Keystone logo
Cyprus

Studie Wet in Cyprus 2024

Studeer in Cyprus

Juridisch Onderwijs in Cyprus De meest populaire rechtenopleiding in Cyprus wordt aangeboden door de Universiteit van Nicosia, waar studenten een LLB kan verdienen (Bachelor of Laws) in vier jaar. Volgens de Universiteit van de website van Nicosia 's, werd de LLB-programma officieel in 2009 erkend door de juridische dienst van Cyprus en staat stelt afgestudeerden om door te gaan met hun opleiding, zodat ze in aanmerking kunnen komen te zitten aan de bar examen. De Cyprus Bar Association regelt licenties en stelt disciplinaire maatregelen als dat nodig is. Advocaten in Cyprus niet nodig om zich te specialiseren in een gebied van het recht, omdat ze worden beschouwd als "geregistreerde " advocaten die over enige juridische zaak die zij willen kunnen nemen. De European University Cyprus heeft meester 's degree programma's wet die studenten eisen volledige Bachelor of Laws cursussen voordat u zich inschrijft in graduate niveau wet klassen.Collegegeld De kosten voor het verdienen van een LLB of LLM in Cyprus Geschatte kosten van één jaar van de wet school in Cyprus is 9.000-12.000 euro ($ 12.000 tot $ 16.000 USD). De European University Cyprus biedt financiële steun voor studenten in nood, evenals verschillende beurzen en subsidies voor internationale studenten. Alle studenten moeten collegegeld te betalen, ongeacht het land van ingezetenschap. Kansen voor Advocaten in Cyprus Hoewel de werkloosheid in Cyprus is momenteel 17 procent, in licentie advocaten ervaren minder moeite met het vinden posities met advocatenkantoren, banken, politie handhavingsinstanties en andere industrieën die kennis van internationale en ondernemingsrecht.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  567
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  60
 • Internet abonnement

  34
 • Lokaal vervoer

  40

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  10
 • Pint lokaal bier

  3

Over Cyprus

Omringd door Griekenland, Egypte, Turkije en Israel, De Republiek Cyprus is een eiland land ligt ongeveer 2000 mijl ten noordoosten van Afrika in de oostelijke Middellandse Zee. Hoewel Noord-Cyprus is onder Turkse controle en noemt zichzelf de Turkse Republiek Noord-Cyprus, Turkije is het enige land dat deze entiteit neemt. De internationale bevolking beschouwt Noord-Cyprus een gebied dat is gewoon bezet door krachten die werken voor de Turkse regering en het is eigenlijk een deel van de Republiek Cyprus. In 2004, Cyprus toegetreden tot de Europese Unie en later bij de eurozone in 2008. Het is een van de meest populaire bestemming plekken in de Middellandse Zee door het milde winters en subtropisch klimaat en geniet een hoog inkomen economie die consequent scores in de top 20 op de Human Development Index.Nuttige informatie over Cyprus • De CIA World Factbook stelt dat 77 procent van Cyprus bewoners zijn Grieks-Cyprioten, met 18 procent van hen is aangewezen op de Turks-Cyprioten. Meer dan 10.000 Russen wonen momenteel in Cyprus ook. • Grieks-Cyprioten behoren tot de Grieks-orthodoxe Kerk van Cyprus, terwijl de Turks-Cyprioten zich houden aan de soennitische islam religie. • Turks en Grieks zijn Cyprus 'twee officiële talen. Cypriotische maronitische Arabisch en Armeens worden beschouwd als minderheidstalen. Echter, Engels wordt gesproken door vele Cyprioten en de meeste openbare mededelingen, verkeersborden en advertenties zijn in het Engels. • Ongeveer 7% van het BBP wordt gebruikt voor educatieve ondernemingen te financieren, waardoor Cyprus een van de EU 's meest besteden aan het basis- en hoger onderwijs (samen met Zweden en Denemarken). • Een lid van de EU, Cyprus maakt gebruik van de euro als munteenheid. Echter, de Turkse lira gebruikt in het noordelijke deel van Cyprus, samen met de euro.• De hoofdstad en grootste stad van Cyprus is Nicosia. Het wordt ook beschouwd als de 5e rijkste stad ter wereld. in termen van het inkomen per hoofd. Juridisch systeem in Cyprus onder Britse heerschappij tot 1960, Cyprus maakt gebruik van een juridisch systeem vergelijkbaar met het Engels systeem van de wet. Cyprus heeft momenteel een grondwet van de Republiek Cyprus, Beginselen van Common Law en Equity en wetten die door de leden van de Tweede Kamer. Na Cyprus toegetreden tot de EU in 2004, werd de grondwet gewijzigd om de Europese wetgever om hun nationale wetgeving voorrang op. De drie takken van Cyprus wet zijn de Common Law, beginselen van billijkheid en Rijkswet, die het grootste deel van Cyprus rechtssysteem bestaat. Arrondissementsrechtbanken zijn onderverdeeld in burgerlijke, familie-, arbeidsrecht, strafrecht en de militaire rechtbanken. Alle advocaten gekwalificeerd om te werken in Cyprus hebben het recht om te verschijnen in een rechtbank.Er moet echter een Cyprus advocaat hebben vijf of meer jaar ervaring beoefenen als een rechtbank advocaat voordat ze door het Hof van Cassatie kan worden gehoord.

