Master of Laws (LLM) in UK Financial Services Law, Regulation and Compliance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het combineren van academische studie met een sterke praktische dimensie, inclusief input van vooraanstaande beoefenaars van financiële wetenschappen om ervoor te zorgen dat u een diepgaand begrip en ontwikkeling heeft in de Britse wet, regelgeving en compliance op het gebied van financiële diensten.

Verbeter uw loopbaanperspectieven door een master te behalen aan een universiteit die goud is gerangschikt volgens het Teaching Excellence Framework (TEF).

Cursus overzicht

De LLM in Financial Services Law, Regulation and Compliance door afstandsonderwijs is een cursus die is ontworpen als antwoord op de groeiende vraag naar juridisch onderwijs in de financiële dienstverlening. Deze cursus is sterk gericht op het VK met specifieke verwijzing naar de gebieden van operationele risico's en stresstesten; gegevensbescherming bij financiële dienstverleners; wereldwijde financiële misdaad; het regime en de naleving van de goedgekeurde personen; en toezicht en handhaving. De cursus biedt een programma van postdoctorale studie, bedoeld om academische kennis en bewustzijn van kwesties in het recht op het gebied van financiële diensten te ontwikkelen en het begrip van de juridische dimensie van activiteiten die plaatsvinden op het gebied van financiële diensten te vergroten. Dit omvat de mate waarin ze juridische problemen zouden kunnen veroorzaken. Naast het verdiepen van het begrip van de wet op de bovengenoemde gebieden, ligt de focus in het hele programma ook op de praktische toepassing van de wet.

Het Masters of Law-programma is 2¼ jaar lang en bestaat uit acht verplichte modules, die 30 credits vertegenwoordigen voor de inleidende kern en 15 credits daarna (in totaal 120credits; afgestemd op de fall-back award van een postdoctoraal diploma). De laatste 60 studiepunten worden behaald via een enkele geïntegreerde onderzoeksmethode en proefschriftmodule, om de volledige 180 studiepunten te behalen die vereist zijn voor de LLM Financial Services Law, Regulation and Compliance. Elk van de modules biedt een grondige basis in de kerncomponenten van het recht op financiële diensten, terwijl wordt verwezen naar aspecten en belangrijke rechtspunten uit alle andere modules, waardoor alle vakgebieden worden samengebracht die het recht op financiële diensten omvatten.

Cursusstructuur

De cursus begint met een inductieweekend in Leicester dat plaatsvindt op 11 - 12 september 2020, en de kernmodule (ter waarde van 30 studiepunten) wordt vervolgens bestudeerd van september 2020 tot eind december 2020 en wordt beoordeeld door schriftelijke cursussen.

Van januari tot december 2021 studeren studenten de volgende vier 15 creditmodules (met een totaal van 90 studiepunten voor het eerste studiejaar).

In het tweede jaar, januari tot december 2022, bestuderen studenten de laatste twee 15 creditmodules en schrijven ze een proefschrift van 15.000 woorden over een onderwerp van hun keuze over een juridische kwestie in de context van de wet op financiële dienstverlening, regelgeving en compliance.

Module keuzes

Studenten zullen allemaal de Core Module bestuderen en zich vervolgens specialiseren door te kiezen uit de onderstaande optionele modules.

Core-module

 • De City of London en de ontwikkeling van de wet op financiële diensten

15 kredietmodules

 • Risicobeheer en stresstests voor financiële dienstverleners
 • Gegevensbescherming in organisaties voor financiële dienstverlening
 • Wereldwijde financiële criminaliteit
 • Naleving, toezicht en handhaving
 • Klachten over financiële diensten en de Ombudsman voor financiële diensten
 • Marketing Financiële Diensten
 • Proefschrift

Ideaal voor

De cursus is geschikt voor het beoefenen van advocaten en professionals uit de industrie, met name:

Juridische professionals:

 • Bankers
 • Financiële adviseurs
 • Brokers
 • Business Standards Officers

Financiële professionals:

 • Nalevingsmanagers / -functionarissen / -directeuren
 • Juridische accountants
 • Advocaten in eigen huis
 • Regulators
 • Rapporteurs voor het witwassen van geld
 • auditors
 • Advocaat / partner / advocaat / advocaat - werkzaam in de financiële dienstverlening

De versnelde route

Studenten kunnen de cursus volgen volgens de versnelde route en hun LLM binnen 15 maanden voltooien. Studenten zullen zich inschrijven in september 2020 samen met de andere studenten op het programma en de kernmodule bestuderen tot eind december 2020. Versnelde route studenten verbinden zich ertoe om al hun modules te bestuderen en hun proefschrift te schrijven binnen de resterende 12 maanden (januari tot en met December 2021).

Dit is een zeer intensieve maar lonende route en succesvolle studenten zullen na 15 maanden afstuderen met hun LLM. Versnelde route studenten worden ondersteund door de toewijzing van een speciale directeur van studies die extra ondersteuning en advies zal bieden tijdens hun studie.

Waarom deze cursus?

 • Ontwikkel een diep en praktisch inzicht in de wetgeving, regelgeving en naleving van financiële diensten.
 • Evalueer kritisch de inhoudelijke juridische principes en gedetailleerde wettelijke vereisten.
 • Ontwikkel een praktisch begrip van nalevingskwesties.
 • Breid kritisch denken en autonome leervaardigheden uit, zodat studenten kennis kunnen opdoen op een gebied van aanzienlijk commercieel belang dat het potentieel voor inzetbaarheid in de financiële dienstverlening (en andere regelgevende) sectoren zal vergroten.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and ... Lees meer

We are born out of Informa’s rich history in enhancing individuals and businesses with knowledge. Our learning solutions equip professionals with the capabilities and network they need to progress and drive performance. Lees Minder