Olie- en gaswetgeving en -beleid LLM

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De economische ontwikkeling op de lange termijn is afhankelijk van het bestaan ​​van efficiënte, innovatieve en creatieve energie- en hulpbronnenindustrieën. Deze vertrouwen op hun beurt weer op personen die een goed begrip hebben van hun juridische, economische, technische en beleidsmatige achtergrond.

De CEPMLP vormt de kern van deze kwesties en biedt het beste op het gebied van geavanceerd onderwijs op dit gebied, en bereidt zijn afgestudeerden voor op het aangaan van de uitdagingen van de zich ontwikkelende wereldeconomie.

Gedurende zijn geschiedenis heeft het CEPMLP een continue groei doorgemaakt en heeft het internationale voorrang gekregen in zijn kernactiviteiten: academische prestaties, academisch onderzoek op hoog niveau, strategisch advies en kwalitatief hoogstaand executive onderwijs. Momenteel hebben we meer dan 500 geregistreerde postdoctorale studenten uit meer dan 50 landen over de hele wereld.

Onze interdisciplinaire benadering van onderwijs, onderzoek en consultancy geeft ons een uniek perspectief op hoe overheden en bedrijven werken. We bieden flexibele cursussen die worden aangeboden door de beste in het veld, bedacht en voortdurend bijgewerkt in overeenstemming met de unieke combinatie van professionele expertise en academische uitmuntendheid van het Centrum.

Dit biedt een rigoureuze training voor afgestudeerde studenten en werkende professionals. Full-time en afstandsonderwijs graden, intensieve trainingsprogramma's op maat gemaakt voor particulieren of bedrijven en korte professionele seminars worden allemaal aangeboden.

We leren je de praktische en professionele vaardigheden die je nodig hebt om complexe commerciële en financiële transacties op de internationale werkplek te beheersen, en we zullen je blootstellen aan veel gevarieerde en opwindende kansen. Neem een ​​paar minuten de tijd om ons aanmeldingsformulier in te vullen - het kan de meest ingrijpende carrièrestap zijn die je ooit zult maken!

Het Centrum voor energie, aardolie en minerale wetgeving en beleid

Het Center for Energy, Petroleum and Mineral Law and Policy aan de University of Dundee is de internationaal gerenommeerde graduate school op het gebied van internationale zakelijke transacties en natuurlijke hulpbronnen en energierecht en beleid.

Gestimuleerd door olie- en gasontwikkelingen in de Noordzee, werd het centrum opgericht in mei 1977.

Onze interdisciplinaire benadering van onderwijs, onderzoek en consultancy biedt een uniek perspectief op hoe overheden, bedrijven en gemeenschappen werken en biedt de professionals van vandaag de mogelijkheid om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Het winnen van de Queen's Award for Enterprise in International Trade in 2004 was een erkenning dat we al bijna drie decennia wereldwijd hoogwaardige professionele training en opleiding gaven.

Dit streven naar kwaliteit blijft tot op de dag van vandaag bestaan ​​en zal worden voortgezet en in de toekomst worden verbeterd.

57384_ksenia-kudelkina-531.jpg

Hoe je wordt onderwezen

Kennis en begrip

 • van de belangrijkste soorten internationale (mondiale en regionale) en nationale regelgevingskaders en instrumenten tussen en binnen individuele staten, alsook tussen bedrijven en overheden, en contractuele regelingen tussen bedrijven in de internationale energie- en natuurlijke hulpbronnensectoren.
 • van de belangrijkste beleidskwesties met betrekking tot wetgeving, regelgeving en contracten in de internationale energie- en natuurlijke hulpbronnensectoren.
 • van de jurisprudentie van rechtbanken en de werking van tribunalen en andere mechanismen voor geschillenbeslechting.

Vaardigheden

 • Voer een evaluatie uit van wettelijke (of fiscale) regelingen voor de internationale energie- en natuurlijke hulpbronnensectoren.
 • Neem deel aan het opstellen van internationale overeenkomsten en nationale regelgeving of aan het onderhandelen over een overeenkomst tussen overheid en bedrijf of tussen bedrijven in de internationale energie- en natuurlijke hulpbronnensectoren.
 • Beoordeel de informatie kritisch en analyseer kritisch kwesties met betrekking tot de internationale energie- en natuurlijke hulpbronnensectoren, geïnformeerd door ontwikkelingen in de voorhoede van het onderwerp.

Hoe je beoordeeld wordt

De LLM bestaat uit verplichte en keuzemodules. De aangeleerde component wordt gevolgd door een van beide:

 • een dissertatie van maximaal 15.000 woorden over een onderwerp dat is goedgekeurd door een academische promotor, of
 • een stageverslag - studenten die voor deze optie kiezen, moeten een organisatie zoeken die bereid is een stage van 3 maanden aan te bieden, goedgekeurd door een academische supervisor.

