Meester in wetten in interculturele mensenrechten (ll.m.)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Welkom!

Deze innovatieve LL.M. programma is ontworpen om diepgaande instructie te geven over de kritieke kwestie van onze tijd: de bescherming van de menselijke waardigheid over politieke, sociale, economische en culturele lijnen. Advocaten, overheidsfunctionarissen, leraren, mensenrechtenactivisten en zakenmensen met een engagement voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid worden uitgenodigd aan de St. Thomas University School of Law in Miami om een ​​gevorderd diploma te behalen in een van de meest dynamische velden van internationale recht: interculturele mensenrechten.

De voortreffelijkheid van het onderwijs afkomstig van de wereldberoemde faculteit van de Verenigde Naties en eminente kenniscentra creëert een zeer stimulerende leeromgeving en belooft de meest uitdagende academische ervaring van je carrière. Opvallende gastsprekers zijn onder meer:

 • Professor Guy S. Goodwin-Gill, D.Phil. (Oxon.), Hoogleraar International Refugee Law (1998-2014) en Emeritus Fellow, All Souls College, Oxford University, UK
 • The Honorable Fausto Pocar, Appellate Judge & voormalig president van het International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY)
 • Professor José Miguel Vivanco, directeur van de afdeling Americas van Human Rights Watch, New York City
 • Professor Viviana Krsticevic, uitvoerend directeur van het Centrum voor Justitie en Internationaal Recht (CEJIL), Washington, DC
 • Professor Nora V. Demleitner, Roy Steinhauser hoogleraar in de rechten, Washington & Lee University School of Law

Studenten ontwikkelen het vermogen om de belangrijkste theorieën, praktijken en fundamentele concepten in internationale mensenrechtenwetgeving en -beleid te evalueren, en om effectief onderzoek en pleitbezorging op het gebied van mensenrechten op een praktische en interactieve manier uit te voeren.

Inmiddels is de LL.M. Programma in interculturele mensenrechten heeft 400 studenten uit 85 landen over de hele wereld en uit de hele VS afgestudeerd. Ze zijn onze ambassadeurs in de strijd voor bescherming van de menselijke waardigheid, in samenwerking met het VN-kantoor van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, Verenigde Naties Vrijwilligers, de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen, de Raad van Europa, de Afrikaanse Unie, de Internationale Organisatie voor Migratie, de Wereldbank, OXFAM, het Open Society Forum, de parlementariërs voor wereldwijde actie, het Rode Kruis en anderen; met succes procederen in gerechtshoven; werken voor overheden en in de academische wereld; of het runnen van hun eigen ngo's.

De LL.M. diploma wordt binnen een jaar behaald na het behalen van 24 studiepunten. Het programma biedt meer dan 20 voornamelijk een week durende, compacte cursussen over interculturele mensenrechten. Mensenrechtenwetgeving en klachtenprocedures, internationaal recht, humanitair recht, mensenrechten en terrorisme, mensenrechten en het milieu zullen allemaal worden aangepakt, evenals kwesties van vluchtelingen, vrouwen en kinderen, inheemse volkeren, religie, strafrecht en internationale handel . Onze cursussen die theoretische vraagstukken en praktische toepassingen onderzoeken, garanderen dat het programma, nu meer dan een decennium oud, blijft uitblinken.

Honours afgestudeerden van de LL.M. programma komen in aanmerking om toelating tot de Doctor of Science of Law-programma in interculturele mensenrechten aan te vragen.

LL.M. Toelatings- en aanvraagvereisten

Verkiesbaarheid

Inschrijving voor de LL.M. graad staat open voor houders van een Juris Doctor (JD) diploma of soortgelijke buitenlandse kwalificaties op het gebied van de wet.

Op een zeer selectieve basis kan de toelating ook worden verleend aan houders van een bachelordiploma of een buitenlands equivalent daarvan, die een buitengewone inzet hebben getoond voor de zaak van de mensenrechten en de menselijke waardigheid. Niet-juristen die deelnemen aan dit programma, worden geadviseerd dat het programma zijn studenten niet voorbereidt of kwalificeert om deel te nemen aan de praktijk van het recht en dat het programma niet bedoeld is om studenten in aanmerking te laten komen voor een bar-examen.

Studenten kunnen een voltijd- of deeltijdstatus aanvragen.

Voltijd studenten

Een full-time student wordt gedefinieerd als iemand die is ingeschreven in ten minste zes studiepunten in een semester. Meestal worden studenten toegelaten als voltijdstudenten om het programma in één academiejaar af te ronden.

Deeltijdstudenten

Bij wijze van uitzondering kunnen aanvragers worden toegelaten tot het programma als deeltijdstudenten. Na overleg met en goedkeuring door de programmadirecteur kunnen zij hun cursussen selecteren en deze over een periode van maximaal vier jaar voltooien. Verlengingen van deze periode kunnen in ongebruikelijke gevallen worden toegekend door de decaan van de rechtenstudie. Als gedurende deze periode wijzigingen in het curriculum optreden, bepaalt de programmadirecteur in overleg met de student welke klassen van de gewijzigde LL.M. curriculum de student moet zich inschrijven om de volledige aanvulling van 24 studiepunten te bereiken.

