Recht, bankwezen en financiën LLM

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De LLM in Law, Banking en Finance in Dundee biedt een innovatieve mix van professionele en theoretische training om studenten voor te bereiden op een loopbaan in de financiële sector. De cursus is zeer gefocust van aard en wordt, in tegenstelling tot veel andere LLM-cursussen in het veld, gegeven door zowel zakelijke als juridische professionals met uitgebreide praktische ervaring met bank- en financieel recht, waaronder ervaring met financiële regelgevingspraktijken in zowel de EU als de VS .

Wie zou de cursus moeten volgen?

De LLM is bedoeld voor afgestudeerden met een rechtendiploma of een juridische achtergrond die gespecialiseerde vaardigheden willen ontwikkelen om een carrière in de bank- en financiële sector na te streven.

Dundee biedt een interdisciplinaire aanpak waardoor studenten zakelijke, financiële, economische en juridische vaardigheden kunnen ontwikkelen, op basis van een reeks academische expertise tussen verschillende disciplines. Studenten zullen profiteren van het werken met docenten die uit de eerste hand ervaring hebben met de internationale juridische praktijk in het bank- en financieel recht, die een zeer relevante focus kunnen bieden op het cursusaanbod. De stadscampus van Dundee biedt een zeer uitgebreid niveau van ondersteuning voor studenten in het recht en het bedrijfsleven, waaronder uitstekende en onlangs gerenoveerde bibliotheekfaciliteiten.

Dundee Law School

Dundee Law School wordt alom erkend als een uitstekende plek om te studeren. Zowel de Guardian als de Times 2017-klassetafels plaatsten Dundee als de hoogste Law School in Schotland en in de top 10 van het Verenigd Koninkrijk, voortbouwend op bijzonder sterke resultaten in de National Student Survey, die Dundee herhaaldelijk als eerste in Schotland heeft gerangschikt. Over de laatste twee nationale beoordelingen van onderzoek, is Dundee de enige instelling in het Verenigd Koninkrijk die al zijn inzendingen heeft beoordeeld als "internationaal uitstekend" of "wereldleidend".

Onze toewijding bestaat uit het geven van hoogwaardige instructie, met een focus op praktische relevantie, om studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière, thuis of in het buitenland. We bieden een introductieprogramma aan het begin van elk semester, om ervoor te zorgen dat nieuwe studenten de nodige kennis hebben van de Britse en Europese juridische systemen en van wat er van hen wordt verlangd in een studieomgeving die onafhankelijk leren wil ontwikkelen

We proberen LLM-studenten te integreren in het leven van de school, met uitnodigingen voor gastcolleges en seminars. We houden ook een jaarlijks lezingenfeest in een prachtig landhuis, waar je door personeel wordt vergezeld om aan academische vaardigheden te werken en te ontspannen met medestudenten.

57392_business-cash-coin-concept-41301.jpeg

Hoe je wordt onderwezen

Je krijgt les in een mix van lezingen, seminardiscussies en tutorials, met de nadruk op seminars die voortbouwen op lezen op basis van de specifieke literatuurlijsten die worden verstrekt.

Wat ga je studeren

Je neemt drie modules in elk semester, plus Legal Research Skills (les in twee blokken aan het begin van elk semester) en presenteert een dissertatie (geschreven tijdens de zomer).

Niet elke module zal elk jaar beschikbaar zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid van het personeel en de vraag van de studenten.

Verplichte wetmodules

 • BU51011 - Internationaal bankieren
 • BU51013 - Wereldwijde financiële markten
 • LW50107 - Masters Dissertation
 • LW50108 - Juridische onderzoeksvaardigheden
 • LW52004 - Wet op de banksector en financiële dienstverlening

Optionele modules

(zoals goedgekeurd door studieadviseur)