Wat ga je studeren

Onze LLM bestaat uit in totaal 180 credits.

Core Modules

De volgende modules moeten worden voltooid (40 credits):

 • CP51005 - Internationale petroleumwetgeving en beleid
 • CP51039 - Nationale en vergelijkende wet inzake olie en gas

Kernspecialist

Minimaal 40 credits van:

 • CP51009 - Aardoliebeleid en economie
 • CP52059 - Olie- en gaswet - Matrix voor commerciële contracten
 • CP52064 - Oefening transatlantische onderhandelingssimulatie
 • CP52066 - Internationaal recht: transnationale juridische problemen met betrekking tot winningsindustrieën
 • LW52005 - Mededingingsrecht
 • LW52135 - Internationale belastingwetgeving

Verplichte keuzemodules

40 credits van:

 • CP50003 - Dissertatie (voor fulltime en bij afstandsonderwijs)
 • CP51013 - Stageverslag (voor fulltime en door afstandsonderwijs)

Keuzemodules

Voldoende modules uit het academisch rooster om het totale aantal credits op 180 te brengen.

Net als bij andere CEPMLP LLM-graden kan elke goedgekeurde module worden opgenomen in de keuzemodules.

Careers

Wat voor soort banen gaan alumni van CEPMLP doen?

Het antwoord is een breed scala aan uiteenlopende rollen. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat zoals bij elke taak het afhankelijk is van je niveau van ervaring en vaardigheden om te bepalen of de rol geschikt voor je is, er is geen one size fits all.

Afgelopen alumni hebben een baan gevonden bij verschillende organisaties, waaronder nationale oliemaatschappijen, exploratie- en productiebedrijven, overheden en ministeries en commerciële organisaties, waaronder banken, advocatenkantoren en mondiale adviesbureaus.

Toelatingseisen

Je moet een goede 4-jarige graad hebben, gelijk aan een Britse honours degree, bij voorkeur op het hoogste niveau van de 2e klas of hoger. Kandidaten die het equivalent van een goede 2e klas lagere graad hebben, kunnen ook van toepassing zijn. U moet bij uw aanvraag diploma's en academische transcripties verstrekken. Voorkeursdiploma's zijn rechten, economie, geologie, petroleum of mijnbouwkunde, financiën, zaken, management. Werkervaring in de energie- / natuurlijke hulpbronnenindustrie is een voordeel, hoewel het geen strikte vereiste is voor toelating tot de MSc.

Engelse taalvereisten

IELTS totaal 6.5

 • Luisteren 6.0
 • Het lezen van 6.0
 • Schrijven 6.0
 • Spreken 6.0

Engelse taalprogramma's

We bieden Pre-sessie en Foundation-programma ('s) het hele jaar door. Deze zijn ontworpen om u voor te bereiden op universitaire studie in het VK als u nog niet hebt voldaan aan de taalvereisten voor directe toegang tot een opleiding.

Over Dundee

Fantastische cultuur, prachtige landschappen en beroemd vriendelijke mensen, Schotland heeft passie en innovatie in het hart en dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het een geweldige plek is om te wonen en te studeren.

Dundee ligt aan de oevers van de rivier de Tay aan de oostkust van Schotland. Het verschijnt regelmatig aan de bovenkant van 'kwaliteit van leven' enquêtes in het Verenigd Koninkrijk - biedt alles wat geweldig is aan het stadsleven, maar is vriendelijk, compact en gemakkelijk te navigeren.

The Wall Street Journal heette Dundee als een van hun tien warme bestemmingen voor 2018.

De bevolking van Dundee is ongeveer 150.000. Met studenten die 1 op 5 van de bevolking vormen, richt onze stad zich op het studentenleven.

Onze campus ligt in het hart van het bruisende en leuke West End van Dundee, met winkels, cafés en restaurants allemaal op een steenworp afstand.


“Schotse mensen zijn aardig en vriendelijk. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik aankwam, de kerel die mij moest ontmoeten nog niet was. De taxichauffeur zette me af, ik klopte op de deur en hij was er niet, dus ik zat buiten te wachten. Iemand kwam en vroeg of het goed met me ging en nodigde me uit terwijl ik wachtte. Hij verwelkomde me en gaf me eten en drinken, dus vanaf de eerste dag dat ik kwam begon ik van de mensen in Dundee en Schotland te houden. '
Willy William Mrema komt uit Tanzania en studeert MSc Geotechnical Engineering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Lees meer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Lees Minder