Master of Laws (LLM) in arbeidsrecht en -praktijk door afstandsonderwijs (De Montfort University)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Verbeter uw carrièrevooruitzichten door een Masters in Arbeidsrecht te behalen terwijl u in een voltijdse betrekking blijft

Cursus overzicht

Met dit unieke programma op het gebied van arbeidsrecht en -praktijk kunt u:

 • Arbeidsrecht in de praktijk analyseren, interpreteren en toepassen.
 • Krijg een concurrentievoordeel in moeilijke marktomstandigheden - vergroot uw vaardigheden op dit cruciale moment.
 • Een erkende Britse universiteitskwalificatie behalen door een combinatie van een volledige baan met de studie.
 • Leer van belangrijke vakmensen uit de sector en academici en profiteer direct van hun inzicht en onschatbare commentaar.
 • Breng uw leer- en nieuwe vaardigheden onmiddellijk op uw werk aan en help uw carrière verder.
 • Pas het programma aan uw behoeften aan door uw eigen unieke combinatie van modules van deze en andere LLM-programma's van De Montfort te bestuderen.
 • Studeer in een sneller tempo - volg de 'versnelde route' en voltooi de LLM in 15 maanden.

Verklaring EU-referendum: UPDATE

In het licht van de uitkomst van het recente EU-referendum over het lidmaatschap van het VK in de Europese Unie, wilden we u verzekeren dat DMU net zo toegewijd blijft als altijd aan academische excellentie en ook studenten uit alle landen verwelkomt, of dit nu uit Europa of de rest van de wereld is.

De flexibele programma's van De Montfort zullen ervoor zorgen dat wanneer er veranderingen plaatsvinden u in een positie bent om ze onmiddellijk te begrijpen en ernaar te handelen.

Cursusstructuur

De cursus begint met een inductieweekend in Leicester dat plaatsvindt op 11 - 12 september 2020, en de kernmodule (ter waarde van 30 studiepunten) wordt vervolgens bestudeerd van september 2020 tot eind december 2020 en wordt beoordeeld door schriftelijke cursussen.

Van januari tot december 2021 kiezen studenten twee 30 creditmodules of één 30 en twee 15 creditmodules (met een totaal van 90 studiepunten voor het eerste studiejaar).

In het tweede jaar, januari tot december 2022, nemen studenten ofwel een 30 credit module of twee 15 credit modules en schrijven een proefschrift van 15.000 woorden over een onderwerp naar keuze over een juridisch vraagstuk in het kader van het arbeidsrecht.

Waarom deze cursus?

Het programma is specifiek ontworpen voor professionals met een grote verscheidenheid aan achtergronden en organisaties en is met name geschikt voor advocaten, HR-professionals, bedrijfsecretarissen, eigenaar-managers en mensen met HR-verantwoordelijkheden.

Deze LLM geeft de student niet alleen een grondige studie van arbeidsrecht, maar ook kritische aspecten van human resource management. Dit betekent dat de HR-professional een uitgebreide kennis van de wet verkrijgt die van invloed is op HR-beleid en -praktijken binnen een bedrijf, en zelfs op zijn eigen werkplek.

De advocaat verwerft daarentegen inzicht in de context waarin zijn advies wordt gevraagd, de mogelijke impact die dergelijk advies kan hebben op een bedrijf en waar mogelijk zakelijke beslissingen moeten worden genomen. Als zodanig geeft het de advocaat meer inzicht in de achtergrond waarin bepaalde beslissingen kunnen worden genomen en kan een meer holistische benadering worden gevolgd.

Het DMU Employment Law Team

Module keuzes

Studenten zullen allemaal de Core Module bestuderen en zich vervolgens specialiseren door te kiezen uit de onderstaande optionele modules.

Core-module

 • Arbeidsrecht in Context in het VK en de EU

Advocaten benaderen het onderwerp Arbeidsrecht als een juridische discipline, maar hun deskundigheid wordt vergroot als ze een waardering hebben voor de bredere context waarin de arbeidswetgeving past. De moderne manager moet ook kennis van arbeidsrecht verwerven als hij of zij moet worden uitgerust voor modern human resource management. Het doel van deze module is om advocaten en niet-juristen een ondersteunende functie te geven bij de optionele modules door een beknopte contextuele uiteenzetting te geven van het moderne arbeidsrecht.

Optionele modules

 • Burgerlijke vrijheden op de werkplek
 • Collectieve arbeidswetgeving
 • Aspecten van discriminatie in het bedrijfsleven
 • Alternatieve geschillenbeslechting
 • Negotiated Study
 • Individueel arbeidsrecht
 • Gezondheid en veiligheidswet
 • People Management binnen organisaties
 • Gelijke kansen op de werkplek

En u kunt de cursus aanpassen aan uw specifieke functie en branche door ook modules uit andere LLM-programma's te selecteren.

Flexibele onderzoeksmogelijkheden

De Arbeidsrecht en Praktijkcursus maakt deel uit van een breder LLM-programma aan de Leicester De Montfort Law School en voor extra flexibiliteit, naast de modules voor Arbeidsrecht die beschikbaar zijn, kunnen studenten kiezen om modules van de andere LLM Pathways te studeren:

 • Sportwet
 • Ondernemingsrecht / Internationaal zakenrecht
 • Milieurecht en praktijk
 • Voedselwet
 • Medisch recht en ethiek
 • Internationale mensenrechtenwetgeving

Beschikbare modules van andere cursussen zijn onder meer:

EU-mededingingsrecht; Consumentenrecht; Intellectuele eigendomsrechten; Evenementmanagement; Persoonlijke insolventiewetgeving; Deskundig bewijs en internationaal recht.

Om een prijs in Arbeidsrecht en -praktijk te behalen, moet de Core-module plus een volledige 30 studiepuntenmodule uit de modules Arbeidsrecht worden bestudeerd, en het proefschrift moet ook binnen de werkingssfeer van de arbeidswetgeving vallen. Daarna is er keuzevrijheid over alle Pathways .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and ... Lees meer

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and drive performance. Lees Minder