Meester in het schaderecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding is ontworpen om een rigoureus onderzoeksprofiel op te bouwen, gebaseerd op geavanceerd onderzoek naar de schadewet in een Europees en vergelijkend perspectief, en vooral gericht op het gebied van niet-contractuele wettelijke aansprakelijkheid en op de basis voor de analyse van de principes die articuleren privaatrecht, met speciale aandacht voor het proefschrift voorgesteld door de beste theorie van het hedendaagse recht.129557_rsz_man-in-black-holding-phone-618613.jpg

presentatie

Waarom deze meester bestuderen?

Het universitaire masterprogramma Schaderecht is, in tegenstelling tot andere programma's over dit onderwerp die op sommige Spaanse universiteiten worden aangeboden, officieel en geverifieerd door het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Het is bedoeld om een rigoureus onderzoeksprofiel op te bouwen, gebaseerd op geavanceerd onderzoek naar de schadewet in een Europees en vergelijkend perspectief, en met name gericht op het gebied van niet-contractuele wettelijke aansprakelijkheid en op de grondslagen voor de analyse van de beginselen die de Privaatrecht, met speciale aandacht voor het proefschrift voorgesteld door de beste theorie van het hedendaagse recht.

De master's degree wordt continu onderwezen vanaf het academiejaar 2012-2013 in het Spaans, hoewel sommige aanbevolen materialen in het Engels worden gepubliceerd. De flexibele structuur van de master, gebaseerd op modules en twee specialiteiten, vergemakkelijkt de student om het programma aan te passen aan zijn eigen interesses en professionele activiteiten. De ontwikkeling en temporalisatie van de inhoud zijn ook speciaal ontworpen om aan te passen aan de behoeften van studenten die een universitaire masteropleiding willen volgen.

Het onderwijzend personeel dat lesgeeft in het programma omvat specialisten met een lange academische carrière op dit gebied, zowel op academisch gebied als in de praktijk. De Law School van de Universiteit van Girona biedt ook gemakkelijke toegang tot leraren en de ondersteuning van een complete bibliografische verzameling en een bibliotheek uitgerust met de nieuwste technologieën voor juridische informatie. Een kleine universiteitsstad als Girona, op minder dan een uur van Barcelona en Zuid-Frankrijk, biedt onder andere studenten de mogelijkheid om over alle educatieve middelen van een universiteit te beschikken zonder de massificatie van de grote te moeten ondersteunen steden Bovendien beschikt de student in de stad zelf en in zijn omgeving over een complete uitrusting voor recreatie, gastronomie en cultuur, met tal van activiteiten om zijn verblijf nog winstgevender en aangenamer te maken.

De masterproef (TFM), waarmee de master concludeert, kan zowel persoonlijk als telematisch worden gepresenteerd.

Algemene informatie

 • Naam van de master : Master in schadewet
 • Scope: Law, Economy and Business
 • Type: onderzoek
 • Eenheid van aansluiting: Instituut voor Europees en vergelijkend privaatrecht
 • Academisch secretariaat: Law School
 • Duur: 60 ECTS (42 onderwijs en 18 TFM)
 • Kalender en schema: Intensief programma (42 ECTS-onderwijs): 14 weken, van januari tot april. Openingstijden: middagen, van 15.00 tot 21.00 uur. Het wordt aanbevolen om de TFM te doen tijdens het volgende academiejaar.
 • Regime: voltijds
 • Modaliteit: face-to-face
 • Onderwijstalen: Spaans
 • Maximaal aantal plaatsen: 30
 • Prijs: Pre-registratie: 30,21 euro. Plaatsreservering: 500 euro (op basis van de registratie). Collegegeld: 46,91 euro / credit (65,87 euro / credit voor burgers van landen buiten de Europese Unie, geen inwoners van de Spaanse staat)

Trainingsdoelen

Het programma van de University Master's Degree in Damage Law aangeboden door de Universiteit van Girona is gericht op geavanceerde juridische training op de gebieden die het meest rechtstreeks verband houden met wettelijke aansprakelijkheid. Het heeft twee specialiteiten, een in het privaatrecht van contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheid, en de andere in Fundamentals voor de analyse van het privaatrecht; beide bieden toegang tot het doctoraat. Het voorstel biedt training in Europees privaat- en vergelijkend recht, essentieel voor elke onderzoeker die gespecialiseerd is in privaatrecht, en in de grondbeginselen van privaatrecht, fundamenteel voor diegenen die een academische loopbaan willen ontwikkelen die verband houdt met onderzoek in de privaatrechtelijke filosofie.

