Keystone logo
China

Studie Wet in China 2024

Studeer in China

Juridisch Onderwijs in China Universiteiten bieden drie jaar recht programma's in China. Na het afstuderen, de student moet twee of meer jaar ervaring in het werken op juridisch gebied voordat zij in aanmerking komen voor een onderzoek dat slechts twee keer per jaar wordt aangeboden te nemen. Na het succesvol afronden van deze eisen, kan de student een aanvraag voor een advocaat 's-licentie en de praktijk de wet in China. Echter, iedereen kan werken als een procurator of rechter voor een minimaal drie jaar de bar examen af ​​te leggen en uitgegroeid tot een gekwalificeerde advocaat. Met andere woorden, om een advocaat in China niet noodzakelijkerwijs vereist een diploma hoger onderwijs. Collegegeld Veel internationale studenten kiezen ervoor om een graad in China verdienen vanwege de lage collegegeld kosten. Collegegeld voor een drie of vier jaar undergraduate programma zijn tussen de 11.000 en 40.000 Yuan ($ 2000 tot $ 6000 USD). Post graduate programma's zijn niet veel hoger en hebben een gemiddelde kostprijs van 25.000 tot 30.000 yuan.Opnieuw kan verschillen van school naar de andere.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  325
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  17
 • Internet abonnement

  11
 • Lokaal vervoer

  26

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  0.9

Over China

De People 's Republic of China herbergt meer mensen dan welk land ter wereld, met een geschatte bevolking van 1,4 miljard. Naast het feit dat de wereld 's op een na grootste economie van China is ook de grootste exporteur / importeur van goederen en is lid van de Verenigde Naties sinds 1971. Hoewel China heeft zich gericht op meer kapitalistisch, marktgerichte hervormingen sinds de jaren 1980 , studenten kiest voor de wet in China studeren mag geen problemen tegenkomen dat veel Chinese burgers regelmatig te maken met als resultaat van overheidscontrole. China 's Juridisch systeem Het rechtssysteem van de People ' s Republic of China is complex en bestaat in principe uit de Supreme People 's "procuraat ", de mensen ' s procuratorates, de mensen 's hoven en de Hoge Raad People ' s Court. Volgens de in artikel 129 van de Chinese grondwet, een procuraat is de "staatsorgaan voor wettelijk toezicht " en lijkt vergelijkbaar met de positie vertegenwoordigd door een U.S. aanklager. Echter, een Chinese procuraat gezag heeft die verder gaat dan alleen het onderzoeken en het initiëren van geschillen en zorgt voor begeleiding en uitvoering van de hoven en Uitspraken, alsmede de werking van de Chinese gevangenissen. Omdat China 's uitgestrekte landelijke gebieden, hun justitiële systeem is hiërarchisch in die Basic People ' s Rechtbanken hebben ruim 3000 rechtbanken in elke provincie, die zijn onderverdeeld in meer dan 15.000 kleinere entiteiten genoemd "mensen 's tribunalen " . Deze rechtbanken zijn te vinden in dorpen en steden verspreid over het Chinese platteland. Daarnaast is het aantal gespecialiseerde rechtbanken is in de honderden, met elk van deze rechtbanken omgaan met bos kwesties, maritieme problemen, spoor en de PLA (People 's Liberation Army). Rechtssysteem China 's verschilt het meest opvallend in het feit dat ze niet houden aan het concept van de jurisprudentie.In plaats daarvan worden de meeste rechtszaken niet gebonden aan andere rechtbanken 'beslissingen en kunnen hun eigen unieke resoluties presenteren. Sommige mensen 's rechters kunnen proberen om eerder vastgestelde juridische interpretaties te volgen, maar dit is volledig afhankelijk van de rechter ' s opvattingen over jurisprudentie. Chinese strafrecht dicteren dat de hervorming eerder gevangen te recidivisten is te verkiezen en omvat veroordeling veroordeelde criminelen om vaardigheden, onderwijs en arbeid opleiding zoals beschreven door de gewijzigde Strafrecht Wetboek van 1997.

