Keystone logo
Denemarken

Studie Wet in Denemarken 2024

Studeer in Denemarken

Naar het zuiden van Noorwegen en ten zuidwesten van Zweden ligt het Koninkrijk Denemarken, een soevereine staat die ook de autonome landen van Groenland en de Faeröer in zijn koninkrijk. Meer dan vijf miljoen mensen wonen in Denemarken, een socialistisch democratisch land consequent gerangschikt als een van de meest ontwikkelde en gelukkigste landen in de wereld vooral te danken aan zijn hoge, het inkomen per hoofd gemiddeld inkomen gelijkheid en sociale factoren mobiliteit. Een van de oprichters van de Verenigde Naties, de NAVO, de OESO en de Noordse Raad, Denemarken heeft een uniek verleden rijke geschiedenis van de Vikingen, middeleeuwse schermutselingen met de buurlanden en het nemen van een neutrale houding tijdens de Tweede Wereldoorlog. Handige Feiten over Denemarken • Deens is de taal predominantely gesproken in Denemarken • De Deense Kronen (DKK) is de munteenheid gebruikt, met één Krone gelijk aan 100 Øre • Bijna 90 procent van de Denen oefenen de protestantse religie • Denemarken is een zeer groene land.Windenergie vormt 30 procent van al gebruikt door de bewoners • Kopenhagen elektriciteit is de hoofdstad van Denemarken en de thuisbasis van de overheid, waar de vorst en de premier vaak bijeen in een 17e eeuws koninklijk kasteel gebouwd door Christian IV justitiële stelsel van Denemarken wetgevende en uitvoerende macht autoriteit blijft gescheiden van gerechtelijke autoriteit. Er is niet één verenigd rechtssysteem in Denemarken. In plaats daarvan, de Faeröer, Denemarken en Groenland hebben hun eigen rechtsstelsel. Echter, kan een hoge rechter beslissingen van rechters die in de Faeröer of Groenland in beroep worden gegaan in de Deense High Courts. De hoogste strafrechtelijke en civiele rechter is het Deense hooggerechtshof, die verantwoordelijk is voor het beheer van justitie in heel het Koninkrijk Denemarken. De grondwet van Denemarken is de basis voor alle procedures en enactments rechterlijke macht van Denemarken 's monarchie.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  599
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  67
 • Internet abonnement

  33
 • Lokaal vervoer

  68

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  12
 • bioscoopkaartje

  16
 • Pint lokaal bier

  7

Over Denemarken

Wet Graden Aangeboden door Denemarken Denemarken biedt Bachelor of Laws, Master of Laws (LL.M) en Ph.D wet graden. De LL.M graad wordt internationaal erkend als een postgraduaat nemen ongeveer een jaar in beslag. De meeste studenten in de rechten blijven nastreven van een LL.M graad na het beëindigen van een bacheloropleiding 's om expertise op te bouwen met gespecialiseerde gebieden van het recht, zoals civiele, strafrechtelijke of gerechtelijke. Bovendien, de meeste Deense advocatenkantoren (evenals advocatenkantoren in de hele Europese Unie) de voorkeur aan hun advocaten om een LL.M diploma sinds deze graad geeft de student heeft geavanceerde juridische opleiding en is gekwalificeerd om zaken te behandelen in een multinationale omgeving. Het verdienen van een licentiaat in de rechten in Denemarken Denemarken heeft twee universiteiten die wet graden: de Universiteit van Kopenhagen (Department of Law) en Aahus University (School of Law). De Universiteit van Kopenhagen is de grootste wet school in Denemarken en Scandinavië en heeft 4000 studenten op een bepaald moment.Studenten kunnen kiezen voor een van de vier graden aan de Universiteit van Kopenhagen te verdienen: een LL.B, een LL.M, een Ph.D of een Master in Conflict Resolution en Bemiddeling. Aahus University, in de stad van Aahus, Denemarken, biedt ook bachelor, master en doctor wet programma's, maar niet een Master of Conflict Resolution en Bemiddeling in haar curriculum. Zomer klassen zijn ook beschikbaar op Aahus University. Collegegeld en Lengte van de Wet Studies in Denemarken Typisch, wet studenten hun 'diploma's in de drie tot vier jaar en Master ' Bachelor s graden in een jaar. Ph.D. graden kan tot drie jaar te voltooien, afhankelijk van het gebied waarin de student zich wil specialiseren. EER en EU-studenten hoeven niet te collegegeld te betalen, terwijl ingeschreven in een programma voor het hoger onderwijs in Denemarken. Amerikaanse en niet-EU-burgers moeten jaarlijkse collegegeld, variërend van 6000 tot 15.000 euro ($ 8000 tot $ 20.000 USD) betalen.Kansen voor Advocaten in Denemarken Met duizenden advocatenkantoren die actief zijn in Denemarken en Deense werkloosheidscijfers consistent onder de vijf procent mark, het vinden van werk in Denemarken is niet moeilijk. Echter, advocaten die gespecialiseerd zijn in het internationaal recht ervaring hogere tarieven van succes in het verkrijgen van posities sneller dan via advocaten met LLM graden.

