Keystone logo
Colombia

Studie Wet in Colombia 2024

Studeer in Colombia

Het verdienen van een licentiaat in de rechten in Columbia Columbia evenals andere Latijns-Amerikaanse landen is een poging om hun proces van het hoger onderwijs te hervormen door het gemakkelijker voor een laag inkomen studenten te graden hoger onderwijs te behalen. Becoming een advocaat in Columbia gaat het voltooien van een Bachelor in de rechten (4 jaar). Vervolgens kunt u een Master of Law (LLM). Afhankelijk van je specialisatie, wat je nodig hebt of niet aan de bar examen af ​​als advocaat. Stages bestaande uit ten minste één jaar met een advocatenkantoor of een individuele begeleider is soms nodig voordat rechtenstudenten de bar examen kan afleggen. Veel advocaten behalen van een diploma in Columbia kiezen als advocaat in Brazilië, waar de economisch bloeiende steden Sao Paulo en Rio de Janeiro bieden kansen dat Colombia niet voorziet.Advocaten die gespecialiseerd zijn in bedrijven, zakelijke en contractuele wet zal geen moeite om werk te vinden in Brazilië hebben terwijl straf-en familierecht advocaten hebben de neiging om meer van de vraag in Colombia zijn.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  173
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  24
 • Internet abonnement

  23
 • Lokaal vervoer

  30

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  6
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  1

Over Colombia

Colombia is een constitutionele republiek gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika en grenst aan de Stille Oceaan, de Caribische Zee, Peru, Brazilië en Venezuela. Een "middelste " power beschouwd met de 3de grootste economie onder andere Zuid-Amerikaanse landen; Columbia 's regering wordt geleid door een grondwet gewijzigd in 1991 en werkt volgens de principes van de "scheiding der machten ". Het hoofd van de regering en de staat is de president van Colombia, die wordt ondersteund door de Raad van Ministers en de vice-president. Vergelijkbaar met de structuur van de Amerikaanse regering, Columbia heeft een tweekamerstelsel Congres, de Senaat en de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Het Hooggerechtshof van Colombia heerst over de rechterlijke macht en bestaat uit 23 rechters het voorzitterschap van de Civil, Arbeid en Penal kamers. Opgericht in 2005, heeft een civiel systeem van juridische procedures door het handhaven van hoor en wederhoor (jury of rechter) procedures in alle rechtbanken toegepast.Columbia 's Juridisch systeem Werken onder een gewijzigde Wetboek van Strafrecht van 1938 oorspronkelijk opnemen Spaanse rechtsprincipes, rechtssysteem Columbia heeft een opvallende gelijkenis met de Amerikaanse en Westerse wetten die misdaden als misdrijven of misdrijven te definiëren. Echter, Columbia 's maximale gevangenis straf is 24 jaar (vergelijkbaar met Scandinavische wetten), ongeacht de misdaad. De doodstraf in Colombia werd meer dan 100 jaar geleden afgeschaft. Opgedeeld in verschillende gerechtelijke arrondissementen met superieure rechtbanken die dan worden voorgezeten door ten minste drie rechters, worden Columbia 's gemeenten begeleid door medisch specialisten, juveniele en circuit rechtbanken die "Openbare Ministerie " advocaten gebruiken om personen te vertegenwoordigen in gerechtelijke procedures.

Visumvereisten

 • Migrantenvisum van categorie 9 (M-9 visum) - vervangt het oude TP-3 visum vanaf 15 december 2017.
 • Als uw cursus korter dan 6 maanden duurt, kunt u mogelijk een toeristenvisum gebruiken.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Migrantenvisum categorie 9 (M-9 visum); Toeristenvisum

Prijs en valuta

De visumkosten zijn afhankelijk van uw nationaliteit. Voor Amerikaanse aanvragers bedragen de kosten voor het M-9 studentenvisum $67 USD.

Wie kan het visum aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor het Colombiaanse studentenvisum moet je je hebben ingeschreven bij een gekwalificeerde onderwijsinstelling in Colombia met een lesintensiteit van minimaal 10 uur per week.