 • CP51005 - Internationale petroleumwetgeving en beleid
 • CP51007 - Internationaal recht van natuurlijke rijkdommen en energie
 • CP51039 - Nationale en vergelijkende wet inzake olie en gas
 • CP52003 - Milieurecht en beleid voor natuurlijke hulpbronnen en energie
 • CP52007 - Juridisch kader voor internationale projectfinanciering
 • CP52008 - Internationale Betrekkingen en Energie en Natuurlijke Hulpbronnen
 • CP52009 - Minerale en petroleumbelastingen
 • UN50001 - Internationaal recht van waterbronnen
 • UN50002 - Wettelijke kaders voor waterbeheer
 • UN50003 - Beheer en regulering van watervoorzieningen
 • LW52007 - Corporate Governance
 • LW51111 - Internationaal privaatrecht van zakelijke transacties
 • LW51115 - Milieureglement
 • LW51117 - Internationaal familierecht
 • LW51120 - Internationale strafrechtspleging
 • LW51123 - Internationaal recht en veiligheid
 • LW51127 - Transnationale criminaliteit en terrorismebestrijding
 • LW51128 - Wereldwijde mensenrechten
 • LW51133 - Internationaal privaatrecht (Common Law Perspectives)
 • LW52003 - Principles of Corporate Law
 • LW52005 - Mededingingsrecht
 • LW52011 - Regionale mensenrechtensystemen
 • LW52022 - VN-mensenrechtenwetgeving
 • LW52103 - Beginselen van e-commerce wetgeving
 • LW52111 - Intellectuele eigendomsrechten
 • LW52132 - Wet op de Wereldhandelsorganisatie
 • LW52135 - Internationale belastingwetgeving

Hoe je beoordeeld wordt

Je wordt beoordeeld door een combinatie van examens en essays. De cursussen onderwezen door Law delen een gemeenschappelijk patroon; die in het herfstsemester worden beoordeeld door het examen en die in het tweede semester door essays. In beide gevallen krijgt u een kans om deze manier van beoordelen te oefenen en feedback te geven over uw prestaties vóór de formele beoordeling.

Dit patroon zorgt ervoor dat je ervaring opdoet met verschillende beoordelingsstijlen, zowel breedte als diepte van kennis test en schrijfvaardigheden ontwikkelt voorafgaand aan het aanpakken van het proefschrift. Het proefschrift wordt volledig beoordeeld op basis van de definitieve tekst die wordt ingediend en de juridische onderzoeksvaardigheden door een combinatie van een kort essay en een presentatie.

employability

Er zijn aanzienlijke kansen voor afgestudeerden met gespecialiseerde kennis van het bank- en financieel recht die voortvloeien uit zeer belangrijke wijzigingen in de regelgeving in de afgelopen jaren. De cursus is ontworpen met een praktische focus met het oog op het helpen van studenten om zoveel mogelijk met dergelijke kansen om te gaan.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten een goede graad in de rechten hebben of verwachten te ontvangen in het verwachte jaar van binnenkomst. Bij wijze van uitzondering kunnen niet-juridische afgestudeerden met relevante juridische ervaring worden overwogen.

Engelse taalvereisten

IELTS totaal 6.5

 • Luisteren 6.0
 • Het lezen van 6.0
 • Schrijven 6.0
 • Spreken 6.0

Engelse taalprogramma's

We bieden Pre-sessie en Foundation-programma ('s) het hele jaar door. Deze zijn ontworpen om u voor te bereiden op universitaire studie in het VK als u nog niet hebt voldaan aan de taalvereisten voor directe toegang tot een opleiding.

Over Dundee

Fantastische cultuur, prachtige landschappen en beroemd vriendelijke mensen, Schotland heeft passie en innovatie in het hart en dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het een geweldige plek is om te wonen en te studeren.

Dundee ligt aan de oevers van de rivier de Tay aan de oostkust van Schotland. Het verschijnt regelmatig aan de bovenkant van 'kwaliteit van leven' enquêtes in het Verenigd Koninkrijk - biedt alles wat geweldig is aan het stadsleven, maar is vriendelijk, compact en gemakkelijk te navigeren.

The Wall Street Journal heette Dundee als een van hun tien warme bestemmingen voor 2018.

De bevolking van Dundee is ongeveer 150.000. Met studenten die 1 op 5 van de bevolking vormen, richt onze stad zich op het studentenleven.

Onze campus ligt in het hart van het bruisende en leuke West End van Dundee, met winkels, cafés en restaurants allemaal op een steenworp afstand.


“Schotse mensen zijn aardig en vriendelijk. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik aankwam, de kerel die mij moest ontmoeten nog niet was. De taxichauffeur zette me af, ik klopte op de deur en hij was er niet, dus ik zat buiten te wachten. Iemand kwam en vroeg of het goed met me ging en nodigde me uit terwijl ik wachtte. Hij verwelkomde me en gaf me eten en drinken, dus vanaf de eerste dag dat ik kwam begon ik van de mensen in Dundee en Schotland te houden. '
Willy William Mrema komt uit Tanzania en studeert MSc Geotechnical Engineering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Lees meer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Lees Minder