Master of Laws (LLM) in de media

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontwikkel diepgaande en praktische kennis van media- en entertainmentwetgeving.

Leer meer over media- en entertainmentcontracten, sportrecht, intellectuele eigendomsrechten en nog veel meer van vooraanstaande beoefenaars en academici.

Cursus overzicht

De LLM in media- en entertainmentwetgeving door afstandsonderwijs biedt een interessante en eclectische mix van creatieve praktijken, onderzoek en analytische vaardigheden. Studenten verwerven een uitgebreid begrip en diepgaande kennis rond de leidende kwesties in de media- en entertainmentindustrie. Het zal onderzoeken welk effect deze industrieën proberen naast elkaar te laten bestaan en binnen het wettelijke kader te werken.

Met deze cursus kunnen studenten voortbouwen op hun bestaande kennisbestand met betrekking tot de juridische positie en voorschriften voor de media- en entertainmentindustrie. Deze cursus zal nationale, Europese en internationale wetten illustreren die proberen alle betrokken partijen te beschermen.

Vanwege het bezorgingskarakter van deze cursus biedt het studenten de flexibiliteit om te studeren op een tijdstip dat hen uitkomt. Daarom is dit ideaal voor iedereen die al in de industrie werkt en zijn kennis op een bepaald gebied / gebied moet uitbreiden.

Deze cursus biedt studenten alle apparatuur die ze nodig hebben om een Postgraduate Certificate, Postgraduate Diploma of een Masters in Law te behalen.

De media- en entertainmentindustrie biedt een interessant beeld wanneer dit wordt gecombineerd met de wet. Vanwege actuele problemen rond de manier waarop gedrukte media worden gereguleerd, en de steeds groter wordende problemen waarmee bedrijven nu te maken hebben over het misbruik van sociale media, heeft deze cursus tot doel een structuur te brengen in de manier waarop de media- en entertainmentwereld voortdurend probeert samen te leven met de wet. De wet kan worden geacht de achterstand van de samenleving in te spelen, een reden hiervoor is vanwege de steeds groter wordende technologische ontwikkelingen binnen de industrie, een voorbeeld zou kunnen worden gezien met kwesties als cybercriminaliteit en WikiLeaks die in deze cursus zullen worden onderzocht. Deze cursus is ontworpen om commerciële praktische componenten en het theoretische inzicht in de manier waarop deze twee industrieën werken samen te voegen.

Cursusstructuur

De cursus begint met een inductieweekend in Leicester dat plaatsvindt op 11 - 12 september 2020, en de kernmodule (ter waarde van 30 studiepunten) wordt vervolgens bestudeerd van september 2020 tot eind december 2020 en wordt beoordeeld door schriftelijke cursussen.

Van januari tot december 2021 studeren studenten de volgende vier 15 creditmodules (met een totaal van 90 studiepunten voor het eerste studiejaar).

In het tweede jaar, januari tot december 2022, bestuderen studenten de laatste twee 15 creditmodules en schrijven ze een proefschrift van 15.000 woorden over een onderwerp naar keuze over een juridisch probleem in de context van media- en entertainmentwetgeving.

Module keuzes

Studenten zullen allemaal de Core Module bestuderen en zich vervolgens specialiseren door te kiezen uit de onderstaande optionele modules.

Core-module

 • Contracten in media

15 kredietmodules

 • Intellectuele eigendomsrechten
 • IT, sociale media en de wet
 • Arbitrage
 • Advertentierecht
 • Ethiek, waarden
 • Gegevensbescherming

Ideaal voor

De cursus is geschikt voor:

 • Advocaat / advocaat / partner - interne en particuliere praktijk
 • Tv-bedrijven
 • Internetbedrijven
 • Mediabedrijven
 • Adverterende agentschappen
 • journalisten
 • uitgevers
 • Sportagentschappen

De versnelde route

Studenten kunnen de cursus volgen volgens de versnelde route en hun LLM binnen 15 maanden voltooien. Studenten zullen zich inschrijven in september 2020 samen met de andere studenten op het programma en de kernmodule bestuderen tot eind december 2020. Versnelde route studenten verbinden zich ertoe om al hun modules te bestuderen en hun proefschrift te schrijven binnen de resterende 12 maanden (januari tot en met December 2021).

Dit is een zeer intensieve maar lonende route en succesvolle studenten zullen na 15 maanden afstuderen met hun LLM. Versnelde route studenten worden ondersteund door de toewijzing van een speciale directeur van studies die extra ondersteuning en advies zal bieden tijdens hun studie.

Waarom deze cursus?

 • Ontwikkel diepgaande en praktische kennis van media- en entertainmentwetgeving.
 • Begrijp de principes en praktijk van media- en entertainmentwetgeving en de veranderende commerciële context waarin deze opereren.
 • Analyseer problemen in media en entertainment vanuit een juridisch perspectief.
 • Pas relevante wetgeving toe om problemen op te lossen die zich voordoen in de media- en entertainmentpraktijk.
 • Gebruik bemiddeling en andere alternatieve methoden voor geschillenbeslechting om nederzettingen te beveiligen.
 • Ontwikkel kritisch denken en autonome leervaardigheden, zodat studenten kennis kunnen opdoen op een gebied van aanzienlijk commercieel belang, wat het inzetbaarheidspotentieel in de media- en entertainmentsector zal vergroten.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and ... Lees meer

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and drive performance. Lees Minder