Master of Laws Commercial Law met internationale aspecten

Algemeen

24 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Wirtschaftsrecht

De masteropleiding alt = "Ondernemingsrecht met internationale aspecten is bedoeld voor studenten die al een eerste academische graad hebben.

Het master afstandsonderwijs is ontworpen als een "blended learning" concept en vormt een gecoördineerde combinatie van de studie-elementen: "Editing the study books", "Interactive study in the virtual lecture hall" (from home), enkele lezingen ter plaatse in een van de landelijke studiecentra examens afleggen in een studiecentrum dichtbij huis.

Het masterdiploma old = "Ondernemingsrecht kan daarom worden afgerond als een deeltijdopleiding op afstand met een standaard studieperiode van 5 semesters , ongeacht de locatie.

De academische masteropleiding DIPLOMA stelt afgestudeerden in staat om te promoveren.

Master's degree in International Alt = "Business Law

In de cursus afstandsonderwijs verwerven de studenten praktische en theoretische kennis op het gebied van internationaal alt = "ondernemingsrecht in de basismodules. Op basis van verschillende case-constellaties vindt er een gedifferentieerde discussie plaats op basis van wetenschappelijke grondslagen en onderzoek naar internationaal alt =" ondernemingsrecht. Bovendien zullen, afhankelijk van de keuze van de student, twee van de belangrijkste gebieden van bedrijfszekerheid, vennootschapsbelastingrecht en contractontwerp in een internationale context uw technische kennis verdiepen.

De studenten verwerven de nodige specialistische kennis om te anticiperen op de noodzaak van actie, om de risico's van ondernemingsbeslissingen op basis van juridische vraagstukken in te schatten, om concrete oplossingen te ontwikkelen en te ondersteunen bij hun implementatie.

Internationales alt = "Handelsrecht in de praktijk

Na het succesvol afronden van een academische masteropleiding zijn er met name professionele toepassingsgebieden bij dienstverlenende bedrijven die actief zijn in grensoverschrijdend en internationaal juridisch advies. Door het wereldwijde economische netwerk is ook bij internationaal opererende bedrijven de vraag naar bedrijfsjuristen groot.

normaal periode

Afstandsonderwijs: 5 semesters / 120 ECTS

De feitelijke studieperiode kan gedurende maximaal vier semesters gedurende de standaard studieperiode kosteloos worden verlengd.

basislijn

Met voldoende deelnemers in het wintersemester (oktober) en het zomersemester (april).

accreditatie

Accreditatie van de opleiding door het accreditatiebureau FIBAA.

collegegeld

Afstandsonderwijs: € 317,00 / maand (totaal € 10.495,00 plus eenmalig examengeld van € 985,00)

toelatingseisen

Heeft een bachelor- of diploma-examen behaald aan DIPLOMA Hochschule of een andere universiteit of hogeschool (vooral op het gebied van economie of recht) of een minstens gelijkwaardige buitenlandse graad in hetzelfde of een gerelateerd vak met een standaard studieperiode van ten minste zes semesters.

Kandidaten van wie het eindcijfer van hun eerste beroepskwalificatie "voldoende" is, kunnen niet deelnemen aan het masterdiploma. Kandidaten met een "voldoende" diploma moeten in een plaatsingsgesprek aantonen dat ze dit diploma met succes kunnen afronden.

statements

Master of Laws (LL.M.) - Afgestudeerden ontvangen een masterdiploma en certificaat evenals een zogenaamd "Diploma Supplement" geschreven in het Engels en een "Transcript of Records" (overzicht van cijfers), die zij / hij internationaal als Identificeer academici met een masterdiploma. Na de besluiten van Bologna heeft een houder van een masterdiploma voldaan aan de vereisten voor een doctoraat.

Belangrijke vakgebieden

Vennootschapsbelastingrecht

De focus op vennootschapsbelastingrecht maakt deel uit van de masteropleiding old = "Business Law with International Aspects (LL.M.). Het doel van de module is om vragen over vennootschapsbelastingrecht te beantwoorden en hun praktische behandeling in bedrijven te implementeren. Onder andere wordt de volgende inhoud behandeld :

 • BTW-wet
 • Conversion Tax Act
 • Bedrijfsbelasting
 • Wet op de vennootschapsbelasting
 • Belasting van internationale bedrijven
 • Belasting van aandeelhouders

Zakelijke beveiliging

De focus op vennootschapsbelastingrecht maakt deel uit van de masteropleiding old = "Business Law with International Aspects (LL.M.). De module benadrukt dat het niet alleen in de aanloop naar crisissituaties is dat bedrijfsveiligheidsmaatregelen, inclusief opvolgingsregelingen, moeten worden geïnitieerd en geïmplementeerd. De verschillende Ontwerpopties vanuit het oogpunt van continuïteit op lange termijn worden getoond en tegen elkaar afgewogen met behulp van de verkoop van het bedrijf, de verhuizing, de herstructurering in geval van insolventie en de ontwerpopties van de opvolgingsregelingen om voorbeeldige zakelijke beveiligingsopties te onderzoeken.

Hieronder volgt een overzicht van de inhoud:

 • Bedrijfscontracten / verhuizing
 • Europese faillissementsregels en herstructurering bij faillissement
 • Organisatie van successieplanning / successierechten en bedrijven

Contracten opstellen in internationaal verband

De keuzevak op contractontwerp in een internationale context maakt deel uit van de masteropleiding old = "Business Law with International Aspects (LL.M.) met de volgende inhoud:

 • Internationale zakelijke contracten
 • Typische contractbepalingen
 • Typische soorten internationale zakelijke contracten
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Lees meer

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Lees Minder
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlijn , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hannover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , München , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Neurenberg , Wiesbaden , Wuppertal , Duitsland online + 23 Meer Minder