Alle universiteiten vereisen dat je een studentenvisum hebt als je je voor een cursus van 3 maanden of langer inschrijft.

Burgers van verschillende landen, waaronder Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben geen visum nodig om Colombia binnen te komen als toerist voor maximaal 90 dagen. Een Colombiaans toeristenvisum is geen formeel visum. Het is gewoon een stempel in je paspoort. Bovendien kan een "toeristenvisum" met 90 dagen worden verlengd bij elk kantoor van Migración Colombia in het land. Als je voor een periode korter dan 180 dagen aan een niet-geaccrediteerde school studeert, kun je dit doen met een normale toeristenvergunning (PIP-5) en hoef je geen visum aan te vragen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Colombiaans consulaat of online

Je kunt een Colombiaans studentenvisum aanvragen bij een Colombiaans consulaat of online.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Als u online solliciteert, heeft u het volgende nodig:

 • Fotokopie van de eerste pagina van uw geldig paspoort met uw persoonlijke gegevens.
 • Fotokopie van de pagina van uw paspoort met de laatste stempel van binnenkomst in of vertrek uit Colombia.
 • Als u eerder een Colombiaans visum heeft gehad, een fotokopie van dit visum.
 • Fotokopie van het inschrijvingsformulier van de universiteit, ondertekend door een schoolfunctionaris.
 • Certificaat of document van de school, waarin staat dat het lesrooster minimaal tien (10) uur per week is.
 • Fotokopie van "bewijs van bestaan en wettelijke vertegenwoordiging" van de universiteit.
 • Machtiging van de ouders en aanwijzing van de persoon die verantwoordelijk is voor de student tijdens zijn/haar verblijf in Colombia, gewaarmerkt door een Colombiaanse notaris of consul in het geval van minderjarigen.
 • Een brief (in het Spaans) van de persoon die economisch verantwoordelijk is voor de student die de kosten van de student garandeert en documenten waaruit de economische solvabiliteit blijkt. Als je een student bent, zou in de brief moeten staan dat je financieel verantwoordelijk bent voor jezelf terwijl je in Colombia bent. Om de "economische solvabiliteit" aan te tonen, kunt u een "bankcertificaat" gebruiken waaruit blijkt dat het gemiddelde saldo over de afgelopen zes maanden hoger is dan 10 keer het wettelijke minimumloon in Colombia of 7.812.420 pesos ($ 2.605 tegen een wisselkoers van 3.000 pesos ten opzichte van de USD) in 2018. En dit certificaat moet notarieel worden bekrachtigd en vertaald. Of u kunt zes maanden bankafschriften verstrekken zonder dat vertaling nodig is. Ook creditcardafschriften die een voldoende beschikbaar saldo laten zien, kunnen worden gebruikt.
 • Gezichtsfoto in paspoortstijl met een witte achtergrond, formaat 3 cm breed x 4 cm hoog, de maximale grootte van 300 kb jpg-bestand voor online toepassing.

Als uw consulaat u niet toestaat om online een aanvraag in te dienen, neem dan de hierboven genoemde documenten mee naar het consulaat op het moment van uw afspraak en voltooi het aangegeven proces. Als u persoonlijk een aanvraag indient, zal de agent u vragen stellen, invullen de online applicatie voor u, scan al uw documenten en stuur ze terug en maak uw foto met een digitale camera.

Zodra u uw elektronische visum heeft ontvangen, moet u naar een Colombiaans consulaat gaan om het in uw paspoort te laten stempelen.

Nadat je met succes je Colombiaanse studentenvisum hebt ontvangen, heb je maximaal 15 dagen om je visum bij Migración Colombia te registreren om een Cedula de Extranjeria (Colombiaanse identiteitskaart voor buitenlanders) te krijgen. Dit moet persoonlijk gebeuren.

Wanneer moet je solliciteren?

De duur van het Colombiaanse studentenvisum hangt af van de duur van je geplande inschrijving en kan oplopen tot drie jaar.

Verwerkingstijd

Werkmogelijkheden

Met het M-9 studentenvisum mag je niet werken in Colombia.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.