Master of Studies in Law (MSL) in Data en Privacy Law

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Big Data heeft een enorm potentieel om de moderne samenleving te transformeren. Organisaties moeten ervoor zorgen dat hun gegevens op verantwoorde wijze en met adequate privacybescherming worden gebruikt.

MSL-MATE IN GEGEVENS- EN PRIVACYRECHT

De verspreiding van mobiele apparaten en cloud computing hebben de manier waarop we communiceren veranderd. Naarmate meer zaken digitaal worden gedaan, zijn organisaties in toenemende mate vatbaar voor gegevensinbreuken, hacking en ander misbruik van gegevens. Professionals die inzicht hebben in de productie, opslag en overdracht van gegevens en die wijzigingen in de wet- en regelgeving voor gegevensprivacy kunnen beheren, hebben veel vraag in de VS en de rest van de wereld. De Cardozo Master of Studies in Law (MSL) op het gebied van gegevens- en privacyregelgeving beantwoordt aan die behoefte en behandelt juridische en beleidskwesties en de naleving daarvan.

De masteropleiding met 30 studiepunten biedt niet-juristen een uitgebreid inzicht in de wettelijke en regelgevende vereisten met betrekking tot gegevens- en privacywetgeving. Studenten zullen bijvoorbeeld bestuderen hoe HIPAA en de Algemene Verordening Gegevensbeveiliging van de Europese Unie (GDPR) wereldwijd van invloed zijn op organisaties en leren hoe ze deze wetten en voorschriften moeten plannen en beheren.

De MSL is een online programma en kan fulltime of parttime worden gevolgd. Afgestudeerden zijn voorbereid op het begrijpen van de wettelijke en compliancevereisten met betrekking tot de verwerving, het beheer, de opslag en overdracht van grote hoeveelheden gegevens en de daaraan verbonden risico's; Deze vaardigheden zijn van toepassing op vacatures in verschillende sectoren in functies zoals gegevensbeheerders, functionarissen voor gegevensprivacy, paralegals, compliance officers of specialisten op het gebied van risicogegevensbescherming. Daarnaast kunnen afgestudeerden werken in e-discovery en forensische technologie bij advocatenkantoren of in juridische afdelingen van ondernemingen om procesvoering en onderzoeken te ondersteunen.

De MSL in Data and Privacy Law bouwt voort op de expertise van het Cardozo Data Law Initiative (CDLI), een baanbrekend programma dat zich richt op de groeiende juridische velden van informatiebeheer, e-discovery, gegevensprivacy, wetgeving op sociale media en cyberbeveiliging.

De MSL in Data and Privacy Law van Cardozo leert de vaardigheden en best practices die vereist zijn om te voldoen aan de wettelijke vereisten rond dataproductie, opslag en overdracht. Studenten zullen werken met deskundige gegevens en privacywetgeving faculteit en hands-on ervaring opdoen door middel van projectmatige cursussen.

De MSL biedt een uitgebreid inzicht in de wettelijke en regelgevende wereld van big data. Een cyberveiligheidsgraad daarentegen concentreert zich op de wetenschap en strategieën achter de bescherming van gegevens- en informatiesystemen. Gegevenswetgeving omvat de onderlinge relatie tussen gegevensopslag en overdrachten met wettelijke, privacy- en strafrechtelijke risico's. Bedrijven hebben professionals nodig om beleid en systemen te overzien en te beheren om de gegevens te beschermen die ze in hun bezit hebben en overdragen.

Redenen om te geloven

 • Het veranderende landschap van gegevensprivacyvereisten en -voorschriften in de Verenigde Staten en in het buitenland begrijpen.
 • Ontwikkel lenige en geavanceerde antwoorden op veranderingen in wet- en regelgeving inzake gegevensbescherming.
 • De afgestudeerde bereidde zich voor op rollen zoals privacyprofessional, manager voor informatieprivacy, specialist op het gebied van e-discovery, juridisch medewerker, compliance officer, cyberriskespecialist, gegevensbeheerder en technoloog voor informatieprivacy.

leerplan

Vereiste vakken (18 studiepunten)

 • Inleiding tot de Amerikaanse wetgeving (2 studiepunten)
 • Bestuursrecht (3 punten)
 • Bedrijven (4 credits)
 • Wettelijk schrijven en onderzoek voor niet-advocaten (1 credit)
 • Privacywetgeving (3 credits)
 • E-Discovery, Digital Evidence
 • CyberSecurity (2 credits)
 • Data en privacyrecht project (1 credit)

Keuzevakken (12 studiepunten)
Selecteer 12 credits uit de onderstaande cursussen. Opmerking: Keuzeopleidingsaanbod varieert elk semester.

 • Global Corporate Compliance (3 credits)
 • Information Governance Law (2 credits)
 • Internetrecht (3 credits)
 • Speciale onderwerpen: informatie, nieuwe technologieën en constitutionele rechten (2 studiepunten)
 • Speciale onderwerpen: grondbeginselen van het common law (2 credits)
 • Speciale onderwerpen: grondbeginselen van de Amerikaanse constitutionele structuur (2 credits)

Contact

Office of Graduate Enrollment
mslinfo@yu.edu
1-833-241-4723

Laatst bijgewerkt op April 2018

Over de school

The Katz School at Yeshiva University gives students the opportunity to further their intellectual and professional pursuits and become a part of one of U.S. News and World Report’s top 80 universitie ... Lees meer

The Katz School at Yeshiva University gives students the opportunity to further their intellectual and professional pursuits and become a part of one of U.S. News and World Report’s top 80 universities in the United States. Lees Minder