Visumvereisten

ST1 - verblijfs- en werkvergunning voor uitwisselingsstudenten uit niet-EU/EER/Scandinavische landen.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Verblijfs- en werkvergunning (ST1)

Prijs en valuta

EUR 310

Visumaanvraagkosten zijn afhankelijk van uw land van herkomst en kunnen rond de 310 EUR bedragen. De vergoedingen kunnen worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Als je van plan bent om langer dan drie maanden in Denemarken te studeren, heb je een bewijs van inschrijving of een verblijfsvergunning nodig:

 1. EU/EER-burgers hebben een bewijs van inschrijving nodig en Zwitserse staatsburgers moeten een verblijfskaart aanvragen.
 2. Niet-EU/EER-burgers moeten een Deense verblijfsvergunning aanvragen voordat ze in Denemarken aankomen.

U moet worden toegelaten tot een hoger onderwijsprogramma in Denemarken, dat is goedgekeurd door een overheidsinstantie of wordt aangeboden door een door de overheid erkende onderwijsinstelling.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Deense diplomatieke missie

U moet uw ST1-aanvraag persoonlijk indienen bij de dichtstbijzijnde Deense diplomatieke missie. De reden dat u persoonlijk moet verschijnen, is om uw biometrische kenmerken (digitale gezichtsopname en vingerafdrukken) te kunnen laten vastleggen. Uw biometrische kenmerken zijn een vereiste voor de verblijfsvergunning. U zult waarschijnlijk een afspraak moeten maken.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

U moet doorgaans het volgende verstrekken bij het aanvragen van een studentenvisum voor Denemarken:

 • Acceptatiebrief van je universiteit;
 • Een ondertekend en ingevuld aanvraagformulier;
 • Taalvaardigheidsbewijs (meestal Engels);
 • Een geldig paspoort of een ander reisdocument;
 • Een pasfoto;
 • Reisverzekering;
 • Betalingsbewijs visumkosten;
 • Bewijs van minimumfondsen (ongeveer 1000 EUR/maand);
 • Gedetailleerde informatie over je studieprogramma;
 • Bewijs met betrekking tot huisvestingsregelingen tijdens je studie.

Wanneer moet je solliciteren?

De beste tijd om te beginnen met het aanvragen van uw verblijfsvergunning voor Denemarken is drie maanden voor uw aankomstdatum. De behandeling van de aanvraag duurt gemiddeld zo'n 60 dagen en de duur van je verblijfsvergunning voor studenten is afhankelijk van of je een hele opleiding gaat volgen, of slechts een deel van een opleiding als gaststudent gaat volgen. Gaat het om een hele opleiding, dan krijgt u een verblijfsvergunning voor de duur van die opleiding. Als je echter maar voor een deel van een opleiding bent ingeschreven, wordt de verblijfsvergunning voor maximaal twee jaar verleend.

Verwerkingstijd

60 Days

Werkmogelijkheden

 • Noordse, EU/EER- of Zwitserse staatsburgers kunnen in Denemarken werken zonder beperking van het aantal uren.
 • Niet-EU/EER-studenten en niet-Noordse studenten mogen in Denemarken 20 uur per week werken van september tot mei en 37 uur per week van juni tot augustus.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.