Visumvereisten

 • X1 Visa - afgegeven aan degenen die naar China gaan om langer dan 6 maanden te studeren.
 • X2 Visa - afgegeven aan degenen die naar China gaan om te studeren voor een periode van minder dan 6 maanden.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (X1 Visa; X2 Visa)

Prijs en valuta

De kosten voor het aanvragen van een studentenvisum variëren afhankelijk van uw nationaliteit, het aantal vereiste binnenkomsten, het land waarin u solliciteert en of u een expresdienst wilt. De kosten kunnen rond de $ 30 tot $ 150 liggen.

Wie kan het visum aanvragen?

Elke buitenlandse student die van plan is om in China te studeren, moet een Chinees studentenvisum (X-visum) verkrijgen. Dit visum wordt verleend aan die studenten die al zijn toegelaten tot toelating door een erkende onderwijsinstelling in China.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Chinese ambassade of consulaat of bij de Chinese diplomatieke missie

U kunt uw visumaanvraag indienen bij de Chinese Ambassade of Consulaat of bij de Chinese diplomatieke missie in uw thuisland. Als u niet persoonlijk kunt komen voor indiening, kunt u het namens u via een reisbureau of een visumbureau opsturen voor indiening. Vergeet niet dat per post verzonden aanvragen niet worden geaccepteerd door de meeste Chinese ambassades of consulaten.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

U kunt het visumformulier hier downloaden: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Vul het visumaanvraagformulier zorgvuldig en nauwkeurig in op uw computer. Maak een afdruk van het ingevulde aanvraagformulier en onderteken het. Vergeet niet dat een afdruk van het aanvraagformulier essentieel is, aangezien handgeschreven formulieren niet worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat wijzigingen of correcties op het afgedrukte formulier niet zijn toegestaan.

De volgende documentatie moet worden ingediend bij de Chinese ambassade of het consulaat:

 1. Origineel paspoort met een resterende geldigheidsduur van ten minste zes maanden en blanco visumpagina's, en een fotokopie van de gegevenspagina van het paspoort en de fotopagina als deze apart is.
 2. Een ingevuld visumaanvraagformulier met een recent gemaakte kleurenpasfoto (bloot hoofd, volledig gezicht) tegen een lichte achtergrond.
 3. Bewijs van legaal verblijf of verblijfsstatus (van toepassing op degenen die geen visum aanvragen in hun land van staatsburgerschap)
 4. Origineel en fotokopie van de toelatingsbrief uitgegeven door een school of andere entiteiten in China.
 5. Origineel en fotokopie van "Visumaanvraag voor studie in China" (formulier JW201 of formulier JW202).

Na aankomst: X1 visumhouders moeten zich binnen 30 dagen na aankomst in China registreren bij het lokale Public Security Bureau (PSB) en een tijdelijke Chinese verblijfsvergunning aanvragen bij de lokale PSB. X2-houders zullen in China blijven binnen de duur zoals aangegeven op het visum, en het is niet nodig voor hen om de tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen.

Wanneer moet je solliciteren?

Vraag minimaal een paar weken voor je geplande reisdatum een studentenvisum aan, zodat je genoeg tijd hebt om de aanvraagprocedure op tijd af te ronden zodat je aan je cursus kunt deelnemen. De reguliere verwerkingstijd is 4 werkdagen. Als u uw visum eerder wilt ophalen, zijn er tegen een toeslag express- en spoedservice beschikbaar.

X1-visum wordt normaal gesproken afgegeven voor meerdere binnenkomsten met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Een X2-visum wordt meestal afgegeven voor één binnenkomst met een geldigheidsduur van maximaal 6 maanden.

Verwerkingstijd

4 Days

Werkmogelijkheden

Buitenlandse studenten mogen parttime werken in China. De universiteit moet een toestemmingsbrief afgeven; de inhurende eenheid/het bedrijf moet een certificering afgeven; het politiebureau zal dan op uw visum markeren "Deeltijdwerk; Deeltijdstudie".

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Hier zijn enkele belangrijke dingen die u niet moet doen bij het aanvragen van een studentenvisum voor China:

 • Probeer niet om uw aanvraagformulier voor een studentenvisum in te dienen door het per post te verzenden, aangezien het niet wordt geaccepteerd.
 • Presenteer geen valse documenten voor uw studentenvisum.
 • Verberg of verdraai geen feiten in uw visumaanvraag.