Toegang, toelating en registratie

Prekwalificatie vereiste

In het bezit zijn van een bachelor of graduaat in de rechten of aanverwant onderwerp dat een opleiding in privaatrecht omvat en dat postdoctorale studies mogelijk maakt. Rekening houdend met de internationale aanpak van het programma, is er geen specifiek voorbehoud van plaatsen voor buitenlandse studenten (van de EHEA met een bachelor's degree of afgestudeerden van buitenlandse onderwijssystemen buiten de EHEA, zonder de noodzaak van goedkeuring, met voorafgaande verificatie die een opleidingsniveau accrediteert gelijkwaardig aan de overeenkomstige Spaanse undergraduate-diploma's en die in het land van afgifte toegang verlenen tot postgraduate studies). Kandidaten met een universitaire rechtenstudie hebben in elk geval preferentiële toegang.

Toelating en registratie

Om toegang te krijgen tot de masteropleiding, moet je de universitaire voorregistratie voltooien. Kandidaten van buiten de EU wordt aanbevolen om zich tijdens de eerste preregistratieperioden vooraf te registreren om er zeker van te zijn dat ze een plaats krijgen. Zodra de preregistratie is voltooid, beoordeelt de Master's Admission Council het curriculum van de student om de geschiktheid van de kandidaten te waarborgen in relatie tot de toewijding die nodig is voor de voortgang van hun opleiding. Er wordt rekening gehouden met talenkennis en eerdere verdiensten op het gebied van onderzoek of beroepservaring.

leerplan

modules

Module 1: Burgerlijke aansprakelijkheid

 • Burgerlijk aansprakelijkheidsrecht: fundamentals
 • Verantwoordelijkheid voor risico en voertuigcirculatie
 • Verantwoordelijkheid voor producten, medisch en gezondheid en productveiligheid

Module 2: Schadewetfilosofie

 • Epistemologische grondslagen van de burgerlijke aansprakelijkheidstest
 • Economische analyse van schadewetgeving

Module 3: Praktische aspecten van het privaatrecht

 • Verzekeringsrecht
 • Patrimoniale verantwoordelijkheid van de administratie

Optioneel (ingedeeld volgens reisschema)

Reisschema: privaatrecht van contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheid

 • Contractenrecht
 • Civiele bescherming van grondrechten
 • Systemen voor het beoordelen van lichaamsschade: vergeleken bases
 • Europees consumentenrecht

Reisplan: grondslagen voor de analyse van het privaatrecht

 • Rechtvaardiging en functies van wettelijke aansprakelijkheid
 • Filosofische opvattingen over het causale verband
 • Distributieve aspecten van het recht op schadevergoeding
 • Deskundig bewijs in burgerlijke aansprakelijkheid

Andere optioneel (beide routes)

 • Belangrijke kwesties van privaatrecht I: Europese juridische traditie
 • Belangrijke privaatrechtelijke kwesties II: professionele onvoorziene omstandigheden en wettelijke aansprakelijkheid

Masterproef

Carrièremogelijkheden

De door deze master voorgestelde training is vooral nuttig voor mensen die een internationale professionele carrière willen nastreven, hetzij in professionele kantoren of in instellingen of niet-gouvernementele organisaties, of in de richting van professionele, openbare of particuliere praktijken op het gebied van recht van schade Vanuit academisch oogpunt is opleiding in Europees en vergelijkend privaatrecht ook een essentiële bagage voor elke onderzoeker die gespecialiseerd is in privaatrecht, omdat het een kritische visie en kennis geeft over de structurele redenen voor de verschillen tussen de verschillende systemen en modellen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el des ... Lees meer

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el desarrollo de la sociedad mediante la creación, transmisión, difusión y crítica de la ciencia, la técnica, las humanidades, las ciencias sociales y de la salud y las artes. Es motor económico y cultural de su entorno, y expresa la vocación de universalidad y de apertura a todas las tradiciones, avances y culturas del mundo. Lees Minder