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

EUR 40

De kosten voor een studentenvisum variëren en kunnen rond de 40 EUR bedragen. De vergoedingen kunnen worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Kandidaten die EU-onderdaan zijn, kunnen Cyprus als bezoeker binnenkomen. Bij aankomst op de onderwijsinstelling moeten zij een aantal documenten overleggen aan het toelatingsbureau van de onderwijsinstelling - zie onder "Hoe de aanvraag doen?".

Internationale studenten uit niet-EU-landen hebben een studentenvisum nodig voordat ze Cyprus binnenkomen. Studentenvisa worden alleen afgegeven aan voltijdse internationale studenten. Een voltijdstudent is iemand die minimaal 12 studiepunten in een semester volgt.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Ambassade/Hoge Commissie/Consulaat van de Republiek Cyprus

U moet persoonlijk een aanvraag indienen bij de Ambassade / Hoge Commissie / Consulaat van de Republiek Cyprus in het land waar u woont.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Niet-EU-studenten:

U moet de volgende documenten overleggen bij het aanvragen van uw studentenvisum:

 • Een volledig ingevuld aanvraagformulier.
 • Aanvraagkosten van 15-30 Cypriotische ponden (niet-restitueerbaar).
 • Vier (4) pasfoto's.
 • Geattesteerde (gewaarmerkte) kopieën van de academische kwalificaties van de student.
 • Bewijs van vaardigheid in het Engels (indien mogelijk)
 • Een fotokopie van hun paspoort. Het paspoort moet minimaal één (1) jaar geldig zijn vanaf de datum van aankomst van de student.

Het Admission Office zal de kandidaten op tijd voor het interview details over de interviewdata en vereiste documenten meedelen.

Tijdens het visuminterview bij de Ambassade/Hoge Commissie/Consulaat van de Republiek Cyprus moet de kandidaat het volgende presenteren:

 • Originele academische kwalificaties en hun geattesteerde exemplaren in het Engels of in Engelse vertaling. \
 • Hun paspoort, geldig voor ten minste één (1) jaar vanaf de datum van aankomst op Cyprus
 • Een recente verklaring omtrent het gedrag afgegeven door de politie van het land van herkomst of verblijf.
 • Een recente financiële garantie afgegeven door de studentsponsor

De student dient zich op de eerste werkdag na aankomst te melden bij de onderwijsinstelling om zich in te schrijven en de overige formaliteiten voor de afgifte van een tijdelijke verblijfsvergunning af te ronden.
Internationale studenten moeten zich binnen zeven dagen vanaf de dag van aankomst op Cyprus registreren bij de vreemdelingendienst van de districtspolitie.

EU-studenten: Bij aankomst op de onderwijsinstelling moeten zij bij het toelatingsbureau van de onderwijsinstelling het volgende overleggen:

 • Een volledig ingevuld aanvraagformulier.
 • Aanvraagkosten van 15-30 Cypriotische ponden (niet-restitueerbaar).
 • Vier (4) pasfoto's.
 • Geattesteerde (gewaarmerkte) kopieën van de academische kwalificaties van de student.
 • Bewijs van vaardigheid in het Engels (indien mogelijk)
 • Een fotokopie van hun paspoort. Het paspoort moet minimaal één (1) jaar geldig zijn vanaf de datum van aankomst van de student.
 • Een recente verklaring omtrent het gedrag afgegeven door de politie van het land van herkomst of verblijf.

Naast het bovenstaande moeten kandidaten het inschrijfgeld, het semestercollegegeld betalen en zich inschrijven voor vakken. Vervolgens moeten ze bij de Dienst Vreemdelingenzaken een vergunning voor bepaalde tijd aanvragen.

Wanneer moet je solliciteren?

Je moet je studentenvisum minstens 2-3 maanden voor je geplande aankomst op Cyprus aanvragen.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je studieprogramma.

Verwerkingstijd

3 Months

Werkmogelijkheden

Normaal gesproken mogen buitenlandse studenten uit niet-EU-landen niet werken tijdens hun studie op Cyprus. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt door de regering van de Republiek Cyprus voor cursussen, waar werkvergunningen kunnen worden afgegeven om praktische training tijdens zomervakanties mogelijk te maken.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.

Let op: Het studentenvisum wordt afgegeven voor een specifieke onderwijsinstelling. Indien de buitenlandse student besluit om van onderwijsinstelling te veranderen, dient men een nieuwe verblijfsvergunning aan te vragen.