • Twee foto's
 • Brief waaruit blijkt dat je bent aangenomen door een Duitse universiteit
 • Transcriptie van academisch record
 • Certificaat van Duitse taalvaardigheid of bewijs dat u van plan bent een taalcursus in Duitsland te volgen (als u in het Duits studeert)
 • Bewijs dat u voldoende geld heeft om uzelf te onderhouden terwijl u in Duitsland woont (€ 8.700 per jaar, wat ongeveer $ 9.390 is)
 • Certificaat waaruit blijkt dat u een ziektekostenverzekering hebt afgesloten
 • Verklaring van de echtheid van de ingediende documenten

Afhankelijk van de ambassade kan het zijn dat u ook een bewijs moet kunnen overleggen dat u geen strafblad heeft.

Iedereen moet zich in de eerste week na aankomst in Duitsland registreren bij de lokale registratieautoriteiten (Einwohnermeldeamt). Je moet je paspoort/nationale identiteitskaart (en visum indien van toepassing), een bewijs van je adres in Duitsland (bijv. een huurovereenkomst van je huisbaas) en mogelijk het registratiecertificaat van je cursus meenemen. Je krijgt een bevestiging van inschrijving.

Wanneer moet je solliciteren?

Het onderzoek van de visumaanvraag duurt bij een taalcursus doorgaans zo'n 6 tot 8 weken. Als de taalcursus echter langer dan drie maanden duurt, kan de verwerkingstijd van de aanvraag oplopen tot 8 tot 10 weken. En in het hoogseizoen kunnen aanvragen onder de wachtperiode worden ingediend. Studenten die een studentenvisum voor Duitsland nodig hebben, moeten hun aanvraag dus ruim voor aanvang van de cursus indienen. U moet zo snel mogelijk een aanvraag indienen, en ten minste drie maanden voordat u naar het land verhuist.

Studievisa zijn alleen geldig voor de duur van de cursus of het programma. De verblijfsvergunningen worden meestal voor een jaar afgegeven, maar kunnen worden verlengd.

Verwerkingstijd

8 Weeks

Werkmogelijkheden

Burgers van EU-/EER-landen en Zwitserland kunnen in Duitsland vrij werken, maar niet meer dan 20 uur per week tijdens het schooljaar.

EU / EER / Zwitserse burgers (nu inclusief Kroaten vanaf juli 2015) mogen tot 120 volledige of 240 halve dagen per jaar werken (inclusief vrijwilligerswerk) zonder vergunning. Je kunt meer uren werken als je in dienst bent van de universiteit als student of afstudeerder; voor andere soorten werk heb je toestemming nodig van de Agentur für Arbeit (federaal arbeidsbureau) en de vreemdelingenautoriteit om de limiet van 120/240 te overschrijden. Studienkolleg en taalstudenten hebben toestemming van deze instanties nodig om werk aan te nemen. Studenten kunnen geen freelancers of zelfstandigen zijn.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom uw visumaanvraag voor een Duits studentenvisum kan worden afgewezen:

 • Slechte financiële status
 • Slecht academisch profiel
 • Gebrek aan voorbereiding op uw interview
 • Onvoldoende taalniveau (Duits of Engels)
 • Komt niet overeen met je studiekeuze