Rechtenstudies (ll.b./federaal examen)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een innovatieve opleiding met een conservatief doel: succes. Rechten studeren bij EBS Universität voor bedrijven en recht.

De professionele eisen aan advocaten stijgen. Er is meer dat van belang is in een dynamisch beroep dan alleen professionele kwalificaties: potentiële werkgevers besteden bijzondere aandacht aan communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, evenals internationale en zakelijke ervaring. Dat is precies wat er bij EBS wordt onderwezen.

In een oogopslag

 • Diploma : Eerste rechtsexamen // Bachelor in de rechten (LL.B.)
 • Studieduur : 12 trimester
 • Taal : Duits
 • Start : september
 • ECTS : 242
 • Grote studierichting : ondernemingsrecht
 • Kosten : 3.700 € / trimester

Highlights

Drie academische graden in minder dan vijf jaar 1. Staatsexamen (eerste staatsexamen in de wet) Bachelor in de rechten (LLB) optionele Master in het bedrijfsleven (MA / MSc)

 • geïntegreerd semester in het buitenland
 • individuele coaching
 • kleine leergroepen
 • Intensieve, integrale examenvoorbereiding
 • nauwe samenwerking met prestigieuze advocatenkantoren en bedrijven

Programma structuur

De rechtsschool is onderverdeeld in trimesters met een collegeperiode van twaalf weken. Je voltooit je basisstudies in de eerste vier trimesters. De direct daaropvolgende hoofdvakperiode omvat een periode in het buitenland in het 7e trimester en integreert naadloos in de kernvakstudies van trimester 8. Na drie jaar heb je je eerste professionele graad met de Bachelor of Laws (LLB). Bovendien krijgt u de kans om een ​​extra bedrijfskwalificatie te verkrijgen bij EBS Business School.

Intensieve voorbereiding op het eerste rechtsexamen (voorheen staatsexamen) begint in het 10e trimester, dat na het 12e trimester kan worden vrijgesproken als een zogenaamd "vrij schot" (§ 21, lid 1, JAG Hessen). De geïntegreerde business management cursussen kunnen bovendien worden aangevuld met een Master in Business (MA) of een Master of Science (MSc). Tussen de termijnen voltooi je stages met een totale duur van drie maanden.

Vereisten

 • Je curriculum vitae en een essay
 • Bewijs van de algemene of subject-beperkte toegang tot het hoger onderwijs of een erkende gelijkwaardige buitenlandse graad
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (bijv. TOEFL iBT of IELTS).
 • Als u geen Duits moedertaalspreker bent: bewijs van zeer goede Duitse taalvaardigheid op niveau DSH 3 / TDN 5

Je studeert aan een van de beste business schools wereldwijd : EBS Universität scoort regelmatig op de toplocaties in universitaire rankings.

Je krijgt drie graden in minder dan vijf jaar : de hoogste prioriteit van studeren is het eerste examen in de rechten (voorheen 1e staatsexamen), waarvoor we je intensief voorbereiden. Met de Bachelor in de rechten (LLB) behaal je na amper drie jaar een aantrekkelijk diploma. U kunt dan kiezen voor een Master of Arts (MA) of een Master of Science (MSc) aan de EBS Business School.

Je ontmoet economen op ooghoogte : een speciaal kenmerk zijn de economische studieporties bij EBS; deze zijn vanaf het begin onderdeel van je studie. Hiermee kunt u in slechts één jaar een Master in het Bedrijfsleven voor Juridische Professionals (MA) behalen in één semester of een Master (MSc) in Finance, Management, Real Estate of Automotive Management aan de EBS Business School.

Je krijgt praktische kennis met echte toegevoegde waarde : tijdens je studie profiteer je van ons netwerk van zeer aantrekkelijke zakelijke partners. De intensieve betrokkenheid van bekende advocatenkantoren en bedrijven bij het lesgeven zorgt ervoor dat u in nauw contact staat met de praktijk en uw eigen netwerk vanaf het eerste trimester opbouwt.

Je krijgt internationale ervaring bij een aantal van de beste universiteiten ter wereld : de EBS staat voor internationaliteit. Alle studenten brengen het 7e trimester in het buitenland door aan een van de 90 partneruniversiteiten van EBS University.

U profiteert van hoogwaardig leren : met kleine klassen en intensieve ondersteuning, zoals een examenkliniek waar uw proefexamens worden geanalyseerd op fouten, bieden wij hulp om u optimaal voor te bereiden op tests en de beste resultaten.

Je ontvangt actieve studie- en loopbaanbegeleiding : het EBS Centre for Legal Education brengt je in contact met bekende bedrijven, organisaties en bedrijven door middel van coaching, training en consulting, evenals het werven van evenementen, netwerkactiviteiten en het regelen van stages tijdens je studie.

Laatst bijgewerkt op dec 2017

Over de school

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and ... Lees meer

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and doctoral programmes as well as top-class executive education for working professionals. Our Business and Law School reap the benefit from their synergies, building a strong foundation for innovative research and continuing education activities of high practical relevance. Lees Minder