Admissions

Kandidaten kunnen om toelating op voortgezette basis verzoeken. De ruimte is beperkt; om hun kansen te vergroten, moedigen we potentiële studenten aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen.

Een aanvrager ontvangt een toelatingsbesluit binnen twee weken nadat het dossier is voltooid. Na toelating moeten de studenten een aanbetaling van $ 300 betalen om hun stoel te reserveren. Dit bedrag wordt bijgeschreven op het collegegeld voor de studenten die zich inschrijven voor het programma, en het wordt verbeurd voor degenen die dit niet doen. Internationale studenten betalen een SEVIS-vergoeding van $ 200 met de uitgifte van het I-20-formulier. Internationale aanvragers zie hieronder voor meer gedetailleerde informatie.

Toepassing

Uw volledige aanvraagbestand moet het volgende bevatten:

 • Een voltooide en ondertekende applicatie.
 • Een huidig ​​CV (curriculum vitae).
 • Persoonlijke verklaring.
 • Officiële transcripties van alle hogescholen / universiteiten en / of gecertificeerde buitenlandse diploma's of certificaten moeten rechtstreeks van de uitgevende instelling naar de St. Thomas University School of Law, LL.M. Programma in interculturele mensenrechten. Alle buitenlandse diploma's en transcripties moeten worden vertaald in het Engels en gecertificeerd of notarieel zijn. Alle buitenlandse referenties moeten worden geëvalueerd door een erkend bureau in de VS We bevelen World Education Services of Josef Silny & Associates aan.
 • Twee aanbevelingsbrieven, bij voorkeur een uit uw huidige werkgever en een uit een professor.
 • Twee foto's van pasfoto's [optioneel in deze fase].
 • Persoonlijk of telefonisch interview.
 • Aanvraagkosten van $ 50.

International aanvragers

Studentenvisum (F1)

Internationale studenten worden gedefinieerd als studenten die een studentenvisum nodig hebben, dat wil zeggen, geen Amerikaanse burgers of permanente inwoners. Ze moeten voldoen aan dezelfde toelatingscriteria als Amerikaanse studenten. Bovendien moeten ze een I-20-document ontvangen van het universiteitsbureau van internationale studenten en een SEVIS-vergoeding van $ 200 betalen voor de verwerking van de I-20-applicatie. Ook moeten ze de juiste studentenvisumstatus verkrijgen voordat ze het land binnenkomen. Ze kunnen aan de universiteit werken (afhankelijk van beschikbaarheid) voor een periode van maximaal 20 uur per week en komen in aanmerking om optionele praktische training aan te vragen na afronding van hun studie in de LL.M. programma. Studenten die geïnteresseerd zijn in deze laatste optie wordt geadviseerd om USCIS goedkeuring zo spoedig mogelijk na het begin van hun studie aan te vragen bij de directeur van de Universiteit van Office of International Students. Ga voor meer informatie over immigratie- en visumaanvragen naar de pagina International Student Services van St. Thomas University. Internationale studenten worden met name aangemoedigd vroeg te solliciteren, om zo snel mogelijk door te kunnen gaan met de visumaanvraag. Internationale aanvragers worden aangemoedigd om de St. Thomas University Guide for International Students te bekijken voordat ze hun ingevulde aanvraag indienen.

LL.M. leerplan

De Master of Laws in Interculturele mensenrechten-opleiding wordt voltooid in 24 studiepunten gedurende twee semesters, en biedt een breed scala aan cursussen voor studenten om uit te kiezen. Negentien van de 24 credits die vereist zijn voor de LL.M. diploma zijn verplichte credits. Daarnaast kiezen studenten twee seminarkredieten en drie extra keuzekredieten uit een verscheidenheid aan internationale en rechtsvergelijkende cursussen, evenals andere relevante cursussen aangeboden in het JD-curriculum zoals erkend door de directeur van de LL.M. Programma. Deze cursussen omvatten seminars zoals The Rule of Law, International Law in de 21e eeuw, Natural Law, Comparative Law, Poverty Law and Economic Justice, Cybersecurity Law, Legal Storytelling, Sexual Identity and the Law, Canon Law, and Women and the Law. , evenals cursussen zoals Mensenhandel, Immigratierecht, Familierecht, Ouderwet, Kieswet, Gezondheid en Mensenrechten, Recht en Literatuur, Recht en Biogeneeskunde, en Jurisprudentie. De vereiste cursussen worden aangeboden volgens de huidige LL.M. cursus schema. Studenten dienen het schema van de wetsschoolcursus te herzien om de seminars en keuzevakken die momenteel worden aangeboden te bepalen.

Contact

Voor meer informatie over onze LL.M. en JSD-programma's in interculturele mensenrechten, neem contact op met:

Professor Roza Pati, uitvoerend directeur

Telefoon: +1 305 474 2403

E-mail: humanrights@stu.edu

Website: www.stu.edu/humanrights

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university an ... Lees meer

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university and a law school where values matter. Lees Minder